Europa

Joi, 25 Iulie | General

Ferrari va accepta plăți cu criptomonede și în Europa

Ferrari a anunțat oficial că va introduce sistemul de plată cu criptomonede și în Europa. Acest sistem a fost introdus anul trecut pe piața din Statele Unite.
Luni, 22 Iulie | Industrie

Ford recunoaște că obiectivele sale de electrificare în Europa au fost prea ambițioase

Un oficial important al diviziei de mașini electrice Ford a recunoscut că obiectivele mărcii privind electrificarea totală până în 2030 în Europa au fost prea ambițioase. În acest context, Ford va continua să dezvolte mașini cu motoare hibride noi.
Luni, 22 Iulie | Masini electrice si hibride

Chinezii de la Zeekr ar putea construi mașini electrice în Europa

Compania chineză Zeekr ia în calcul posibilitatea de a produce mașini electrice în Europa. În acest fel, ar scăpa de taxele vamale impuse de Uniunea Europeană.
Miercuri, 17 Iulie | Modele noi

Noul Nissan Ariya Nismo va fi disponibil și în Europa

Nissan a confirmat oficial că va aduce noul Ariya Nismo și pe piața europeană. Versiunea de performanță a SUV-ului electric va fi lansată pe Bătrânul Continent până la sfârșitul anului.
Joi, 11 Iulie | Economic

Tesla mărește prețurile lui Model 3 cu până la 1500 de euro în Europa

Prețurile lui Tesla Model 3 au fost mărite cu 1500 de euro în unele piețe din Europa. Scumpirea vine ca urmare a taxelor vamale noi impuse de Uniunea Europeană pentru mașinile electrice produse în China.
Vineri, 05 Iulie | General

Mazda MX-5 renunță la motorul de 2.0 litri în Europa

Mazda a anunțat că nu va mai oferi modelul MX-5 în Europa cu motorul de 2.0 litri. Modelul decapotabil va fi disponibil în Uniunea Europeană doar cu motorul mai mic, de 1.5 litri.
Vineri, 28 Iunie | Economic

Comisia Europeană micșorează taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China

Potrivit informațiilor apărute în presă, Comisia Europeană a modificat taxele vamale pentru mașinile electrice produse în China. Astfel, taxele vamale pentru aceste vehicule vor fi ușor mai mici.
Marti, 25 Iunie | Economic

Vânzările de mașini noi în Europa au scăzut în luna mai

Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de mașini noi în Europa au scăzut cu peste 2% în luna mai. În schimb, vânzările au fost în creștere în primele 5 luni.
Vineri, 21 Iunie | Industrie

Hyundai: 2 milioane de exemplare Tucson, produse în Europa

Hyundai a atins borna de 2 milioane de exemplare Tucson produse în Europa, la uzina sa din Cehia. O ediție specială aniversară va fi produsă începând din luna august.
Miercuri, 12 Iunie | Economic

OFICIAL: Comisia Europeană impune taxe vamale de până la 38% mașinilor electrice din China

Începând cu luna viitoare, mașinile electrice importate din China pe Bătrânul Continent vor fi taxate cu până la 38%. Anunțul tocmai a fost făcut de Comisia Europeană.
Luni, 27 Mai | Siguranta

Cele mai rechemate mărci auto din Europa în 2023: Mercedes-Benz, pe primul loc

Un nou clasament realizat de o platformă online relevă care au fost cele mai rechemate mărci auto în Europa, în 2023. Conform clasamentului, Mercedes-Benz a avut cele mai multe rechemări pe Bătrânul Continent anul trecut.
Vineri, 24 Mai | Industrie

China se gândește să crească taxele de import pentru mașinile venite din Europa

Potrivit celor mai recente informații, China ar putea crește taxele de import pentru mașinile de lux provenite din afara țării. Desigur, ca răspuns la aceleași măsuri introduse recent de SUA și, pe viitor, de Uniunea Europeană.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 22 Mai | Economic

Vânzările de mașini noi în Europa au crescut cu 12% în aprilie. Mașinile cu motoare diesel, în scădere

Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de mașini noi au crescut cu 12% în luna aprilie. În același timp, înmatriculările de mașini noi la nivel continental au înregistrat o creștere de 6.5% în primele 4 luni.
Marti, 14 Mai | Industrie

Stellantis îi aduce pe chinezii de la Leapmotor în Europa: primele modele ajung și în România

Gigantul Stellantis și chinezii de la Leapmotor vor comercializa mașini cu zero emisii și preț accesibil pe piața europeană. Pentru început vor exista două modele care vor ajunge și în România.
Luni, 13 Mai | Industrie

STUDIU: Mașinile chinezești vor reprezenta 7% din piața europeană până în 2030

Potrivit unui studiu recent, realizat de o companie italiană, mașinile chinezești vor reprezenta 7% din piața auto europeană până în 2030. Totodată, cota de piață a mașinilor europene a scăzut în China.
Vineri, 26 Aprilie | Masini electrice si hibride

BYD Seagull va ajunge în Europa din 2025. Rival direct pentru Dacia Spring

Compania chineză BYD a confirmat oficial că modelul său electric de oraș Seagull va ajunge în Europa anul viitor. Pentru asta, BYD va lansa o nouă generație a modelului.
Vineri, 19 Aprilie | Economic

Vânzările Dacia au crescut în Europa cu 3% în primul trimestru

Dacia a avut parte de o creștere a vânzărilor cu peste 3% pe piața europeană în primul trimestru. Totodată, înmatriculările de mașini noi în Europa au crescut cu aproape 5% în primele 3 luni.
Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Vineri, 29 Martie | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Europa, în primele două luni

Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor în Europa după primele două luni. Modelul subcompact al constructorului român a fost vândut în peste 45.800 de exemplare.
Marti, 26 Martie | General

OFICIAL: Porsche 718 Cayman și Boxster, retrase din Europa

Porsche a anunțat oficial că a retras modelele 718 Cayman și Boxster din Europa. Cele două modele au fost retrase din cauza noului regulament de securitate cibernetică din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare din iulie.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru