Stellantis preia oficial compania aiMotive, un dezvoltator maghiar de sisteme de conducere autonomă

de Tiberiu Safta
Vineri, 23.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis anunță că a preluat oficial compania producătoare de sisteme de conducere autonomă aiMotive. Prin această achiziție, grupul multinațional dorește să implementeze această tehnologie bazată pe inteligența artificială la viitoarele sale modele.

Compania maghiară aiMotive a fost oficial preluată de către Stellantis. Această firmă se ocupă cu dezvoltarea unor sisteme software cu inteligență artificială pentru viitoarea tehnologie de conducere autonomă.

Preluarea acestei companii va ajuta grupul multinațional să devină o companie sustenabilă și electrică, așa cum prevede planul Dare Forward 2030. Astfel, aiMotive va deveni o subsidiară nouă a Grupului Stellantis, iar acesta va avea acces la cele trei produse din portofoliul firmei din Ungaria: aiData, aiWare și aiSim. În viitor, va exista și un al patrulea produs pentru conducere autonomă, numit aiDrive.

Inovațiile acestei companii vor fi integrate în viitoarele platforme dezvoltate de Stellantis, printre care amintim de: STLA Brain, STLA SmartCockpit și STLA AutoDrive. Asemenea tehnologii își vor face apariția în 2024.

Compania aiMotive a fost fondată în 2015 de către Laszlo Kishonti, care este și CEO-ul firmei. Între timp, Stellantis va deveni un grup complet electric din 2030.

via Stellantis

Comentarii (4)

  • Stellantis va deveni un grup complet electric din 2030… adică vor produce doar frigidere, aspiratoare, plite pe inducție etc.
    Stellantis ar trebui sa mai urmărească cifrele și știrile și sa nu “arunce la gunoi” clasicele, dacă vor să mai existe.
    8 5
  • Opel produce cele mai accesibile maşini electrice în Europa !
    (Spring nu se pune că e chinezească)
    2 5
  • VW E-Up se pune?
    2 1
  • Mircea Badea
    dupa nume pare romaneasca firma..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru