Rusia interzice exporturile de mașini. Hyundai și Stellantis opresc importurile și exporturile din această țară

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru declanșarea războiului în Ucraina, Kremlinul a interzis exporturile de produse, inclusiv de automobile, potrivit agenției de știri TASS. De asemenea, Hyundai și Stellantis au anunțat că opresc livrările de mașini către Rusia.

Au trecut mai bine de două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, declanșând un război. Ca urmare a acestei acțiuni, Uniunea Europeană și SUA au impus sancțiuni economice majore Rusiei. În consecință, mai mulți producători auto și-au oprit toate activitățile din Rusia, iar lista continuă să crească.

Acum, Grupurile Hyundai și Stellantis au anunțat că vor opri livrările de mașini noi în Rusia, precum și fabricile din această țară. Stellantis deține o uzină la Kaluga, acolo unde sunt construite mai multe vehicule comerciale: Citroen Jumpy, Peugeot Expert și Opel Vivaro.

Declanșarea conflictului nu este o veste deloc bună pentru grupul multinațional, deoarece avea intenția de a transforma uzina de la Kaluga într-un hub de export important pentru aprovizionarea cu motoare și modele către piețele din Europa, America Latină și Africa de Nord.

Și Grupul Hyundai, care include și mărcile Kia și Genesis, a sistat livrările și fabricile sale din Rusia.

Ca răspuns la sancțiunile economice, guvernul rus a interzis exportul a peste 200 de produse și servicii până la finalul anului. Potrivit agenției de știri, TASS, controlată de statul rus, lista de produse care nu vor mai fi exportate include mașini, locomotive, utilaje agricole și echipamente medicale, tehnice și de telecomunicații, printre multe altele.

Conform BBC, interzicerea exporturilor de produse din Rusia se aplică țărilor considerate neprietenoase cu acest stat. Printre ele se află și România. Mai mult, oficialii ruși amenință că vor naționaliza companiile străine care pleacă din țară.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • @inexopix
    postacel putinist, te-au ajuns din urma sanctiunile, asa-i?

    aia de la cuvantul-ortodox cum te mai platesc? tot in ruble?

    traiasca sfanta javelina !!
    17 7
  • Rusia interzice exporturile de mașini, stați să rad, ce export de mașini, alea produse de alții, sau Niva ?
    19 5
  • Produse de alții, pardon care ar fi trebuit produse de alții, dar deja producția era oprită.
    Adică au interzis exportul nimicului… doar Putin poate vinde nimic, dar nu prea se caută acuma așa ca si-l ține lui… totul logic si clar!
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru