OFICIAL: Volkswagen demarează producția modelului cu zero emisii ID.5

de Alexandru Monenciu
Vineri, 28.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anunță intrarea în producție a modelului electric ID.5 și, implicit, a versiunii sportive ID.5 GTX. Acesta va fi asamblat la uzina din Zwickau, alături de ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron și Cupra Born.

Modelul cu zero emisii Volkswagen ID.5, sau altfel spus versiunea coupe a lui ID.4, a debutat în luna noiembrie 2021. Și acesta poate fi comandat în varianta sportivă GTX, la fel ca ID.4.

Acum, Volkswagen ID.5 a intrat pe linia de asamblare a uzinei pe care producătorul german de automobile o are în Zwickau. Cu această ocazie, transformarea fabricii din vestul Saxoniei, dintr-una care producea mașini cu motoare termice într-una care asamblează doar vehicule pur electrice, este acum completă.

Pe lângă ID.5, Grupul Volkswagen mai produce aici o serie de modele, precum ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron, dar și Cupra Born.

În ultimii patru ani, gigantul german a investit în conversia uzinei din Zwickau aproximativ 1.2 miliarde de euro. Fabrica este automatizată în proporție de 90%, iar numărul roboților a crescut de la 1.200 la 1.625 de unități.

Uzina are o capacitate de producție de 300.000 de vehicule anual. În condițiile actuale, însă, reprezentanții Volkswagen speră ca, în 2022, producția să o depășească pe cea din 2021 (180.000 de unități).

via Volkswagen

Comentarii (4)

  • "Fabrica este automatizată în proporție de 90%, iar numărul roboților a crescut de la 1.200 la 1.625 de unități" -Foarte frumos,au mai ramas paznicii,directorasii,aia care greseaza robotii si cei care conduc masinile pana la tren sa le incarce! Sper ca doar robotii o sa le cumpere electro-troacele pe viitor!
    12 5
  • Admirator
    Îmi place foarte mult. Am răbdare câțiva zeci de ani să văd cum evoluează VW după demaraj.
    8 6
  • Seriff
    Urata masina, scumpa si utila doar in oras, in rest praf si pulbere.
    6 1
  • Edikkk
    Bravo măi VW, vezi că se poate ?

    ID5 fabricat în Europa.

    Maşina că nu ar fi frumoasă.... Este foarte aerodinamică şi datorită bateriei, toate maşinile electrice tind să aibă forma de cross over / SUV şi de aici forma.

    Interiorul este superb, iar exteriorul nici urât nici frumos dar o culoare extrem de frumoasă poate face diferenţa (vezi Rivian!!)
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru