Volvo extinde colaborarea cu Nvidia pentru dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă

de Paul Cosma, Foto: Volvo
Joi, 15.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat extinderea colaborării cu Nvidia, producător de componente electronice, pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii de conducere autonomă dedicate vehiculelor.

Volvo va utiliza sistemele SoC (System on Chip) de la Nvidia pe noile sale generații de modele, pentru tehnologiile de conducere autonomă. Cele două companii au prelungit acordul privind utilizarea tehnologiei Drive Orin. 

Platforma Nvidia Drive Orin este capabilă să realizeze 254 trilioane de operații pe secundă, iar Volvo vrea să fie primul constructor auto care să utilizeze Drive Orin pe viitoarele modele dezvoltate pe platforma modulară SPA2.

 Primul model care va beneficia de acest tratament va fi noul XC90, a cărui prezentare va avea loc anul viitor. 

“Credem în parteneriatul cu cele mai multe companii de tehnologie din lume pentru ca noi să construim cele mai bune modele Volvo cu putință. Cu ajutorul tehnologiei Nvidia Drive Orin, vrem să ducem siguranța la un nou nivel pe viitoarea generație de modele,” a explicat Henrik Green, Chief Technology Officer în cadrul constructorului. 

Via Volvo

Comentarii (1)

  • Tam Pax
    poza seamana cu un absorbant uzat din reclama.
    Always.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru