Europa

Sambata, 20 Ianuarie | Industrie

Mazda6 va fi retrasă din Japonia. Urmează Europa?

Mazda a anunțat oficial că va retrage modelul său de clasă medie Mazda6 de pe piața din Japonia. Producția modelului va înceta în aprilie.
Vineri, 19 Ianuarie | Economic

OFICIAL: Tesla Model Y, cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Dacia Sandero, pe locul 2

Tesla Model Y a devenit oficial cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Este pentru prima dată în istorie când o mașină electrică devine cea mai bine vândută mașină pe Bătrânul Continent.
Vineri, 19 Ianuarie | Economic

Piața auto europeană a crescut cu 14% în 2023. Electricele au depășit mașinile cu motoare diesel

Potrivit raportului final pentru anul 2023 al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, piața auto europeană a crescut cu 13.7% în ultimul an. În total au fost vândute peste 12.8 milioane de mașini în Uniunea Europeană, țările EFTA și Marea Britanie.
Miercuri, 10 Ianuarie | Masini electrice si hibride

Volkswagen reduce prețurile modelelor sale electrice în Europa

Volkswagen a anunțat că a redus din prețurile modelelor sale electrice ID în mai multe piețe din Europa. Această decizie vine în urma micșorării subvențiilor de stat din partea guvernelor europene.
Joi, 14 Decembrie 2023 | Masini electrice si hibride

Chinezii de la Zeekr au livrat prima lor mașină electrică în Europa. Start de la 59.500 de euro

Compania chineză Zeekr a livrat primul său model electric în Europa. Este vorba despre modelul 001 Shooting Brake, care pornește de la 59.500 de euro.
Miercuri, 22 Noiembrie 2023 | Economic

Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 33% în octombrie

Noile date ale Asociației Constructorilor Europeni de Automobile arată că Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de peste 33% în luna octombrie. Cota de piață a mărcii de la Mioveni depășește 4%.
Luni, 20 Noiembrie 2023 | Economic

BMW: versiunea electrică a Seriei 5 va reprezenta jumătate din vânzările europene ale modelului

Potrivit celor mai noi informații, BMW dorește ca i5, versiunea electrică a Seriei 5, să reprezinte 50% din vânzările modelului de clasă executive în Europa.
Vineri, 03 Noiembrie 2023 | Economic

Tesla Model Y, cea mai bine vândută mașină în Europa, în septembrie

Potrivit noilor date JATO Dynamics, Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină la nivel european și în luna septembrie. În același timp, Dacia Sandero a coborât în clasamentul general față de lunile precedente.
Vineri, 27 Octombrie 2023 | Industrie

Noul Volvo EX30 va fi produs și în Europa din 2025

Volvo a anunțat oficial că noul crossover electric EX30 va fi produs și în Europa din 2025. Mai exact, noul model va fi produs în Belgia.
Luni, 23 Octombrie 2023 | Industrie

Tesla: 1 milion de mașini vândute în Europa

Tesla a atins oficial borna de 1 milion de mașini vândute în Europa. Primul model al mărcii vândut pe continentul nostru a fost vechiul Roadster. În prezent, Model Y este cel mai bine vândut model al constructorului american.
Marti, 03 Octombrie 2023 | Industrie

Chinezii continuă ofensiva în Europa: trei mărci noi, lansate până în 2025

Compania chineză Chery Automobile și-a anunțat planuri noi de extindere pe piața din Europa. Până la finalul lui 2025, această companie va lansa 3 mărci noi pe piață, care se vor concentra pe SUV-uri.
Miercuri, 30 August 2023 | Economic

Dacia continuă să crească în Europa: înmatriculările au crescut cu 25% în ultimele 7 luni

Potrivit datelor furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, înmatriculările Dacia la nivelul întregii Europe au crescut cu aproape 25% în ultimele 7 luni. Astfel, marca de la Mioveni devine a 10-a cel mai bine vândut brand de pe Bătrânul Continent.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 23 August 2023 | General

Dacia ar putea fi repoziționată ca rival pentru Jeep în Europa

Potrivit unui oficial al Grupului Renault, există dorința ca marca Dacia să fie repoziționată în așa fel încât aceasta să fie un rival serios pentru Jeep în Europa. Astfel, constructorul de la Mioveni ar urma să se concentreze mai mult pe lansarea mai multor SUV-uri și modele de teren.
Luni, 10 Iulie 2023 | Siguranta

Mercedes-Benz: Funcție de schimbare automată a benzii, în Europa

Constructorul german de automobile anunță că va introduce o funcție de schimbare automată a benzii de rulare pe modelele comercializate în Europa.
Marti, 27 Iunie 2023 | General

Lotus deschide comenzile pentru SUV-ul electric Eletre în Europa. Start de la 95.000 de euro

Lotus a deschis oficial comenzile pentru SUV-ul electric de performanță Eletre în Europa. Noul model cu zero emisii va fi disponibil în 3 versiuni, iar prețul de pornire este de aproximativ 95.000 de euro.
Joi, 22 Iunie 2023 | Industrie

Toyota, pregătită să vândă numai mașini electrice în Europa, din 2035

Potrivit unui oficial al mărcii japoneze, Toyota este pregătită să vândă numai modele electrice pe Bătrânul Continent începând din 2035. Constructorul nipon nu susține implementarea viitoarelor norme de poluare Euro 7.
Miercuri, 21 Iunie 2023 | Economic

Dacia, pe val în Europa: vânzările au crescut cu 43% în primele 5 luni

Potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, vânzările Dacia au crescut cu aproape 43% în Europa, în primele 5 luni ale lui 2023. De asemenea, constructorul român s-a bucurat de creșteri de 44% în luna mai.
Vineri, 26 Mai 2023 | Economic

Tesla Model Y rămâne cea mai vândută mașină electrică în Europa. Dacia Spring, pe locul 5 în aprilie

Potrivit celor mai noi date furnizate de JATO Dynamics, Tesla Model Y rămâne în topul preferințelor clienților europeni în segmentul mașinilor electrice. În același timp, Dacia Spring se clasează pe locul 5 în acest segment, în luna aprilie.
Miercuri, 17 Mai 2023 | Masini electrice si hibride

Honda nu se grăbește cu electricele: Europa nu va fi pregătită până în 2040

Constructorul japonez este de părere că Europa nu este pregătită complet pentru tranziția către mașinile electrice. De aceea, Honda va continua să vândă modele hibride pe Bătrânul Continent cel puțin până în 2040.
Marti, 16 Mai 2023 | General

The Grand Tour revine pe marile ecrane cu o nouă aventură în Europa. Premiera, în 16 iunie

Emisiunea The Grand Tour revine și în acest an pe marile ecrane cu o nouă aventură. De data aceasta, trio-ul format din Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May va traversa Europa Centrală în 3 mașini neobișnuite. Premiera noului episod va avea loc în 16 iunie, pe platforma Amazon Prime Video.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Dacia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru