Feedback

Stiri Masini autonome

Sambata, 30 Noiembrie | Masini autonome | 6 comentarii

Carlos Tavares, CEO PSA: "Mașinile autonome nu au niciun sens economic pentru utilizatorii individuali"

Directorul conglomeratului PSA-Opel-Fiat-Chrysler susține că mașinile dedicate clienților individuali nu vor beneficia de sisteme complet autonome: "Nu are sens din punct de vedere financiar, costurile sunt imense". Tavares spune că mașinile autonome vor fi de fapt shuttle-uri care vor rula pe linii dedicate, cu semne de circulație clare.
Duminica, 17 Noiembrie | Masini autonome | 19 comentarii

Studiu: numărul mașinilor autonome va crește de peste 5 ori până în 2023, la peste 745.000 de unități

Numărul mașinilor autonome la nivel global va crește de peste 5 ori, până în 2023, la peste 745.000 de unități, potrivit unui nou studiu de piață. Analiștii spun că, în prezent, lipsa reglementărilor și costurile ridicate sunt două dintre motivele pentru prezența redusă a acestor vehicule pe drumurile publice.
Joi, 07 Noiembrie | Masini autonome | 14 comentarii

Noi detalii despre accidentul fatal cu mașina autonomă Uber: sistemul a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist

Mașina autonomă Uber care a provocat un accident mortal în 2018 a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist, motiv pentru care nu a reușit să anticipeze corect direcția sa de deplasare.
Marti, 29 Octombrie | Masini autonome

Grupul Volkswagen a fondat o divizie pentru mașini autonome: germanii vor să producă utilitare și taxi-uri autonome din 2025

Grupul Volkswagen intenționează să producă utilitare și taxi-uri autonome pe scară largă începând din preajma anului 2025 prin intermediul unei divizii care va furniza tehnologie pentru toate brandurile.
Luni, 28 Octombrie | Masini autonome

Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.
Vineri, 18 Octombrie | Masini autonome

Hyundai va investi masiv în “mobilitate cu mașini autonome, conectate și electrice”: buget de peste 30 de miliarde de dolari până în 2025

Hyundai a anunțat investiții de peste 30 de miliarde de dolari în mobilitatea viitorului, ce presupune “mașini autonome, conectate și electrice”. Bugetul de investiții până în 2025 va fi sprijinit și de autoritățile sud-coreene.
Luni, 14 Octombrie | Masini autonome

Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.
Miercuri, 25 Septembrie | Masini autonome | 2 comentarii

Audi a realizat un studiu despre percepția asupra mașinilor autonome: tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii, cei mai mari fani ai tehnologiei

Un studiu realizat de Audi a scos în evidență că tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii sunt cei mai entuziasmați de dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, doar 8% dintre participanți afirmă că pot explica ce înseamnă o mașină autonomă.
Marti, 24 Septembrie | Masini autonome

Hyundai și Kia vor să dezvolte mașini autonome până în 2022: tehnologiile vor fi furnizate operatorilor de taxi-uri și flote

Hyundai și Kia au încheiat un parteneriat cu furnizorul de tehnologie Aptiv pentru a dezvolta mașini autonome pentru operatorii de taxi-uri și flote până în 2022.
Sambata, 31 August | Masini autonome | 1 comentariu

Divizia Google pentru mașini autonome solicită schimbarea legislației: "Volanul și pedalele nu ar trebui să fie obligatorii pe mașini"

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, solicită autorităților americane să elimine din legislația rutieră obligativitatea ca o mașină să aibă volan și pedale, pentru a accelera dezvoltarea mașinilor autonome.
Marti, 27 August | Masini autonome | 2 comentarii

Ford susține că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani: "Utilizarea acestora va fi mult mai intensă"

Oficialii Ford anticipează că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani, întrucât acestea vor fi utilizate intensiv în zone care în prezent sunt deficitare în privința transportului.
Vineri, 23 August | Masini autonome | 3 comentarii

Audi ar putea intra în alianța BMW-Daimler pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome: anunțul oficial, așteptat în septembrie

Audi este aproape să se alăture alianței BMW-Daimler care dezvoltă tehnologii autonome, potrivit informațiilor apărute în presa germană. Un anunț oficial în acest sens este așteptat în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
Luni, 19 August | Masini autonome

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome: 1.000 de vehicule în următorii 2 ani

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome, astfel încât să ajungă la un total de 1.000 de vehicule în următorii doi ani. Grupul considerat “Google al Rusiei” – prezent și în România prin aplicația de ride hailing Yango – vrea să înceapă testele cu peste 100 de mașini autonome până la sfârșitul acestui an.
Luni, 05 August | Masini autonome | 13 comentarii

Tesla anunță proiectul Dojo: Elon Musk promite un sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020

Elon Musk susține că Tesla lucrează la un proiect numit Dojo care prevede dezvoltarea unui sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020.
Miercuri, 31 Iulie | Masini autonome

Ford face noi investiții în tehnologii autonome: americanii au cumpărat o companie care dezvoltă un simulator pentru mașini autonome

Ford va extinde dezvoltarea tehnologiilor autonome după ce a achiziționat compania americană Quantum Signal, care produce un simulator pentru mașini autonome și roboți pentru industria militară.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 23 Iulie | Masini autonome

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem de parcare autonomă fără supraveghere umană: tehnologia va fi testată la Stuttgart

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem care permite parcarea autonomă a unei mașini fără niciun fel de supraveghere umană. Noua tehnologie a fost realizată în parteneriat cu Bosch și va fi utilizată la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.
Vineri, 19 Iulie | Masini autonome | 2 comentarii

Un vehicul autonom fără șofer a lovit un pieton în Viena: autoritățile au oprit testele până la finalizarea anchetei

Un vehicul autonom fără șofer a lovit și a rănit ușor un pieton în timpul unui test desfășurat în Viena. Autoritățile austriece au decis oprirea testelor până la finalizarea anchetei.
Duminica, 14 Iulie | Masini autonome

Peugeot extinde gama de teste cu tehnologii autonome: noile funcții autonome sunt testate cu 3008 pe autostrăzile din Franța

Un prototip Peugeot 3008 echipat cu tehnologii autonome a primit o serie de funcții noi, printre care posibilitatea de a conduce pe un drum aflat în reabilitare sau oprirea mașinii în cazul în care șoferul nu preia controlul în anumite situații.
Joi, 11 Iulie | Masini autonome | 1 comentariu

Toyota începe testele cu mașini autonome în Europa: un Lexus LS echipat cu senzori și camere video se va conduce singur în Bruxelles

Toyota începe în Bruxelles primele teste cu mașini autonome desfășurate pe drumuri publice din Europa. Japonezii vor evalua performanțele unui Lexus LS echipat cu senzori și camere video.
Vineri, 05 Iulie | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru