Bosch: “Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025”

de Paul Cosma
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025, însă vor fi folosite mai ales în servicii de ride-hailing sau de transport comercial, potrivit estimărilor Bosch. Compania germană susține că poate lansa un astfel de vehicul “mâine”, însă obstacolele sunt cadrul legislativ și scepticismul clienților.

Bosch susține că deține toate resursele tehnice pentru a lansa un vehicul 100% autonom, fiind nevoie doar de o perioadă de testare a tehnologiei.

Nemții spun că pot lansa această tehnologie “mâine”, dar că se lovesc de obstacole non-tehnice, cum ar fi legile din diferite regiuni și reticența clienților față de aceste vehicule.

Oficialii Bosch estimează că mașinile complet autonome vor deveni realitate pe șosele până în 2025, urmând să fie folosite mai ales pentru servicii de ride-hailing sau transport comercial.

Potrivit companiei germane, este nevoie de timp pentru a convinge clienții să cumpere mașini fără volan sau fără pedale. Reprezentanții Bosch sunt însă încrezători că industria auto va ajunge în acel punct.

Via Autocar

Comentarii (12)

  • inexorabil
    Nu mai sunteţi Bosch, ci borş! Aţi ajuns să lingeţi pantofii emolarilor. Există însă o Judecată…I-NE-VI-TA-BI-LĂ.
    17 7
  • Hai sa zicem ca Bosch le-ar zice bine.. dar voi AM ce ziceti?
    Ca ba copy-pastuiti pareri diametral opuse de la Tavares ori Ford (si logic argumentate), ba din astea hiper-optimiste intru tampirea noastra robotizata, desi bazate doar pe vanturi mentale.
    30 4
  • cam greu in tara lui dorel...
    19 3
  • Edikkk
    Elon Musk cam tot ce a spus sa adeverit.

    Unele cu întârziere de 5 ani dar s-au adeverit.

    Până şi la pierderile celor cu vânzarea de acţiuni Tesla în short , pentru care a fost amendat, zilele trecute aceeia au pierdut vreo 3 miliarde dolari


    Ce a spus Elon foarte recent, că (în SUA n.m.) maşinile care nu sunt autonome vor fi precum caii în 2 ani.

    Cine are maşină non autonomă va fi o minoritate şi vor fi văzuţi ca nişte ciudaţi.

    Nu înjositor, ci ca de ce mai folosesc telefon fix cu rotor.


    Poate nu în 2 ani, dar în 10 ani sigur.
    Nu peste tot, dar în ţările foarte bogate da.
    7 31
  • @Edikkk

    Ciudati sunt aia care vor masini autonome.
    14 4
  • Mai edikkkule, si eu as avea dreptate sustinut cu jde miliarde tiparite sau mai bine zis create din pixeli la comanda, oricate ineptii as debita sau produce.
    Cum ar fi ineptia ta -- de fapt a lu Musk, ca tu si alti ametiti inghititi doar orice abureala pe nemestecate -- cu autonomele care vezi doamne o sa-i faca demodati pe restu lumii in 2 ani.
    ...Cind acum ele reprezinta fix 0% - ZERO LA SUTA !!!
    Si doar proptotipurile mai calca biciclisti cind si cind.
    35 3
  • Ba edik esti de-a dreptu obositor frate!! Dupa ce ca scrii numa tampenii nici macar cu gramatica nu te intelegi prea bine :))
    18 2
  • andrei
    habar nu ai ce vorbesti. nici un intelegi articolul. esti un panicat ca aoleo, ne ia cineva covrigul (de parca si mari soferi am fi) si nu mai putem conduce. nimic mai fals. mai citeste, poate pricepi.
    1 21
  • Clique
    La replica ce a spus-o Musk

    " Cine are maşină non autonomă va fi o minoritate şi vor fi văzuţi ca nişte ciudaţi.
    Nu înjositor, ci ca de ce mai folosesc telefon fix cu rotor"

    Replica asta a sunat a jignire spusă subtil, nu că ar fi prima dată când aruncă replici de genul.
    Dar am un mesaj să-i transmit, eu ăsta ce voi face parte din "minorități"

    Să-și ia mașinuțele sale inteligente autonome și să le bage fix de unde au ieșit, asta ca să nu zic ceva mai vulgar.
    10 2
  • Hai sa-mi iau niste scatoalce, si sa zic asa: unele din beneficiile masinilor autonome va fi ca se vor suspenda mult mai usor carnetele de conducere pentru cei cu probleme/abateri grave de la respectarea regulilor de circulatie rutiera. Omor din culpa, beat la volan, incapabil sa conduca din varii motive fizice, agresivi dusi cu capul, samd. Si atunci, primul val de clienti va fi chiar din randurile astora.

    Deci chiar mi-ar place sa le ia carnetul la toti cercopitecii si zmeii de duzina, si totusi sa mai aiba o sansa sa mearga pe sosele asa cum n-au facut-o niciodata in viata lor. Adica legal.

    Masinile se vor diagnostica singure, se vor incarca singure iar traficul va fi optimizat la maxim. Stiu, e suprarealist ce spun acum, dar e totusi perfect realizabil.

    Tehnic, in ziua de astazi, exista senzori extrem de performanti, iar preturile devin tot mai accesibile. Softurile de gestionare a datelor, tot mai optimizate, puterea de calcul fenomenala, inteligenta artificiala, samd. Este foarte posibil totul.

    Eu inteleg temerile tuturor, dar trebuie sa intelegem ca pericolele sunt altele. Nu e vorba doar de masini electrice/autonome. Sunt altele si mai rele. Ce se intampla cu toate datele personale care se obtin in fiecare secunda de la noi? Cine le gestioneaza? Care sunt obligatiile si responsabilitatile legale ale celor care acumuleaza aceste informatii? Aici e buba mare.

    Azi am primit pe telefon un sumar al tuturor deplasarilor mele pe luna iaunarie. Deci Google stie la precizie de metri unde ma aflu ori de cate ori am telefonul la mine. Si nu doar stie, dar poate stoca informatia asta si imi face un sumar automat. Treaba asta se intampla indiferent daca eu ii dau voie sau nu. Si daca zic nu, credeti ca nu mai inregistreaza nimic?

    Ce se intampla cu Alexa, Google, si care or mai fi, care iti asculta absolut in fiecare secunda conversatiile din casa? Conversatii pe care le inregistreaza si la care reactioneaza prin algoritmi care nu mai au nevoie de interventia umana. Dar televizoarele sau laptopurile cu camere video? Nu vorbim de serviciile secrete, dar simpla politie, in tarile cu apa calda, te pun sub supraveghere totala daca ai intrat in colimator cu vreo fraza tampita sau o vorba aruncata la nervi. Eu cred ca (si) aici e buba cea mare. Masinile sunt doar varful iceberg-ului. Dar, da, pot sa faca si ele parte (daca nu fac deja) din sistemul de culegere de informatii.

    Partea proasta e ca cu o masina, iti pot anihila libertatea de miscare, te supravegheaza la sange si la o adica, de ce nu, te pot pune cu roatele in sus cat ai zice peste :):)
    9 2
  • Edikkk
    Îmi pare rău că luaţi ştirile viitorului ca ceva înjositor doar pentru că nu veţi face parte din acel viitor.

    Doar că România este mult înapoiată, pentru că sunt ţări în care majoritatea oamenilor visează şi chiar obţin un viitor mai frumos, mai curat.

    Închipuiţi-vă să aveţi
    1. O casă cu panouri solare de 3-10 sau chiar 16 kw, plus power wall
    2. Două staţii de încărcare rapide
    3. Două maşini EV sau PHEV
    4. Casa încălzită prin pompă de căldură

    Să fii full electric, 0 emisii.

    Costă bani? Da.

    Unii preferă Louis Vuitton, alţii un ceva care contează.

    Hai că ne auzim mai rar.
    La revedere.
    4 9
  • Edikkk
    https://youtu.be/BrGnJkZXBPI
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru