Ferrari și Lamborghini opresc livrările către Rusia și donează un milion de euro către victimele din Ucraina

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei doi eterni rivali din lumea supermașinilor, Ferrari și Lamborghini, au anunțat că vor opri livrările de mașini către Rusia din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, ambele mărci au donat câte 1 milion de euro către eforturile umanitare din statul vecin României.

Odată cu declanșarea subită a războiului din Ucraina, industria auto a intrat într-o nouă perioadă de criză, tocmai când era pe cale să iasă din cea anterioară. Sancțiunile economice drastice impuse Rusiei a determinat mai mulți producători să oprească livrările către această țară, iar unii dintre ei s-au oferit să ajute financiar eforturile umanitare din Ucraina.

Pe lista producătorilor care au oprit livrările de mașini către Rusia se adaugă Ferrari și Lamborghini. Într-un anunț oficial pe Twitter, Lamborghini a precizat că este "profund întristat de evenimentele din Ucraina și urmărește situația cu foarte mare îngrijorare". Constructorul italian, care face parte din Grupul Volkswagen, va face o donație către Agenția de Refugiați ONU. Atât Grupul VW, cât și Porsche au donat fiecare câte 1 milion de euro și este probabil ca Lamborghini să doneze aceeași sumă.

Un asemenea act caritabil îl va face și Ferrari, care a confirmat că va dona 1 milion de euro către eforturile umanitare din Ucraina.

Pe lângă asta, Ferrari va mai investi și în inițiative locale pentru primirea de refugiați în Italia.

Șeful Ferrari, Benedetto Vigna a declarat: „Deși sperăm la o întoarcere rapidă către dialog și a unei soluții pașnice, nu putem să rămânem indiferenți față de suferințele tuturor celor afectați.”.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Seriff
    @inexorabil, nici un progres, daca scrii ceva cu care nu sunt de acord imediat sterg comentariile, comunism la el acasa.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru