Volkswagen oprește producția la două fabrici din Germania, ca urmare a războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta
Luni, 28.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că va înceta, temporar, producția la două uzine din Germania ca urmare a războiului din Ucraina. Motivul întreruperii producției este atribuit opririi furnizării de componente din țara care tocmai a fost invadată de Rusia.

În urmă cu câteva zile a fost declanșat un război în Ucraina, iar acest lucru deja afectează și marii producători de automobile. Ca urmare a invaziei și a încetării furnizării de piese din Ucraina, Grupul Volkswagen este nevoit să oprească, timp de mai multe zile, producția la două fabrici importante din Germania.

Astfel, producția la uzinele din Zwickau și Dresda va fi oprită în perioada 1-4 martie, respectiv 2-4 martie. La fabrica din Zwickau sunt produse modelele electrice Volkswagen ID, inclusiv modelul ID.5, iar acolo lucrează, în prezent, circa 10.000 de angajați. La uzina din Dresda lucrează aproximativ 400 de angajați. Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, toți angajații vor lucra cu normă redusă în această perioadă.

Aceeași persoană a mai precizat că unii dintre furnizorii importanți pentru întreg grupul se află în vestul Ucrainei, iar conflictul va crea probleme cu lanțul de aprovizionare. Acest lucru va afecta și mai mult Grupul Volkswagen, în contextul în care criza mondială de semiconductori încă nu s-a terminat.

Volkswagen este, de asemenea, printre puținele mărci care au o expunere semnificativă în Rusia, alături de Renault și Hyundai.

Conform datelor oferite de IHS Markit, mașinile constructorului german reprezintă 12.2% din producția totală de mașini a Rusiei.

Sancțiunile impuse de SUA și de Uniunea Europeană asupra Rusiei vor avea, cu siguranță, un efect profund negativ asupra lanțurilor de aprovizionare deja afectate de separata criză de semiconductori.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru