Ford înființează o nouă divizie pentru dezvoltarea mașinilor autonome

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a înființat oficial noua sa divizie Latitude AI pentru dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Noile astfel de sisteme, ce vor fi prezente la viitoarele modele de serie ale mărcii americane, vor fi bazate pe inteligență artificială.

Ovalul Albastru tocmai a înființat o nouă divizie. Aceasta se numește Latitude AI și se va ocupa exclusiv cu dezvoltarea unor noi sisteme de conducere autonomă pentru viitoarele modele de serie Ford. Noua divizie este formată dintr-o echipă de 550 de oameni, cei mai mulți dintre aceștia fiind foști angajați ai firmei Argo AI, o altă companie care se ocupă cu dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă.

Așa cum reiese din numele diviziei, noua tehnologie de conducere autonomă va fi bazată, în mare parte, pe baza inteligenței artificiale. Unele astfel de sisteme, precum BlueCruise, vor primi actualizări care vor aduce funcții noi și care vor fi mai eficiente și mai sigure în trafic. Până acum, sistemul BlueCruise a acumulat deja peste 80 de milioane de kilometri.

Alături de asta, Latitude AI va aduce tehnologii care le promite șoferilor un nivel de stres scăzut la volan, în special atunci când aceștia se află în ambuteiaje. Potrivit firmei americane de analiză a transporturilor INRIX, un șofer petrece aproape 100 de ore pe an în traficul din Statele unite.

„Noi credem că tehnologia de conducere autonomă va contribui la îmbunătățirea siguranței și va aduce, în același timp, experiențe noi pentru clienți, care reduc stresul și care îi vor ajuta pe aceștia să economisească timp pentru a se concentra asupra alegerilor lor”, a declarat Sammy Omari, CEO-ul noii divizii și directorul executiv al departamentului de conducere autonomă Ford.

via Ford

Comentarii (11)

  • Seriff
    In loc sa salveaza motorul dizel ei se ocupa de tampeni nu stiu in-cotro se indreapta omenirea dar clar nu e bine cu electricele aste-a autonome fara vitor si care ii place decat lui Mike
    11 2
  • da fratelemeu ashai dizelu se stie ca nare moarte merge sute de mi de kilometrii fara s-a se strice si dak scoate fum nu conteaza k asa face masinile de barbatii adevarati k dak nu scoate fum atuncea clar nu mai e de barbati e de pensatii bine si eu ma-m pensat decat sa arat bine in selfi da asta nu se pune cine m-a intelege stiu ce vorbesc mai ales ca de fum na-m auzit s-a moara cineva da i-a sa zica destepti astia cu electrice cati uameni moare zilnic din cauza la masini cu bateri care toata ziua ia foc zilnic
    11 1
  • Seriff
    PMC, chapeau monsieur, am ras cu mare pofta de cateva ori citindu-ti postarea, trebuie sa recunosc, esti aproape lafel de misto ca mine!
    6 1
  • *doar lui Mike.
    1 3
  • Ford sa “înființeze” o divizie care face masini fiabile indiferent cu ce naiba merg motoarele lor. Asta cu condusul autonom este un rahat be băț….
    7 3
  • @dutzu
    mei dutzulica, fiesta e/era super cautata in europa..tu pe ce continent traiesti? ;)
    0 3
  • Seriff
    @Dutz, comentariile de mai sus date de ''Seriff'' nu sunt date de mine, sunt date de cretinul de Mike adica Edikk care se semneaza cu user-ul meu, e prost de bubuie.
    1 3
  • Seriff
    @Dutz ah scuze ba chear de mine sunt date deci eu sunt ala prost de bubuie asa cum bine se stie deja si am o rugamintea nu va mai semnati cu user-ul meu ca dizelu se stie nare moarte si trage daca vreau sa m-a duc pe transalbina in wekeend nu ca masinile cu bateri care se stie doar dormi in ele la kaufland sa le incarci eu plinul 5 minute se stie deja ca de la fum na murit nimeni doar se stie politistul care a stat 30 anii in intersectie care e problema ce a murit cineva nimeni se stie mai ales ca fac plinu si stau linistit peste 1000 km-trii autonomie se stie
    5 0
  • Doar ca-i o copie trista nu Dutz… eu îmi dau seama ce vrea omul sa spună si dacă se fac greșeli de gramatica, exprimare…. etc. Sherif știe ca ești un fals si o persoana fără caracter ;)
    0 0
  • Stai liniștit ca-i de ras… clar știu cine ce poate :)))
    0 0
  • Am avut un Mondeo combi mult timp si părinții mei o fiesta la fel de mult timp… nu-mi ajunge un A4 (foaie de hârtie) sa-ți spun câte s-au schimbat in 10 ani de utilizare nici cu scris mic… :)))
    Unele piese de 5 ori!!!!
    In realitate trăiesc, tu?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru