Bridgestone oprește producția de anvelope din Rusia și încetează livrările către această țară

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Luni, 14.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de anvelope Bridgestone a anunțat că va sista producția în Rusia, precum și livrările către această țară ca urmare a războiului din Ucraina. Activitățile companiei în Rusia vor fi oprite începând din 18 martie.

Ca urmare a declanșării războiului în Ucraina de către Rusia, din ce în ce mai multe companii din domeniul auto, și nu numai, au decis să oprească livrările către statul est-european, precum și producția la uzinele existente din această țară.

Acum, pe listă poate fi adăugat și Bridgestone, compania japoneză producătoare de anvelope. Într-un comunicat oficial, compania a anunțat că va opri producția la uzina din Ulyanovsk, acolo unde sunt angajați peste 1000 de oameni. De asemenea, compania nu va mai livra anvelope noi către Rusia.

„Condamnăm orice formă de violență și sperăm ca pacea să fie reinstaurată cât mai curând”, precizează comunicatul oficial. Pe lângă oprirea activităților din Rusia, compania a făcut o donație de 2.5 milioane de euro către Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Subsidiara Bridgestone EMIA, care activează în Europa, Orientul Mijlociu, India și în Africa, a donat 1 milion de euro către Crucea Roșie pentru a-i ajuta pe cei afectați de război.

via Bridgestone

Comentarii (9)

  • Gigi Spoitoru'
    Așteptăm o reacție similară împotriva SUA acre atacă în Siria și a Israelului pentru ce face în Gaza&co
    17 18
  • Gigi Spoitoru'
    Așteptăm o reacție similară împotriva SUA acre atacă în Siria și a Israelului pentru ce face în Gaza și Palestina.
    15 14
  • Cand o ajunge Rusia la civilizatia si nivelul SUA, atunci poti sa astepti o reactie, pana atunci, bursa de la Moscova ce mai spune, tot inchisa ?
    15 11
  • @inexo
    Standardul rusilor este mancare expirata din 2015 pentru soldati, care fiind rupti de foame, sparg magazine si cauta gaini prin curtile ucrainienilor, altii se predau si se roaga sa dea un telefon acasa, Putin a trimis in prima linie niste copii amarati din Siberia, cu binecuvantarea marelui Kiril, marea tara ortodoxa, traditionala . Unde ati vazut voi ba americani sa fure prin Irak sau Afghanistan, capre, oi, gaini, fiind rupti de foame, cu mancare expirata ? :)))
    20 7
  • @inexo
    Incearca totusi sa ne explici cine se afla in spatele inaltelor sfere, ai acces la multe informatii si nu vrei sa le divulgi ? Cine este stapanul lui Putin ? Planul functioneaza, Putin n-a vrut o plimbare prin Ucraina, cum a facut in 2014 cu Crimeea, ci intentionat s-a impotmolit putin, a sacrificat cateva mii de rusi, a ras cateva orase ucrainiene, ca sa induca in eroare, apoi pam pac pac, lovitura de gratie . Genial, iar tu cu alti cativa de pe aceasta planeta stii asa ceva, nici generalii rusi proaspat concediati nu stiau . Dar maestre, desfacatorule de conspiratii, de China nu spui nimic, nu este in acest tablou, nicaieri ?
    15 8
  • TC1900
    helou, sat fara caine,

    plini de orci ruse, care spurca mizerie pe aici
    12 8
  • Producătorii de pneuri aveau alte interese in Rusia. Viitoarele pneuri trebuiau fabricate din latex de păpădie (modificata genetic dintr-o subspecie originara din Kazahstan). Planta asta creste ușor in soluri sărace , partea asiatica a Rusiei era zona țintă.
    7 5
  • vorbesti serios coane? Am dat pe spate de ras. Bah, mai sunteti multi? Papadie zici? Si cand se recolteaza, cand e galbena sau cand face parasutistii aia?

    PS eu credeam ca vor sa foloseasca papadia in laboratoarele secrete care sa faca un virus ce afecteaza doar slavii.
    6 8
  • @^^^-parasutistu
    Daca nu te-ai nascut ieri, ai sti ca papadia chiar are un mare continut de latex si ai mai sti ca e o lupta "seculara" de a inlocui latexul obtinut din arborele de cauciuc fie cu un compus sintetic fie cu o sursa de latex mai facila decat arborele de cauciuc.

    Chiar, in timp ce astepti cu gleznele goale la coada la Mec pentru un McMuisor vezi cum se recolteaza cauciucul natural si cate produse depind direct de el.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru