Europa

Vineri, 29 Martie | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Europa, în primele două luni

Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor în Europa după primele două luni. Modelul subcompact al constructorului român a fost vândut în peste 45.800 de exemplare.
Marti, 26 Martie | General

OFICIAL: Porsche 718 Cayman și Boxster, retrase din Europa

Porsche a anunțat oficial că a retras modelele 718 Cayman și Boxster din Europa. Cele două modele au fost retrase din cauza noului regulament de securitate cibernetică din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare din iulie.
Miercuri, 20 Martie | Concepte

Noul concept Isuzu D-Max Electric: lansarea în Europa, în 2025

Isuzu a dezvăluit prima imagine cu noul D-Max EV, un concept care anunță o viitoare versiune electrică a camionetei. Conceptul va deveni model de serie, iar lansarea europeană va avea loc anul viitor.
Luni, 18 Martie | Economic

Prețurile lui Tesla Model Y, majorate cu 2000 de euro în mai multe piețe din Europa

Tesla a anunțat că va majora prețurile lui Model Y pe anumite piețe europene începând din acest sfârșit de săptămână. Astfel, prețurile modelului electric vor fi acum majorate cu aproximativ 2000 de euro.
Joi, 14 Martie | Mediu

OFICIAL: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare Euro 7

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice.
Joi, 07 Martie | Industrie

Europa, tot mai aproape să impună taxe vamale pentru mașinile electrice venite din China

Sunt șanse tot mai mari ca autoritățile europene să impună taxe vamale pentru mașinile electrice importate din China. Această decizie ar putea fi luată pentru a proteja producătorii de automobile de pe Bătrânul Continent.
Luni, 26 Februarie | Modele noi

Chinezii lansează în Europa un brand nou. Primul model, un monovolum

Compania chineză Denza a fost lansată oficial în Europa. Primul model care va fi vândut aici se numește D9 și este un monovolum disponibil în versiuni electrice și cu motoare hibride cu încărcare la priză.
Luni, 26 Februarie | General

Ce pedepse primesc cei care falsifică kilometrajul în țările Europei

În mai multe țări din Europa, falsificarea kilometrajului se pedepsește cu amenzi foarte mari sau chiar cu ani grei de închisoare. Totodată, un nou studiu relevă și pierderile pe care România le suferă din cauza falsificării kilometrajului mașinilor second-hand.
Luni, 26 Februarie | Premii auto

Renault Scenic E-Tech este Mașina Anului 2024 în Europa

Noul Renault Scenic electric a câștigat titlul de Mașina Anului 2024 în Europa. Câștigătorul concursului anual a fost anunțat la Salonul Auto de la Geneva.
Miercuri, 21 Februarie | Economic

Dacia a vândut mai multe mașini decât Renault în Europa, în prima lună din 2024

Conform celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Dacia a vândut mai multe mașini în Europa decât Renault în luna ianuarie. Constructorul român a vândut peste 51.600 de mașini pe tot continentul în prima lună din 2024.
Duminica, 18 Februarie | Economic

Volkswagen a fost cea mai bine vândută marcă în Europa, în 2023

Volkswagen a fost cea mai bine vândută marcă în Europa, în 2023. Constructorul german a vândut peste 1.3 milioane de mașini pe Bătrânul Continent.
Miercuri, 07 Februarie | Economic

Peste jumătate din mașinile vândute în Europa în 2023 au fost SUV-uri

Categoria SUV-urilor a reprezentat 51% din vânzările totale de mașini în Europa, în 2023. Cele mai populare modele au fost în special SUV-urile de dimensiuni mici și medii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 01 Februarie | General

Șeful Renault: vrem o politică industrială care să apere Europa de companiile chinezești

Luca de Meo, șeful Grupului Renault și președintele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, a îndemnat la o nouă politică industrială în Europa. El a avertizat că industria auto europeană este pusă în pericol de companiile venite din China, dar și de Tesla.
Vineri, 26 Ianuarie | Industrie

Versiunea cu motoare termice a lui Porsche Macan va fi retrasă din Europa

Porsche va retrage din ofertă versiunea cu motoare termice a lui Macan pe piața din Europa. Motivul este atribuit unei noi legi de securitate cibernetică, ce va intra în vigoare din iulie.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.
Marti, 23 Ianuarie | Masini electrice si hibride

Noul Fisker Alaska va fi disponibil și în Europa. Producția va fi limitată

Fisker Alaska, noua camionetă electrică a mărcii americane, va fi disponibilă oficial și în Europa. Rivalul lui Tesla Cybertruck va fi produs în serie limitată pentru Bătrânul Continent.
Duminica, 21 Ianuarie | Economic

BMW XM a fost cea mai vândută mașină exotică în Europa, în 2023

Noul BMW XM a fost cel mai vândut model din clasa mașinilor exotice în Europa, în 2023. SUV-ul de lux a fost vândut în peste 3100 de exemplare pe Bătrânul Continent, dintre care 55 au ajuns în România.
Sambata, 20 Ianuarie | Industrie

Mazda6 va fi retrasă din Japonia. Urmează Europa?

Mazda a anunțat oficial că va retrage modelul său de clasă medie Mazda6 de pe piața din Japonia. Producția modelului va înceta în aprilie.
Vineri, 19 Ianuarie | Economic

OFICIAL: Tesla Model Y, cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Dacia Sandero, pe locul 2

Tesla Model Y a devenit oficial cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Este pentru prima dată în istorie când o mașină electrică devine cea mai bine vândută mașină pe Bătrânul Continent.
Vineri, 19 Ianuarie | Economic

Piața auto europeană a crescut cu 14% în 2023. Electricele au depășit mașinile cu motoare diesel

Potrivit raportului final pentru anul 2023 al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, piața auto europeană a crescut cu 13.7% în ultimul an. În total au fost vândute peste 12.8 milioane de mașini în Uniunea Europeană, țările EFTA și Marea Britanie.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru