Tesla a primit aprobarea internațională pentru sistemul său de conducere autonomă. Autopilot a stabilit deja un record în SUA

de Sebastian Toma
Luni, 26.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a anunțat că a primit aprobarea guvernamentală pentru activarea sistemului Autopilot de conducere autonomă a lui Model S.

Esential 58 de ore au fost necesare pentru traversarea Statelor Unite ale Americii de la Vest la Est cu o Tesla Model S folosind sistemul Autopilot.
Tesla Autopilot, funcția de conducere autonomă a lui Model S și Model X, lansată în urmă cu mai puțin de două săptămâni, are deja aprobare internațională de utilizare. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a confirmat că sistemul cu funcții de conducere autonomă a primit aprobarea de utilizare a tuturor țărilor în care s-a solicitat acest lucru (excepție Japonia) și că se lucrează deja la o variantă actualizată a sistemului. Potrivit lui Radu Apostolescu, un client român de Tesla Model S, sistemul Autopilot funcționează și în România. Între timp, în Statele Unite ale Americii, trei oameni au străbătut SUA de la Vest la Est în 57 de ore, călătorie în care sistemul Autopilot a condus o bună parte din timp.

Recordul stabilit alături de sistemul Autopilot implică parcugerea distanței de 2.995 de mile (4.819 kilometri) în 58 de ore și 48 de minute. Mașina a fost un Tesla Model S, condus de trei persoane cu sprijinul sistemului Autopilot pe toată perioada de timp pentru care sistemul a putut să preia controlul mașinii.

Făcut un drum scurt de test, merge perfect singură, schimbă benzile, frânează, accelerează în funcție de trafic, nu claxonează, nu se enervează.

Din păcate nu ocolește canale și gropi. E ciudat dar mai puțin decât mă așteptam. E freakin' awesome.

Radu Apostolescu
Proprietar Tesla Model S
Noile funcții ale sistemului Autopilot, care vor sosi în varianta 1.01, vor include îmbunătățirea sistemului de menținere a benzii de rulare pe drumurile de calitate proastă, îmbunătățirea sistemului de "învățare" al flotei Tesla din lumea întreagă, un sistem avansat de adaptare a vitezei la viraje și unele actualizări pentru îmbunătățirea rulării cât mai line, fără smucituri.

Chiar și cu actualizarea programată de cei de la Tesla, sistemul Autopilot nu îi permite șoferul să își ia complet atenția de la drum, fiind recomandată utilizarea sa cu prudență și atenție. Șoferului i se poate solicita în orice moment să preia controlul volanului și al comenzilor dacă sistemul consideră că este derutat sau dacă detectează o secțiune de drum pe care nu o poate conduce din diferite motive.

Potrivit primelor recenzii ale utilizatorilor, sistemul actual (varianta 1.0) are probleme cu benzile care sunt trasate incomplet, dar întreaga flotă de Model S din lume învață să abordeze secțiuni de acest gen prin cartografierea traseului abordat de șoferul uman.

Via Engadget | Treehugger | Twitter | RaduApostolescu

Comentarii (5)

  • Sa inceapa sa moara primii oameni cu astfel de sisteme, si o sa iasa un asa scandal, ca Dieselgata o sa fie pistol cu apa.

    Sustin astfel de sisteme, dar la inceput cu siguranta vor da multe rateuri.
    Deja au aparut destule video-uri pe internet.
    7 8
  • oamenii nu o sa moara din cauza sistemelor in sine, ci din cauza drumurilor nemarcate corespunzator, ori din cauza altor soferi din trafic.
    nu ar fi asa tampiti sa lase o masina sa mearga cum are softu chef
    4 4
  • Aparent, exista niste probleme, evitati titlul de cancan:
    http://www.yoda.ro/gadgeturi/la-un-pas-de-moarte-ce-s-a-intamplat-cand-a-luat-mainile-de-pe-volanul-unei-masini-aflata-pe-pilot-automat.html
    10 0
  • Prudenta
    Tesla mai are de lucrat ! Cel putin 3 ani de acum incolo. S-au grabit. Goana dupa imagine e mare pentru Tesla. Ceva mai avansat este Leaf:

    http://www.automarket.ro/stiri/cea-mai-vanduta-masina-electrica-din-lume-se-conduce-singura-schimba-67035.html
    7 1
  • @Remus
    Exista probleme cu TESLA !!! NU baga toti producatorii in aceeasi oala cu astia care au invatat ieri sa faca automobile!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru