Europa

Marti, 14 Mai | Industrie

Stellantis îi aduce pe chinezii de la Leapmotor în Europa: primele modele ajung și în România

Gigantul Stellantis și chinezii de la Leapmotor vor comercializa mașini cu zero emisii și preț accesibil pe piața europeană. Pentru început vor exista două modele care vor ajunge și în România.
Luni, 13 Mai | Industrie

STUDIU: Mașinile chinezești vor reprezenta 7% din piața europeană până în 2030

Potrivit unui studiu recent, realizat de o companie italiană, mașinile chinezești vor reprezenta 7% din piața auto europeană până în 2030. Totodată, cota de piață a mașinilor europene a scăzut în China.
Vineri, 26 Aprilie | Masini electrice si hibride

BYD Seagull va ajunge în Europa din 2025. Rival direct pentru Dacia Spring

Compania chineză BYD a confirmat oficial că modelul său electric de oraș Seagull va ajunge în Europa anul viitor. Pentru asta, BYD va lansa o nouă generație a modelului.
Vineri, 19 Aprilie | Economic

Vânzările Dacia au crescut în Europa cu 3% în primul trimestru

Dacia a avut parte de o creștere a vânzărilor cu peste 3% pe piața europeană în primul trimestru. Totodată, înmatriculările de mașini noi în Europa au crescut cu aproape 5% în primele 3 luni.
Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Vineri, 29 Martie | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Europa, în primele două luni

Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor în Europa după primele două luni. Modelul subcompact al constructorului român a fost vândut în peste 45.800 de exemplare.
Marti, 26 Martie | General

OFICIAL: Porsche 718 Cayman și Boxster, retrase din Europa

Porsche a anunțat oficial că a retras modelele 718 Cayman și Boxster din Europa. Cele două modele au fost retrase din cauza noului regulament de securitate cibernetică din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare din iulie.
Miercuri, 20 Martie | Concepte

Noul concept Isuzu D-Max Electric: lansarea în Europa, în 2025

Isuzu a dezvăluit prima imagine cu noul D-Max EV, un concept care anunță o viitoare versiune electrică a camionetei. Conceptul va deveni model de serie, iar lansarea europeană va avea loc anul viitor.
Luni, 18 Martie | Economic

Prețurile lui Tesla Model Y, majorate cu 2000 de euro în mai multe piețe din Europa

Tesla a anunțat că va majora prețurile lui Model Y pe anumite piețe europene începând din acest sfârșit de săptămână. Astfel, prețurile modelului electric vor fi acum majorate cu aproximativ 2000 de euro.
Joi, 14 Martie | Mediu

OFICIAL: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare Euro 7

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice.
Joi, 07 Martie | Industrie

Europa, tot mai aproape să impună taxe vamale pentru mașinile electrice venite din China

Sunt șanse tot mai mari ca autoritățile europene să impună taxe vamale pentru mașinile electrice importate din China. Această decizie ar putea fi luată pentru a proteja producătorii de automobile de pe Bătrânul Continent.
Luni, 26 Februarie | Modele noi

Chinezii lansează în Europa un brand nou. Primul model, un monovolum

Compania chineză Denza a fost lansată oficial în Europa. Primul model care va fi vândut aici se numește D9 și este un monovolum disponibil în versiuni electrice și cu motoare hibride cu încărcare la priză.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 26 Februarie | General

Ce pedepse primesc cei care falsifică kilometrajul în țările Europei

În mai multe țări din Europa, falsificarea kilometrajului se pedepsește cu amenzi foarte mari sau chiar cu ani grei de închisoare. Totodată, un nou studiu relevă și pierderile pe care România le suferă din cauza falsificării kilometrajului mașinilor second-hand.
Luni, 26 Februarie | Premii auto

Renault Scenic E-Tech este Mașina Anului 2024 în Europa

Noul Renault Scenic electric a câștigat titlul de Mașina Anului 2024 în Europa. Câștigătorul concursului anual a fost anunțat la Salonul Auto de la Geneva.
Miercuri, 21 Februarie | Economic

Dacia a vândut mai multe mașini decât Renault în Europa, în prima lună din 2024

Conform celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Dacia a vândut mai multe mașini în Europa decât Renault în luna ianuarie. Constructorul român a vândut peste 51.600 de mașini pe tot continentul în prima lună din 2024.
Duminica, 18 Februarie | Economic

Volkswagen a fost cea mai bine vândută marcă în Europa, în 2023

Volkswagen a fost cea mai bine vândută marcă în Europa, în 2023. Constructorul german a vândut peste 1.3 milioane de mașini pe Bătrânul Continent.
Miercuri, 07 Februarie | Economic

Peste jumătate din mașinile vândute în Europa în 2023 au fost SUV-uri

Categoria SUV-urilor a reprezentat 51% din vânzările totale de mașini în Europa, în 2023. Cele mai populare modele au fost în special SUV-urile de dimensiuni mici și medii.
Joi, 01 Februarie | General

Șeful Renault: vrem o politică industrială care să apere Europa de companiile chinezești

Luca de Meo, șeful Grupului Renault și președintele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, a îndemnat la o nouă politică industrială în Europa. El a avertizat că industria auto europeană este pusă în pericol de companiile venite din China, dar și de Tesla.
Vineri, 26 Ianuarie | Industrie

Versiunea cu motoare termice a lui Porsche Macan va fi retrasă din Europa

Porsche va retrage din ofertă versiunea cu motoare termice a lui Macan pe piața din Europa. Motivul este atribuit unei noi legi de securitate cibernetică, ce va intra în vigoare din iulie.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru