Plăcerea de a conduce: Lamborghini nu are în plan un model complet autonom

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini nu are în plan dezvoltarea unui vehicul complet autonom. Viitorul Urus o să integreze o serie de tehnologii moderne, dar plăcerea de a conduce rămâne o prioritate pentru italieni.

Lamborghini este pe cale să intre în liga producătorilor care dețin în gamă cel puțin un SUV. În 4 decembrie îl vom cunoaște pe Urus, un SUV gata să ofere 650 de cai putere și performanțe de invidiat.

Dar oficialii Lamborghini nu se grăbesc să îmbrățișeze în totalitate noile tendințe din piața auto. Un supercar electric încă nu și-a făcut loc în planurile constructorului italian. De asemenea, oficialii din Sant'Agata Bolognese spun că în viitor nu vom vedea un model complet autonom (nivel 5) semnat de Lamborghini.

"Atunci când îți cumperi un Lamborghini o faci pentru plăcerea de a conduce. Dacă aducem în discuție un sistem complet autonom de conducere, cred că vom deveni ultimul brand care să facă acest lucru", a declarat Maurizio Reggiani, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul Lamborghini.

Cu toate acestea, italienii nu vor să facă o impresie slabă, motiv pentru care viitorul Urus o să beneficieze de o serie de sisteme de siguranță și de asistare a șoferului de ultimă oră.

"Vom oferi cruise control adaptiv, vom avea o cameră video și vom avea sisteme gândite pentru a menține mașina între marcajele drumului.

Fiecare sistem disponibil pe un vehicul premium o să se regăsească și pe Urus, dar nu și tehnologiile care fac referire la un condus complet autonom", a completat oficialul Lamborghini.

Via | DigitalTrends

Comentarii (5)

  • neasteptata decizie...
    4 0
  • "cred că vom deveni ultimul brand care să facă acest lucru"

    nu-i asa ca omul e diplomat? si-a lasat o portita de scapare...exista totusi o sansa (sic!) sa faca si un Lamborghini autonom :))

    adica, "in trecut am jurat pe cravata rosie de pioner ca nu vom face SUV-uri dar clientii ne-a obligat!"
    9 0
  • Adrian C
    Si daca ar produce un model autonom cine ar cumpara un Lambo fara volan si pedale care se conduce singur ?
    2 0
  • inexorabil
    Axiomatic, dacă viața este un lac pe care trebuie să-l traversezi ȋnotând, n-ai cum să rămâi uscat, cu atât mai puțin perfect uscat. Doar dacă ȋncerci să plutești pe deasupra apei (a se vedea Tatra automobile: nu SUV, nu Diesel, nu turbo), caz ȋn care nu mai ajungi la mal, ci te ȋnalți la cer.
    1 0
  • Mașinile complet autonome se vor dezvolta atunci când vor fi disponibile Inteligențele Artificiale.

    O Inteligență Artificială care să fie măcar comparabilă cu inteligența unei muște în rapiditatea luării deciziilor și a capacității de învățare.

    Până atunci vorbim de sisteme electronice de asistare.

    Pe mine a început să mă plictisească acest subiect.

    Este infinit mai ușor din punct de vedere conceptual și comercial să faci un sistem autonom pentru pilotarea avioanelor comerciale (cu tot cu decolare, zbor, aterizare) decât pentru un automobil.

    Când veți zbura cu un asemenea avion, atunci vom vorbi și de mașini autonome.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru