Stiri Masini autonome

Marti, 27 August 2019 | Masini autonome | 2 comentarii

Ford susține că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani: "Utilizarea acestora va fi mult mai intensă"

Oficialii Ford anticipează că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani, întrucât acestea vor fi utilizate intensiv în zone care în prezent sunt deficitare în privința transportului.
Vineri, 23 August 2019 | Masini autonome | 3 comentarii

Audi ar putea intra în alianța BMW-Daimler pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome: anunțul oficial, așteptat în septembrie

Audi este aproape să se alăture alianței BMW-Daimler care dezvoltă tehnologii autonome, potrivit informațiilor apărute în presa germană. Un anunț oficial în acest sens este așteptat în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
Luni, 19 August 2019 | Masini autonome

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome: 1.000 de vehicule în următorii 2 ani

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome, astfel încât să ajungă la un total de 1.000 de vehicule în următorii doi ani. Grupul considerat “Google al Rusiei” – prezent și în România prin aplicația de ride hailing Yango – vrea să înceapă testele cu peste 100 de mașini autonome până la sfârșitul acestui an.
Luni, 05 August 2019 | Masini autonome | 13 comentarii

Tesla anunță proiectul Dojo: Elon Musk promite un sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020

Elon Musk susține că Tesla lucrează la un proiect numit Dojo care prevede dezvoltarea unui sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020.
Miercuri, 31 Iulie 2019 | Masini autonome

Ford face noi investiții în tehnologii autonome: americanii au cumpărat o companie care dezvoltă un simulator pentru mașini autonome

Ford va extinde dezvoltarea tehnologiilor autonome după ce a achiziționat compania americană Quantum Signal, care produce un simulator pentru mașini autonome și roboți pentru industria militară.
Marti, 23 Iulie 2019 | Masini autonome

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem de parcare autonomă fără supraveghere umană: tehnologia va fi testată la Stuttgart

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem care permite parcarea autonomă a unei mașini fără niciun fel de supraveghere umană. Noua tehnologie a fost realizată în parteneriat cu Bosch și va fi utilizată la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.
Vineri, 19 Iulie 2019 | Masini autonome | 2 comentarii

Un vehicul autonom fără șofer a lovit un pieton în Viena: autoritățile au oprit testele până la finalizarea anchetei

Un vehicul autonom fără șofer a lovit și a rănit ușor un pieton în timpul unui test desfășurat în Viena. Autoritățile austriece au decis oprirea testelor până la finalizarea anchetei.
Duminica, 14 Iulie 2019 | Masini autonome

Peugeot extinde gama de teste cu tehnologii autonome: noile funcții autonome sunt testate cu 3008 pe autostrăzile din Franța

Un prototip Peugeot 3008 echipat cu tehnologii autonome a primit o serie de funcții noi, printre care posibilitatea de a conduce pe un drum aflat în reabilitare sau oprirea mașinii în cazul în care șoferul nu preia controlul în anumite situații.
Joi, 11 Iulie 2019 | Masini autonome | 1 comentariu

Toyota începe testele cu mașini autonome în Europa: un Lexus LS echipat cu senzori și camere video se va conduce singur în Bruxelles

Toyota începe în Bruxelles primele teste cu mașini autonome desfășurate pe drumuri publice din Europa. Japonezii vor evalua performanțele unui Lexus LS echipat cu senzori și camere video.
Vineri, 05 Iulie 2019 | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Joi, 04 Iulie 2019 | Masini autonome

BMW și Daimler au semnat parteneriatul pentru dezvoltarea de tehnologii autonome: sistemele vor fi introduse începând din 2024

Grupul BMW și Daimler au semnat oficial contractul cu privire la dezvoltarea comună a unor tehnologii autonome. Primele sisteme autonome vor apărea pe modele BMW și Mercedes-Benz în 2024.
Luni, 01 Iulie 2019 | Masini autonome

Japonezii își unesc forțele: Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki investesc în dezvoltarea de servicii de mobilitate cu mașini autonome

Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki vor investi împreună în Monet, serviciul de transport cu mașini autonome care a fost înființat de Toyota și SoftBank ca alternativă la platformele de ride-sharing precum Uber. Toyota deține 35% din acest joint-venture, în timp ce Mazda, Subaru și Suzuki vor primi 2% din acțiuni în schimbul unei investiții de circa 530.000 de dolari. Pe lista investitorilor se mai numără Honda, Isuzu și Daihatsu.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 20 Iunie 2019 | Masini autonome

Alianța Renault-Nissan a semnat un parteneriat cu divizia Waymo de la Google: servicii de mobilitate cu mașini autonome

Renault și Nissan vor colabora cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu mașini autonome, atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri. Mașinile autonome ar putea fi testate în Franța și Japonia, însă oficialii companiilor nu au stabilit o dată pentru lansarea comercială a vehiculelor.
Joi, 13 Iunie 2019 | Masini autonome | 5 comentarii

Volvo prezintă o versiune autonomă pentru XC90: SUV-ul a fost echipat cu sisteme autonome dezvoltate de Uber

Volvo a prezentat o versiune a SUV-ului XC90 echipată cu sisteme autonome dezvoltate de serviciul de ride-hailing Uber, care va sta la baza viitoarelor modele autonome ale constructorului suedez.
Marti, 11 Iunie 2019 | Masini autonome

Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv: cei doi constructori dezvoltă senzori pentru mașini autonome

Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv unde vor dezvolta împreună senzori pentru mașini autonome și sisteme de securitate cibernetică.
Marti, 21 Mai 2019 | Masini autonome | 1 comentariu

Mașinile autonome ar putea reduce traficul cu 35%: sistemele de comunicare între mașini vor fi esențiale

Mașinile autonome au potențialul de a reduce traficul cu 35% în cazul în care acestea ar comunica permanent unele cu altele, potrivit unor simulări realizate în Marea Britanie.
Luni, 20 Mai 2019 | Masini autonome | 2 comentarii

Studiu: Peste jumătate dintre șoferi ar plăti cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă

Un studiu realizat pe 5.500 de clienți arată că 56% dintre șoferi ar fi dispuși să plătească cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă, în timp ce 25% nu ar plăti niciun ban suplimentar.
Vineri, 17 Mai 2019 | Masini autonome

Funcții noi pentru Nissan ProPilot: sistemul colaborează cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan pe autostradă pe aceeași bandă

Nissan a îmbunătățit sistemul ProPilot, care se integrează acum cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan atunci când mașina este pe autostradă și își păstrează banda de circulație.
Miercuri, 15 Mai 2019 | Masini autonome | 2 comentarii

Premieră pentru grupul Fiat-Chrysler: Maserati va folosi tehnologie BMW pentru conducere autonomă

Maserati va fi primul brand al grupului Fiat Chrysler Automobiles care va folosi tehnologia pentru conducere autonomă dezvoltată de BMW, după cum a anunțat președintele FCA, John Elkann.
Miercuri, 15 Mai 2019 | Masini autonome

Renault lansează un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome: trei unități Zoe și un autobuz lângă Paris

Renault a lansat miercuri un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome în campusul universitar Saclay din apropierea Parisului, cu scopul de a testa cele mai noi sisteme autonome pe trei unități Zoe și pe un autobuz.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru