Volvo oprește livrările de mașini către Rusia din cauza războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Marti, 01.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul suedez a anunțat că va opri livrările de automobile către Rusia ca urmare a războiului declanșat săptămâna trecută în Ucraina. Volvo este primul producător care ia o asemenea decizie.

În urma declanșării conflictului din Ucraina săptămâna trecută, Volvo a anunțat oficial că va opri livrările de mașini către Rusia. Marca suedeză devine, astfel, prima care ia decizia de a opri livrările de automobile către această țară.

Într-un comunicat de presă, Volvo a luat această decizie din cauza „riscurilor potențiale asociate cu tranzacțiile de bunuri cu Rusia, inclusiv a sancțiunilor impuse de UE și SUA”. Volvo a mai adăugat că „nu va mai livra niciun autoturism pentru piața din Rusia până la noi notificări”.

Anul trecut, Volvo a vândut aproximativ 9000 de mașini în Rusia. Marca suedeză deține două fabrici în Europa, una în Suedia și cealaltă în Belgia. Planurile constructorului scandinav sunt de a construi o nouă fabrică pe continent în încercarea de a-și atinge obiectivul de 1.2 milioane de mașini produse în fiecare an.

Potrivit informațiilor din presă și divizia de camioane AB Volvo a oprit livrările către Rusia.

De asemenea, Daimler Truck, divizia de camioane Mercedes-Benz, ar fi suspendat parteneriatul cu Kamaz, însă acest lucru nu a fost, deocamdată, confirmat. Producătorul de camioane suedez Scania a confirmat că a oprit și acesta livrările către Rusia. Mai mult, firma de anvelope Nokian și-a mutat producția din Rusia în Finlanda.

Războiul declanșat în Ucraina începe să-și pună amprenta asupra industriei auto din Rusia și din lume. Recent, Volkswagen a anunțat că va opri temporar producția la două uzine din Germania din cauza lipsei de componente ce proveneau din Ucraina. În urma sancțiunilor economice drastice, AvtoVAZ, precum și ceilalți producători prezenți în Rusia, au început să majoreze prețurile mașinilor sale.

via Lifenews

Comentarii (6)

  • Niște penibili care fac o mutare de imagine pt spalatii pe creier. Oricum aveau livrari de doar 9000 de masini. O nimica toata. Cand americanii destabilizeaza si fac crime de razboi in orientul mijlociu, atunci nu le arde de oprit exportul de masini catre SUA?
    18 20
  • S-au alaturat și chinezii Ocultei Mondiale .
    9 17
  • @liviu
    trol mancurt. Nu te oftica. Americanii au cu ce plati si platesc. Rusia e un junk economic si acum se va prabusi si mai tare. Ce sa faci cu rublele?
    12 12
  • Logica conspirationistului român..." daca americanii au facut razboaie în Orient, de ce nu pot face și rușii în Europa, amenințând cu apocalipsa nucleară ".

    Trolul tipic căruia îi este ciuda că
    americanii n-au fost sancționați, în timp ce rușii sunt bombardați cu sanctiuni, păi asta este secretul la care unii nu pot ajunge, de ce unii pot, iar alții nu .
    12 10
  • Nu țin partea nimănui. Doar ma intriga dublul standard si ipocrizia. Nu te da mare aparator al democratiei, dreptatii si umanitaii cand actionezi doar cand iti este favorabil sau nu exista repercusiuni.
    1 2
  • @dan_grc
    Tot cocalar ai ramas.
    Daca ai sti sa citesti, ai vedea ca Volvo are fabrici in Europa, iar cand bati campii cu chinezii, nu uita ca cei trei "mari" amendati germani au produs in China dinaintea Volvo!
    Pune mana si citeste (daca stii).
    Volvo este cu mult peste BMW! Nu la vanzari, ci la technologie, daca stii ce e aia. Nu vei gasi pe troaca ta diesel sh ce gasesti pe un Volvo nou. Deci pana ajungi tu la nivelul la care sa iti permiti un Volvo nou, mai trece mult timp. Si chiar de vei ajunge si vei avea bani, tot troaca diesel germana iti vei lua, pentru ca atat te duce pe tine capul.
    Sa recapitulam: BMW e marca cocalarului suprem, e marca aia cea mai furata, cu km dati inapoi si masini facute din bucati.
    Volvo nu a ajuns la un nivel atat de jos.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru