Moskvitch preia, oficial, uzina Renault din Moscova. Va produce mașini din China

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 08.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moskvich, compania care a renăscut în acest an, ca urmare a războiului din Ucraina, a preluat uzina Renault din Moscova. Fabrica deținută până recent de francezi va produce modele noi sub numele Moskvich, iar compania va colabora cu compania chineză JAC.

În urmă cu două luni, Renault a vândut uzina sa din Moscova către primăria capitalei. Această mișcare a făcut parte din planul constructorului francez de a se retrage din Rusia ca urmare a sancțiunilor impuse acestui stat pentru declanșarea războiului din Ucraina. De atunci, guvernul rus a anunțat renașterea mărcii Moskvitch, care a produs ultima sa mașină în urmă cu 20 de ani, în 2002.

Compania a dat faliment în 2006 și, pentru mult timp, părea că numele Moskvitch va rămâne doar în paginile istoriei. Odată cu readucerea la viață a fostei mărci sovietice, uzina Renault din Moscova a fost naționalizată. Acum, potrivit agenției de presă Ria Novosti, fosta uzină Renault poartă numele JSC Moskvitch.

La această uzină ar urma să fie produse mai multe modele ale mărcii JAC din China, precum iEVS 4 sau iEV 7S. Ambele modele vor avea atât motoare termice cât și electrice, iar Moskvitch dorește să devină, în viitorul apropiat, o marcă pur electrică.

Între timp, modelul Renault Duster, produs până recent la această uzină, va fi comercializat în această țară sub marca Lada.

via Economica

Comentarii (5)

  • Cumpars chinezii tot ce prind prin mama Rusie. Ditamai colosul de tara nu-s in stare sa produca un automobil.
    22 12
  • Îi cumpără chinezii la kilogram, ceva cam ca la lichidarea de stoc. Când or să se prindă bolșevicii deja vor fi provincie chineză.
    Altfel, Moskvici va fi o altă chinezarie, in ton cu ceea ce produce JAC Motors, adică copii după mărci occidentale. JAC având o vastă experiență în domeniu.
    19 10
  • Și Rusia și Vestul și-au făcut calcule greșite. Rusia a crezut că Vestul nu o să se decupleze economic de Rusia, iar Vestul a crezut că Rusia se va prăbuși dacă se decuplează brusc de ea și o sufocă financiar.

    Vestul a produs o situație pe care orice strateg american se lupta să o evite. O apropiere între Rusia și China.

    Degeaba se străduiesc acum, zarurile au fost aruncate.

    Binomul China + Rusia poate funcționa excelent pentru că este complementar. Rușii au energie și resurse, iar China are know how-ul și puterea economică.

    Eu nu-i plâng pe ruși. După ce situația se va mai stabiliza, rușii cu bani o să-și cumpere Audi, BMW, Mercedes made din China.

    În rest, poporul o să meargă și cu mașină chinezească sau cu un Duster cu sigla Lada.

    ... și-i doare în cur de Greta
    25 11
  • Binomul Hahaha
    si uite asa devine rusia o colonie a chinei, furnizor de materii prime si forta de munca ieftina (pt. china). A ha ha ha ha. Krakanel e intradevar un geniu.

    PS copii oligarhilor stau in continuare la studii in vilele din vest.
    13 9
  • Măcar rușii recunosc că le fabrică cu chinezii. Că alții fabrică mașini cu prețuri nemțești care sunt realizate cu piese din China, Turcia, Ungaria, Romțnia, etc. cam 60-80% (că de aia ruginesc hayoanele în 5 ani). Și eu zic că e un lucru bun că fabrică autoturisme că putea să le treacă prin minte să fabrice tancuri, rachete, drone sau alte obiecte gospodărești specifice ciolovecilor care vor să facă turul Europei.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru