Stellantis

Vineri, 26 Iulie | Industrie

Șeful Stellantis amenință cu desființarea mărcilor care nu sunt profitabile

Carlos Tavares, șeful Stellantis, a amenințat cu desființarea mai multor mărci din cadrul grupului multinațional, dacă acestea nu sunt profitabile. Printre mărcile cu risc mare de a fi desființate se numără Maserati, Lancia și DS.
Miercuri, 17 Iulie | Industrie

Guvernul italian va permite producătorilor chinezi să preia o parte din fostele mărci deținute de Stellantis

Guvernul italian ar urma să permită în curând producătorilor din China să preia o parte din fostele mărci italiene deținute de Stellantis. Scopul inițiativei este acela de a-i încuraja pe acești producători să construiască fabrici noi în Italia.
Marti, 09 Iulie | Industrie

Stellantis: Până în 2026, 36 de modele din grup vor avea versiuni mild-hybrid

Oficialii Stellantis tocmai au anunțat că, până în 2026, nu mai puțin de 36 de modele din grup vor avea versiuni mild-hybrid. Lista include nume ca Alfa Romeo Junior, Tonale, Citroen C3 și Maserati Grecale.
Miercuri, 19 Iunie | Industrie

Stellantis recheamă în service peste 1.1 milioane de mașini în SUA și Canada

Potrivit autorităților de peste Ocean, peste 1.16 milioane de mașini Dodge, Jeep, Chyrsler și Ram sunt rechemate în service. Din câte se pare, există unele probleme la software-ul camerei pentru mersul cu spatele.
Luni, 17 Iunie | Industrie

Chinezii de la Leapmotor au dat startul producției de mașini electrice la uzina Stellantis din Polonia

Compania chineză Leapmotor a început producția unui model electric de oraș la uzina Stellantis din Polonia. La această fabrică va fi produs și un al doilea model, începând de anul viitor.
Marti, 14 Mai | Industrie

Stellantis îi aduce pe chinezii de la Leapmotor în Europa: primele modele ajung și în România

Gigantul Stellantis și chinezii de la Leapmotor vor comercializa mașini cu zero emisii și preț accesibil pe piața europeană. Pentru început vor exista două modele care vor ajunge și în România.
Sambata, 27 Aprilie | Industrie

Stellantis: trei fabrici închise din cauza grevei angajaților

Grupul Stellantis a fost nevoit să închidă temporar 3 fabrici, deoarece angajații fabricii din Franța au intrat în grevă.
Vineri, 12 Aprilie | Industrie

Șeful Stellantis: Alfa Romeo, "bijuteria" Grupului. Marca italiană nu va fi vândută chinezilor

Potrivit șefului Stellantis, Carlos Tavares, Alfa Romeo nu va fi vândută giganților din China, la fel cum s-a întâmplat cu Volvo sau MG. Mai mult, o nouă generație a SUV-ului Stelvio debutează în 2025.
Luni, 08 Aprilie | Economic

Stellantis, cea mai profitabilă marcă auto din lume în 2023

Potrivit rezultatelor financiare finale pentru anul 2023, Grupul Stellantis a fost cea mai profitabilă marcă auto din lume. Compania multinațională este lider în acest clasament, în fața celor de la Volkswagen și Mercedes-Benz.
Vineri, 05 Aprilie | Masini electrice si hibride

Șeful Stellantis: bateriile mașinilor electrice sunt prea grele

Carlos Tavares, șeful Stellantis, este de părere că bateriile mașinilor electrice sunt prea grele. El își dorește ca greutatea lor să fie redusă la jumătate fără să compromită autonomia viitoarelor mașini electrice.
Luni, 26 Februarie | General

Carlos Tavares, șeful Stellantis, susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a afirmat într-un interviu recent că susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană începând din 2035. Totodată, Tavares avertizează că tranziția către viitorul electric trebuie făcută pragmatic.
Joi, 22 Februarie | Economic

Fiat rămâne cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis

Fiat a fost cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis în 2023. Constructorul italian a vândut 1.35 de milioane de mașini la nivel mondial.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 15 Februarie | General

După muncă și răsplată: angajații Stellantis vor fi plătiți cu două miliarde de euro pentru succesul din 2023

Angajații Stellantis vor primi o recompensă de aproape două miliarde de euro din partea conducerii grupului. Recompensa vine ca urmare a succesului comercial înregistrat în 2023.
Joi, 15 Februarie | Industrie

Stellantis va produce module de motoare electrice în Ungaria din 2026

Stellantis a anunțat oficial că va începe producția de module de motoare electrice în Ungaria din 2026. Acestea vor fi produse la uzina de la Szentgotthard.
Marti, 06 Februarie | Industrie

Președintele Stellantis dezminte zvonurile cu privire la o fuziune cu Renault

John Elkann, președintele Stellantis, a dezmințit zvonurile cu privire la o fuziune cu Grupul Renault. Zvonurile și-au făcut apariția în presa italiană.
Joi, 25 Ianuarie | Industrie

Stellantis va folosi sistemul AI de la CloudMade pentru dezvoltarea de software pe mașini

Stellantis a cumpărat de la compania CloudMade modele de învățare automată, brevete și sisteme de inteligență artificială pentru a îmbunătăți dezvoltarea de software al mașinilor.
Sambata, 20 Ianuarie | Industrie

Stellantis va lansa 8 modele noi bazate pe arhitectura STLA Large

Stellantis a dezvăluit planuri de a lansa 8 modele noi în următorii 2 ani. Toate cele 8 modele vor fi bazate pe noua platformă STLA Large, care permite montarea motoarelor termice, dar și celor electrice.
Luni, 11 Decembrie 2023 | Masini electrice si hibride

Stellantis va construi stații de înlocuire a bateriilor pentru mașinile electrice

Grupul Stellantis a anunțat oficial că va construi stații de înlocuire a bateriilor pentru mașinile electrice. Noile stații vor fi construite cu ajutorul unei companii americane specializate în acest domeniu.
Miercuri, 29 Noiembrie 2023 | Industrie

Stellantis își va schimba strategia de electrificare în funcție de opinia publică

Carlos Tavares, șeful Stellantis, a anunțat că grupul multinațional este dispus să-și schimbe strategia către un viitor electrificat. Acest lucru se va întâmpla dacă se va schimba opinia generală despre mașinile electrice la nivel politic.
Miercuri, 22 Noiembrie 2023 | Industrie

Chinezii de la CATL vor furniza baterii pentru viitoarele modele electrice Stellantis

Stellantis a încheiat un acord cu firma CATL pentru furnizarea de baterii pentru viitoarele modele electrice ale grupului. În acest scop, Stellantis are în plan să construiască și 3 giga-fabrici în Europa.

Tag-uri similare

Citroen, Opel, Fiat, Peugeot, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, Jeep, Dodge, Lancia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru