Masini autonome

Marti, 02 Aprilie | Masini autonome

Orașul New York va permite testarea mașinilor autonome

Primăria orașului New York City din Statele Unite a anunțat că va permite testele cu mașini autonome pe drumurile publice. Una dintre condiții este ca acestea să aibă în permanență un șofer la volan pentru a evita potențiale incidente.
Vineri, 15 Martie | Tehnologie

STUDIU: Șoferii încă se tem de mașinile autonome. Procentajul a crescut din 2022

Potrivit unui studiu realizat de organizația americană AAA, 66% dintre șoferii intervievați încă se tem de mașinile autonome. În 2022, acest procentaj era de 55%, iar anul trecut de 68%.
Luni, 31 Iulie 2023 | Masini autonome

BMW inaugurează un nou centru de testare în Cehia pentru mașinile autonome

BMW a inaugurat un nou centru de testare în Cehia. Noul centru a fost creat special pentru a testa tehnologiile de conducere autonomă, iar aici pot fi simulate condiții de condus din medii diferite.
Luni, 17 Iulie 2023 | Tehnologie

Volkswagen a început testele cu mașini autonome în Germania

Volkswagen a început oficial să testeze mașini complet autonome în Germania. În aceste teste vor participa inclusiv pasageri.
Vineri, 03 Martie 2023 | Siguranta

STUDIU: 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome

Potrivit unui studiu nou realizat de Asociația Americană de Automobile, 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome. Același studiu mai arată că numai sub 10% dintre aceștia au încredere în mașinile care se conduc singure.
Luni, 21 Noiembrie 2022 | Masini autonome

Los Angeles va avea taxiuri autonome la finalul lui 2022

Orașul Los Angeles din Statele Unite va avea taxiuri autonome începând cu finalul acestui an. Serviciul autonom este dezvoltat de companiile Motional și Lyft, iar flota va fi alcătuită din exemplare Hyundai Ioniq 5.
Vineri, 17 Iunie 2022 | Industrie

Ferrari nu va construi mașini complet autonome, pentru a păstra „emoția” condusului

Ferrari a anunțat că nu va oferi mașini complet autonome în viitorul apropiat, pentru a păstra „emoția” condusului. Compania italiană va oferi, în schimb, modele care vor avea, cel mult, un sistem de conducere autonom de nivel 2+.
Joi, 11 Noiembrie 2021 | Masini autonome

Las Vegas va avea taxiuri fără șofer din 2023

Las Vegas va deveni primul oraș din lume unde vor rula taxiuri fără șofer. Serviciul de taximetrie complet autonom va debuta în 2023 și va fi controlat de către firmele de ride-sharing Motional și Lyft. Flota va fi alcătuită din modele Hyundai Ioniq 5.
Luni, 13 Septembrie 2021 | Masini autonome

Șeful Toyota avertizează despre pericolul mașinilor autonome, după incidentul de la Jocurile Paralimpice

Șeful Toyota și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește dezvoltarea mult prea rapidă a sistemelor care permit un condus autonom. Aceste avertismente vin după ce o mașină autonomă E-Palette a rănit un sportiv în satul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo.
Luni, 30 August 2021 | Masini autonome

Toyota a oprit mașinile autonome în satul Jocurilor Paralimpice, după ce un vehicul a rănit un sportiv

Toyota a anunţat că a suspendat toate vehiculele autonome e-Palette din satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo, la o zi după ce unul dintre acestea a lovit şi a rănit un pieton cu deficienţe de vedere.
Miercuri, 25 August 2021 | Masini autonome

Google începe testele cu mașini autonome și pasageri pe drumurile publice din San Francisco

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a început să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure” pe drumurile publice din San Francisco.
Joi, 08 Iulie 2021 | Masini autonome

Franța legiferează folosirea mașinilor autonome pe drumuri publice, pe răspunderea producătorilor

În Franța, un decret publicat la 1 iulie 2021 de Ministerul de Interne oficializează un „cadru de reglementare complet pentru circulația vehiculelor autonome” pe drumurile publice din Hexagon. Astfel, din septembrie 2022 va fi permisă circulația mașinilor autonome pe rute și sau zone predefinite, conform cotidianului francez Le Figaro.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 12 Iunie 2021 | Masini autonome

Huawei vrea să dezvolte mașina sa autonomă până în 2025

Grupul chinez Huawei a anunţat că vrea să dezvolte până în 2025 tehnologia pentru maşinile fără şofer.
Joi, 27 Mai 2021 | Masini autonome

STUDIU: Foarte mulți șoferi nu se simt în siguranță să împartă drumul cu mașinile autonome

Un nou studiu, realizat de Asociația Americană de Automobile și celebra universitate Harvard, arată cât de incomod se simt șoferii atunci când vine vorba să împartă drumul cu mașinile autonome.
Joi, 15 Aprilie 2021 | Masini autonome

Volvo extinde colaborarea cu Nvidia pentru dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă

Volvo a anunțat extinderea colaborării cu Nvidia, producător de componente electronice, pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii de conducere autonomă dedicate vehiculelor.
Joi, 11 Martie 2021 | Masini autonome

General Motors își imaginează interiorul mașinilor autonome cu o consolă de jocuri integrată

Un designer din cadrul General Motors și-a imaginat interiorul mașinilor autonome din viitor cu o consolă de jocuri integrată și un display cu diagonală mare în locul bordului convențional.
Luni, 07 Decembrie 2020 | Masini autonome

Șeful VW: “Mașinile autonome vor apărea pe piață după 2025”

Primele mașini autonome vor fi vândute între 2025 și 2030, potrivit șefului Volkswagen, Herbert Diess, care mizează pe dezvoltarea tehnologică în domeniul inteligenței artificiale.
Joi, 19 Noiembrie 2020 | Masini autonome

Skoda testează noi sisteme avansate: o mașină autonomă "copiază" comportamentul în trafic al unei mașini cu șofer uman

Skoda a anunțat un proiect prin care un Superb iV echipat cu sisteme autonome va încerca să "copieze" compartamentul din trafic al unei mașini cu șofer uman. Testele vor avea loc în campusul Universității Tehnice din Ostrava.
Miercuri, 11 Noiembrie 2020 | Masini autonome

Honda va lansa în 2021 primul model de serie cu funcția autonomă Traffic Jam Pilot: mașina se va conduce singură pe autostrăzi fără ca șoferul să fie atent la drum

Honda a anunțat că va deveni în luna martie primul constructor care oferă un model de serie cu funcția autonomă Traffic Jam Pilot de nivel 3 din 5, care permite șoferului să nu se uite la drum în timp ce mașina se conduce singură pe autostrăzi în anumite condiții.
Vineri, 06 Noiembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Șeful VW vrea să mențină ritmul investițiilor în mașini electrice și autonome: nemții ar urma să renunțe la anumite modele din grup

Herbert Diess spune că Volkswagen trebuie să facă anumite ajustări ale strategiei pentru a menține ritmul investițiilor în mașini electrice și autonome. Șeful companiei germane consideră că anumite modele din grup trebuie să fie scoase din producție, iar VW să se concentreze mai mult pe electrificare.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru