Porsche oprește producția la o uzină din Germania, din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

de Tiberiu Safta
Marti, 08.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, Porsche ar fi oprit producția de mașini la uzina din Leipzig, ca urmare a războiului din Ucraina. Motivul este atribuit lipsei de componente esențiale, care proveneau chiar din vestul Ucrainei. Uzina din Zuffenhausen își continuă, în schimb, activitatea.

Ca urmare a războiului declanșat în Ucraina de către Rusia, industria auto a intrat într-o nouă perioadă de criză. Unii producători, precum Volkswagen și Audi, au fost nevoiți să oprească temporar producția de mașini la uzinele din Europa din cauza lipsei de componente esențiale provenite chiar din Ucraina.

Acum, Porsche a anunțat că a oprit producția de mașini la uzina din Leipzig. Potrivit unei postări apărute pe rețelele de socializare, constructorul german a demarat procesul de oprire al producției de modele încă din 2 martie. Un purtător de cuvânt Porsche a confirmat pentru publicația Motor1 că producția a fost oprită la uzina din Leipzig în aceeași zi.

Acolo sunt construite modelele Macan, Panamera, Taycan, Cayenne, 718 și 911. Producția primelor două modele a încetat în 2 martie, cea a lui Taycan a fost oprită în 3 martie, iar producția lui Cayenne a fost sistată în 7 martie. Inițial, oprirea producției la uzina din Leipzig ar fi trebuit să dureze până în 11 martie, însă aceasta ar putea fi prelungită.

Deocamdată, uzina principală din Zuffenhausen își continuă activitatea, însă și aceasta ar putea fi afectată dacă se adâncește și mai mult criza cauzată de noul conflict.

via Motor1

Comentarii (5)

  • indubitabil
    Trompetele Moscovei sunt mai active ca niciodata, domnul inoxidabil are toate semnele unui trol putinist autentic, nu rateaza niciunul, de manual, chiar si-a manifestat in repetate randuri regretul pentru destramarea URSS, UE este naspa, totul este o conspiratie, pe Putin l-a imbarligat oculta sa atace Ucraina, cauta zi de zi circumstante atenuante Rusiei, sa speram ca nu este platit in ruble, ar fi prea crunt .
    5 8
  • Am văzut și articolul cu AUDI pe aceeași temă și abia acum realizez ce deștepți sunt friții ăștia. Cer camioane de bani pe mașini făcute cu piese ieftine produse în China, Turcia, Ucraina, India, Mexic și Ungaria. De aici și fiabilitatea slabă care tinde să devină legendară la clasa Premium. Curat murdar coane Fănică
    9 1
  • Confirm. Am o cunoștință care lucrează la fabrica Porsche din Zuffenhausen și am vorbit ieri cu el și era în șomaj tehnic. A zis că se mai fabrică doar 911 și s-a oprit totul că venea din Ucraina nu știu ce cablu principal și nu mai e livrat din cauza războiului. A zis că momentan căutau ca piesa să fie livrată de prin alte țări ale Europei.
    4 0
  • inexorabil
    Târziu, măi AM. Lumea deja a văzut...De altfel, tocmai pe ezitările voastre voi miza în viitor.

    On topping. @r, nu te aștepta să aibă efect în mentalitatea publicului constatarea ta.
    3 4
  • Nu doar un cablu ci cablaje… si nu doar ei ci mulți alții inclusiv BMW, Mercedes etc.
    In Ucraina se produc foarte multe piese auto inclusiv cablaje. Este o treaba mai mult decât nasoala sa se găsească alte surse aproape imposibil de pe o zi pe alta. In cele mai bune cazuri durează 2 luni, dar poate ajunge lejer la 6 luni. Sunt sigur ca unele modele nu vor mai fi produse in acest an. Industria auto, este destul de “dura” ca si cerințe, componentele sunt foarte variate, producătorii sunt dedicați si produsele sunt customizate pentru fiecare masina in parte. Lansarea unui model nou durează in medie un an jumate si multe piese sunt produse intr-o singura locație. Sunt fabrici care produc componente pentru 10, 20 sau chiar mai multe modele diferite, chiar pentru producători diferiți. Echipamentele necesare si calificarea personalului sunt specifice si se dezvolta in timp, deci banii nu pot rezolva ecuația indiferent cât s-ar vrea, bani nu pot cumpăra timpul… Sper ca am reușit sa explic de ce este o așa mare problema găsirea altei surse… din punctul meu de vedere!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru