Renault oprește producția de mașini în Rusia la câteva zile după ce a fost reluată

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Vineri, 25.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că a oprit producția de mașini la uzina sa din Moscova, la doar câteva zile după ce aceasta a fost reluată. Decizia vine după ce mai mulți oameni, inclusiv persoane publice și politicieni, au îndemnat la un boicot asupra mărcii din Franța.

În prezent, Renault este singurul constructor de renume care și-a menținut, până foarte recent, activitatea în Rusia. De altfel, constructorul francez este cel mai mare producător de automobile din această țară, iar grupul deține și marca AvtoVAZ, care construiește mașinile Lada.

Chiar dacă ceilalți producători au încetat să mai livreze mașini în Rusia și să le mai și producă acolo, Renault a reluat, luni, producția la uzina din Moscova. Aceasta a fost oprită la sfârșitul lui februarie din cauza războiului din Ucraina.

Decizia de a relua producția a stârnit controverse în spațiul occidental. Foarte multe persoane publice și politicieni au îndemnat la un boicot asupra Renault pentru a pune presiune pe acesta să oprească producția de mașini în Rusia. Inclusiv președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a îndemnat Renault și alte companii de renume franțuzești să își oprească activitățile în acest stat.

Renault deține 67.61% din acțiunile Lada.

Soarta constructorului rus este pusă sub semnul întrebării, după ce Renault a anunțat că va analiza opțiunile cu privire la viitorul său în Rusia. În prezent, Renault are o cotă de 30% din întreaga piață auto din Rusia. La uzina din Moscova lucrează 45.000 de angajați, iar acolo sunt produse modelele Duster, Arkana, Kaptur și Nissan Terrano. Circa 8% din veniturile mărcii provin din Rusia.

via Carscoops

Comentarii (10)

  • Era logic că presiunea se va mari pe Renault, toți care s-au retras vor suferi niște pierderi, de ce trebuia să facă excepție Renault, că are statul francez acțiuni ? Se vorbește una, dar se face alta ? Și alții au fabrici de asamblare în Rusia, când vorbește Macron de " sancțiuni puternice ", la ce s-au gândit, alții da, ei nu ?
    16 7
  • Ciudata întorsătura acum 2 zile au spus ca, continua! Cred ca au primit peste bot o pereche de palme ieri la summit. Sa vedem cum este afectat brandul Dacia, tot trâmbițau Dacia-Lada
    Eu nu cred ca uzina da la Moscova are 45000 de angajați, acum 7-8 ani am trecut pe lângă ea, este o bucata din uzina Moskvich. Poate toți angajații din Rusia sunt 45000.
    9 1
  • Liviu din nefericire ai dreptate!
    10 5
  • bai rusofilii de mai sus
    rusia si rusii trebuie pedepsiti asa cum se poate ca sa le treaca fanfaronada imperiala ce le-a fost bagata in cap secole de-a randul.
    Astfel ne trezim ca nu-i place lui putler ca Romania are laboratoare biochimice si se simte maria sa in pericol. Inca nu v-ati convins ca poporul asta e spalat pe creier si trebuie sa i se administreze o capitulare neconditionata la fel ca germaniei naziste? Sa le treaca fumurile din cap ca nu sunt mai cu 2 perechi de ....
    Cum e posibil ca o tara ca Rusia, bogata, cu o cultura si un invatamant de calitate, si oameni cu potential de altfel sa performeze asa de prost? Ei au un PIB pe cap de locuitor mai mic decat Romania!!! Cum e posibil asa ceva? Nu veniti cu occidentul NATO si America care bla bla bla. Si China si in trecut Germania, Japonia si Coreea i-au avut pe americani pe capul lor si totusi au progresat si au performat. De ce Rusia nu poate? Cred ca pana nu li se administreaza o bataie sora cu moartea nu se vor trezi si vor colcai mereu in marasmul lor de putere imperiala si patriotism desantat de rahat.
    Deci cat mai multe sanctiuni si cat mai repede. Daca se incepea bine in 2014 nu se mai ajungea aici cu razboi, crime si epurari etnice, ceea ce vedem in Ucraina acum.
    16 13
  • Corect, daca se trezeau din 2014, cu siguranta nu aveam niciun razboi acum, problema este ca vine jandarmul Rusiei acum si te va umple de un comentariu kilometric, mare parte pe langa subiect .
    11 7
  • Deja l-ai bagat in depresie pe inexorabil, ca tot voia analiza punctuala .
    9 7
  • Inexorabil e probabil Mazeta de pe Hotnews
    9 6
  • Limba romana
    Geniala asta cu " constructorul frantuzesc"', cam asa se întâmplă când jurnaliștii invata "limba romaneasca"! Așteptăm articole despre constructorul americanesc sau germanesc!:)))
    14 1
  • @@bai
    la 25.03.2022, 17:46

    greu de crezut. ala e foarte scurt in dumele pe care le da, precum putulica lui putin, pe cand inexopixu e lung, dezlanat si total ineficient, depune mult efort dar nu convinge. e clar ca sunt din divizii de troli diferite, singurul lor lucru in comun este tricoul cu dughin.
    3 4
  • Anonymouse
    Din pacate, clovnul mistic are interzis mai nou pe aici :(

    Chiar voiam sa aflu mai multe despre el si fratele lui ultra-nationalist, gen sa il invit la o cafea daca e in trecere candva prin vestul tarii, sa-l vad in carne si oase.

    Asta e, trecem la pierderi.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru