Rusia reînvie marca Moskvitch. Uzina Renault de lângă Moscova, naționalizată

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Luni, 16.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Rusia intenționează să readucă la viață marca Moskvitch. Inițial, aceasta ar urma să producă mașini cu motoare termice, dar ulterior ar putea trece la asamblarea exclusivă de modele cu zero emisii.

În urmă cu câteva ore, gigantul francez Renault a anunțat că părăsește Rusia. Grupul a vândut divizia din această țară către primăria orașului Moscova, iar pachetul de acțiuni deținut la Avtovaz, a fost vândut către NAMI sau, cu alte cuvinte, Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Automobilelor și Motoarelor din Rusia.

Încheierea celor două tranzacții nu este supusă niciunei condiții, toate aprobările fiind deja obținute. Așadar, acestea produc deja efecte.

Cum uzina de lângă Moscova este acum deținută de primărie, cei de la Moscow Times susțin că autoritățile vor să readucă la viață marca Moskvitch. Producătorul din era sovietică a încetat să existe în 2006 după ce a dat faliment.

"Fabrica de automobile Volgogradsky Prospekt are o istorie glorioasă. Am decis să listez uzina ca bun al orașului și să reiau producția sub marca istorică Moskvitch. În 2022, vom deschide o nouă pagină în istoria Moskvitch." a declarat Sergei Sobyanin, primarul Moscovei.

Dacă într-adevăr se va întâmpla asta, Moskvitch va produce inițial modele cu motoare termice.

Ulterior ar putea să devină o marcă 100% electrică.

via Moscow Times

Comentarii (15)

  • Incepand cu 1969 am avut in familie un Moskwitch 408. 4 cilindri, 47 CP, viteza maxima constructiva 120 km/h, tractiune spate cutie manuala cu 4 trepte. Prin comparatie orice masina moderna e ca o nava cosmica pe langa o caruta de ev mediu.
    22 16
  • Mircea
    "...ulterior ar putea trece la asamblarea exclusivă de modele cu zero emisii."

    Sigur ca daaa! La cum se prezinta actualmente accesul Rusiei la tehnologiile aferente fabricatiei unui EV, cred ca dezideratul de mai sus va fi posibil:
    - ori prin ordin de la Kremlin ca pentru modelul de Moskvici X va fi decretat a avea 0 emisii (oricine sustine altceva fiind pasibil de cativa ani de puscarie / un ceai "special");
    - ori modelul respectiv va fi ultra-light, fara podea si cu transmisie de bicicleta... ;-)
    32 14
  • O nouă pagină de istorie măreață .

    Rușii vor fabrica motoare non euro, iar dotări ca ABS, airbag, geamuri electrice vor fi exclusiviste, la fel ca-n zilele de mare glorie a URSS .
    24 15
  • Nu cumva Rusia are relații foarte bune cu China, țara ce detine tehnologiile necesare fabricării aproape oricărui obiect?
    27 6
  • AdnMercedes
    Care tradiție istorică a mărcii Moskvici, când rusnacii puturoși și betivi au furat linia Opel cu totul din Germania și au făcut o copie a unui Opel din anii respectivi…cine știe cunoaste,nu o sa facă nimic bun pt ca nu au tehnologie și nici minte.
    21 15
  • Bine punctat dci, ar putea Rușii sa ia bine merci de la Chinezi multe chestii… partea nasoala pentru ruși (ca și in cazul nostru) ca trebuie sa muncească și nu prea au chef, era mai simplu cu niște țevi înfipte in planetă si sa vândă gazul, petrolul etc.
    Incăo chestie nasoala pentru Rusia va fi piața. Greu de spus cât vor fi izolați economic rușii de Europa, SUA etc., iar in China nu pot sa vândă nimic ca nu-s competitivi, încă in China se muncește aproape pe nimic.
    19 8
  • Andrei
    Tot raul spre bine, o sa aiba ce isi cumpara si astia autodeclarati retrograzi, carora tehnologiile moderne le repugna si vor doar mecanica pura, reparabila doar cu surubelnita, sarma si patentul, fara senzori, ecrane, softuri, cipuri care te trimit fortat la service sa bagi bani in conturile globalistilor.
    5 14
  • Pana una alta rusii au statie orbitala si sateliti iar noi spalam mosii la dosuri prin italia!
    15 10
  • "Rusia a simplificat puternic normele de fabricație auto de pe teritoriul său și va autoriza producția de mașini fără airbag-uri, dar și fără sistem ABS. Mai mult, vor putea fi produse mașini și fără dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranță, cel care menține centura blocată în timpul unui accident. "

    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-25561777-rusia-simplifica-mult-normele-fabricatie-pentru-automobile-autorizand-productia-modele-fara-airbag-sau-abs.htm
    12 6
  • Rusii retrograzi si inapoiati au pana una alta cea mai mare flota de autobuze electrice pe baterii din Europa, cu baterii si motoare toate construite in Rusia.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_buses_in_Moscow
    11 3
  • Un amănunt interesant: comentariile neconvenabile, mai pe șleau, cele contra urss, cele ce "denigrează" capacitatea de "creație & producție a mărețului popor rus", primesc mânuțe roșii. Cre' că cineva e ofticat rău de tot...
    12 7
  • Pana una alta, asta arata, daca mai era cazul dupa cum s-au prezentat la razboi si ce prapad au facut pe acolo pretul pe care il are viata omului la rusi: 2 copeici gaurite si un scuipat.

    In cultura occidentala viata unui om este mai presus de orice. Si nu doar a unui om, viata in general.

    Pe nepotul meu, la gradinita in Italia, unde zici tu ca spalam mosi la dosuri, ii invata sa aiba pretuire si fata de natura, de orice vietate. Vara trecuta cand era pe la mine si am vrut sa omor o coropisnita, nu m-a lasat, stii ce mi-a zis? Sa ma gandesc ca poate are si ea familie si o asteapta copiii ei la masa, cum se vor simti cand vor vedea ca nu mai vine? O lectie socanta de la un pici de 5 ani.
    12 12
  • @ @.
    S-a vazut si se vede ce pretuire are cultura occidentala pentru viata unui om. Se vede in razboiul din Yemen cu 100k+ victime pana in momentul de fata (Arabia Saudita sprijinita de SUA cu armament), s-a vazut in Afganistan cu 200k+ victime, s-a vazut in Siria cu 200k+ victime si vreo 7 milioane de refugiati, s-a vazut in Libia o tara ruinata si neguvernabila, abandonata in razboi civil. Astea-s cateva exemple. Mai poti cauta si tu.
    Si daca vrei o mostra de pretuire a vietii ficarui om, afla ca in America daca nu poti munci sa-ti platesti singur asigurare medicala deloc ieftina, ai murit la prima afectiune mai serioasa. Acolo viata e pretuita cat timp esti apt sa produci. Dupa aia, te priveste.
    12 12
  • Oricât de nasol este Occidentul, nu trăiește nimeni în Rusia și nici nu aveți de gând, nu-i așa ? Rușii nici nu-și recuperează morții din Ucraina, ăsta este respectul pentru oamenii lor . Cu Moskvitch înainte, tovarăși.
    13 7
  • @dan_grc
    Vor avea motoare non-EURO numai in ambitie , la cat de frumoasa e denumirea :)))
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru