Conducere autonoma

Luni, 16 August 2021 | Tehnologie

SUA: Tesla este investigată pentru posibilele accidente provocate de sistemul Autopilot

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din Statele Unite a deschis o anchetă oficială împotriva Tesla după ce a descoperit că sistemul Autopilot ar fi provocat mai multe accidente în ultimii trei ani și jumătate.
Luni, 16 August 2021 | Masini autonome

Ford cere retragerea unor brevete General Motors

În contextul competiței pentru tehnologia vehiculelor autonome, Ford pune gaz pe foc într-un conflict juridic cu rivalii de la General Motors.
Joi, 15 Aprilie 2021 | Masini autonome

Volvo extinde colaborarea cu Nvidia pentru dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă

Volvo a anunțat extinderea colaborării cu Nvidia, producător de componente electronice, pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii de conducere autonomă dedicate vehiculelor.
Joi, 09 Iulie 2020 | Masini autonome

Elon Musk: “Tesla este foarte aproape să lanseze sistemul de conducere autonomă de Nivel 5”

Tesla este “foarte aproape” să dezvolte mașina complet autonomă care se conduce singură în orice condiții, a declarat CEO-ul Elon Musk. Potrivit acestuia, noua tehnologie de conducere autonomă de “Nivel 5” va fi lansată până la sfârșitul anului.
Marti, 30 Iunie 2020 | Tehnologie

Daimler și Nvidia vor colabora pentru dezvoltarea unor sisteme dedicate mașinilor autonome: tehnologia va fi lansată în 2024

Daimler și Nvidia au anunțat că vor colabora pentru dezvoltarea unor componente software care vor putea fi utilizate în cadrul sistemelor de conducere autonomă. Primele modele Mercedes-Benz echipate cu noile servicii ar urma să debuteze începând cu 2024.
Sambata, 20 Iunie 2020 | Tehnologie

Grupul BMW și Mercedes-Benz pun pauză proiectului comun care viza dezvoltarea unor tehnologii pentru condusul autonom

Oficialii Daimler și reprezentanții Grupului BMW au anunțat că vor pune pauză proiectului comun care viza dezvoltarea unor tehnologii de conducere autonomă. Cele două companii au ajuns la concluzia că acesta nu este cel mai potrivit moment pentru un astfel de proiect.
Miercuri, 15 Mai 2019 | Masini autonome

Premieră pentru grupul Fiat-Chrysler: Maserati va folosi tehnologie BMW pentru conducere autonomă

Maserati va fi primul brand al grupului Fiat Chrysler Automobiles care va folosi tehnologia pentru conducere autonomă dezvoltată de BMW, după cum a anunțat președintele FCA, John Elkann.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Tehnologie

Plăcerea de a conduce: Lamborghini nu are în plan un model complet autonom

Lamborghini nu are în plan dezvoltarea unui vehicul complet autonom. Viitorul Urus o să integreze o serie de tehnologii moderne, dar plăcerea de a conduce rămâne o prioritate pentru italieni.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Tehnologie

STUDIU: Mașinile autonome au mai multe accidente la milionul de kilometri decât cele clasice și tot sunt mai sigure

Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a studiat datele de accidente ale mașinilor autonome folosite în SUA până acum și a venit cu o concluzie interesantă: deși este de două ori mai probabil să aibă un accident, sunt mai sigure decât cele cu șofer.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Tehnologie

Mașinile fără șofer primesc o nouă tehnologie inovatoare: vor putea "vedea" ce se ascunde după colț

O companie din Australia a anunțat dezvoltarea unui senzor capabil să detecteze obstacole în condiții de vizibilitate zero. Acesta este gândit special pentru a le permite mașinilor autonome să evite accidentele.
Joi, 29 Octombrie 2015 | Modele noi

Nissan GT-R și 370Z nu "scapă" de tehnologia conducerii autonome

Reprezentanții Nissan au confirmat că vor echipa în viitor modelele GT-R și 370Z cu tehnologii de conducere autonomă. Acestea vor fi utilizate pentru creșterea performanțelor vehiculelor.
Luni, 26 Octombrie 2015 | Modele noi

Tesla a primit aprobarea internațională pentru sistemul său de conducere autonomă. Autopilot a stabilit deja un record în SUA

Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a anunțat că a primit aprobarea guvernamentală pentru activarea sistemului Autopilot de conducere autonomă a lui Model S.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 Iunie 2015 | Modele noi

Următoarea generație Mercedes-Benz E-Klasse va primi capacitatea de conducere autonomă pe autostradă

Mercedes-Benz va introduce sistemul de conducere autonomă în lista de dotări opționale a noii generații E-Klasse, programată să debuteze în 2016.
Vineri, 15 Mai 2015 | Modele noi

Peugeot 508 va avea un succesor echipat cu tehnologii de conducere autonomă

Succesorul lui Peugeot 508 va fi echipat cu mai multe tehnologii de conducere autonomă, anunţă Carlos Tavares, CEO-ul companiei franceze.
Miercuri, 07 Ianuarie 2015 | Concepte

Audi Prologue Concept a venit la CES dotat cu un sistem de conducere autonomă

Audi a prezentat la CES 2015 o variantă îmbunătăţită a conceptului Prologue. Acesta prezintă un sistem de conducere autonomă şi se bucură de un tren de propulsie hibrid.
Miercuri, 07 Ianuarie 2015 | Modele noi

Audi pregăteşte un A8 capabil să se conducă singur la viteze de până la 60 km/h

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Audi, a confirmat într-un interviu faptul că marca lucrează la un A8 capabil de conducere autonomă la viteze de până la 60 km/h pe care îl vor prezenta până în 2016.
Vineri, 17 Octombrie 2014 | General

Analist Morgan Stanley: "Toate maşinile de pe piaţă vor fi autonome în 2046"

Alan Jones, un analist al Morgan Stanley, previzionează că toate maşinile vândute în anul 2046 vor fi autonome, la fel ca majoritatea vehiculelor aflate pe şosele la vremea respectivă.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru