Audi oprește comenzile pentru modelele PHEV în Europa din cauza războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta
Luni, 07.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că va opri comenzile pentru modelele hibride cu încărcare la priză în Europa, ca urmare a războiului din Ucraina. Din cauza problemelor cu lanțurile de aprovizionare și producția unor modele importante va fi oprită temporar.

Consecințele războiului declanșat în Ucraina sunt resimțite și în restul Europei, în ceea ce privește industria auto. Ca urmare a conflictului, Audi a anunțat că va opri comenzile pentru modelele sale cu propulsoare plug-in hybrid din 10 martie, potrivit publicației germane Automobilwoche.

Motivul pentru oprirea comenzilor este atribuit problemelor de aprovizionare cu piese importante, care veneau chiar din vestul Ucrainei. Din cauza războiului, mai multe fabrici de acolo au fost închise. Printre componentele importante se numără hamurile pentru organizarea și așezarea cablurilor în mașini.

„Datorită cererii mari, precum și a unor restricții cauzate de situația de aprovizionare, volumul de producție pentru modelele Audi PHEV din 2022 este deja epuizat”, a declarat un purtător de cuvânt Audi.

Pe lângă asta, constructorul german este nevoit să oprească producția modelelor A4 și A5 între 7 și 11 martie, precum și a modelelor A6 și A7 în perioada 7-18 martie.

Alături de mai mulți producători din lume, Audi a renunțat să mai livreze mașini și componente noi în Rusia, ca urmare a sancțiunilor impuse pentru declanșarea războiului în Ucraina.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Seriff
    Hopa, a inceput distractia, intai s-au inchis din cauza covid, acum din cauza razboiului.
    5 3
  • netam-nissan
    a-ham deci ham-hamurile ar fi baza temeliei fundamentului tehnic la phev-uri.
    mișto regia deși cam străvezie ca să ne întoarcem la hamuri-cai-căruțe.
    (voiam să-mi trag un Haudi la salariu dar nema putirința acu că-s plătit în ruble.)
    8 1
  • Ce ziceam ca au scuzele pregătite?… urmează o sa bage la scuze și încălzirea globală, cumva tot o dau ei la întors :)))
    Câți bogați sa fie care dau peste 70.000 euro pentru un audi electric? Nu zic ca nu sunt, dar muuuulti mai puțin dacat au ei nevoie.
    Fără mișto, dacă sa spunem ca mi-as lua electrică cu toate păcatele lor la Tesla m-as duce. Măcar nu se prostituează ca restul. Sunt singurii care nu promit ca devin 100% electrici pana in 2030… prietenii știu de ce ;)
    In plus sunt șanse sa se mai poate repara in caz de ceva… pa când restul cu cifrele lor de vânzări si la cât le schimba (tehnic), nici o șansa sa știe cei din service ce sa le facă. Acolo o sa stea cu săptămânile.. pana le repara on-line!!!
    3 1
  • Si da știu nu va ambalați in N (cei 3) PHEV este hibrid plug in… dar totuși este pe trend.
    3 1
  • andrei
    daca tu pana acum nu ai inteles ca orice razboi, orice foamete orice cataclism intr-o tara afecteaza productia acelei tari, e cam grav.
    adica tu vrei sa zici ca razboiul asta nu impacteaza cu nimic si totul e doar o inventie. right. de parca nu de aia dezvolta toti in tari cu salarii mai mici, cum e si china.
    ei nu vor profit si cu cat e mai scumpa masina cu atat e profitul mai mare, vor sa ne minta pe noi. mda....
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru