Masina autonoma

Vineri, 06 Ianuarie 2023 | Concepte

Italdesign prezintă un concept al unui vehicul autonom care se transformă și într-o cameră

Studioul de design italian a prezentat în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show din Las Vegas conceptul Climb-E. Acesta este un vehciul autonom care se poate transforma într-o cameră în plus pentru casă.
Marti, 26 Iulie 2022 | Masini autonome

Chinezii de la Baidu prezintă Apollo RT6, un taxi autonom cu volan detașabil

Compania chineză Baidu a publicat imagini oficiale cu Apollo RT6, un monovolum cu rol de taxi autonom. Mașina conține 8 senzori Lidar și este capabilă de conducere autonomă de nivel 4, iar volanul său este detașabil.
Vineri, 08 Aprilie 2022 | Modele noi

Volkswagen pregătește o versiune autonomă a lui ID. Buzz. Va debuta ca taxi în Germania

Volkswagen a anunțat detalii noi despre o viitoare versiune complet autonomă a modelului electric ID. Buzz. Aceasta va fi lansată în 2025 și va fi folosită ca taxi și vehicul de livrări în orașul Hamburg din Germania.
Joi, 06 Ianuarie 2022 | Concepte

Cadillac prezintă conceptul autonom InnerSpace

Constructorul american de mașini premium a prezentat, în cadrul evenimentului CES din Las Vegas, conceptul InnerSpace. Mașina este complet autonomă, iar interiorul a fost proiectat special pentru a oferi senzația de relaxare într-un mediu luxos.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Masini autonome

Noi detalii despre accidentul fatal cu mașina autonomă Uber: sistemul a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist

Mașina autonomă Uber care a provocat un accident mortal în 2018 a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist, motiv pentru care nu a reușit să anticipeze corect direcția sa de deplasare.
Luni, 11 Februarie 2019 | Tehnologie

Cum vom recunoaște o mașină autonomă în trafic? Mercedes-Benz a dezvoltat lumini turcoaz pentru "comunicarea" cu pietonii și bicicliștii

Pentru a putea să comunice cu cei din jur, o mașină autonomă va avea nevoie de sisteme speciale "empatice" prin care pietonii vor recunoaște imediat intențiile acesteia. Mercedes ne-a demonstrat la Stuttgart cum vor funcționa luminile LED "comunicative".
Joi, 22 Martie 2018 | Tehnologie

ANALIZĂ. Primul clip al accidentului fatal cu mașina autonomă Uber: când tehnologia dă greș, instinctul de conservare ar trebui să evite un astfel de accident

Filmul accidentului din Arizona în care o mașină autonomă experimentală Uber a lovit un pieton care și-a pierdut viața ridică multe semne de întrebare. De ce ar fi trebuit ca tehnologia să evite acest accident și de ce victima este, totuși, principalul vinovat.
Miercuri, 02 August 2017 | Masini autonome

Mercedes avertizează: „Tehnologia care va permite o rulare complet autonomă nu va fi accesibilă publicului pentru că va costa zeci de mii de euro”

Un oficial Mercedes a declarat că tehnologia de rulare complet autonomă nu va fi accesibilă publicului în primă fază. Instalarea sistemelor pe o mașină de serie ar costa zeci de mii de euro.
Marti, 13 Iunie 2017 | Masini autonome

iOS pentru mașini autonome: Tim Cook confirmă faptul că Apple se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă

Apple a renunțat la un vehicul autonom. Resursele companiei se îndreaptă doar către dezvoltarea tehnologiei de conducere fără intervenția șoferului.
Vineri, 24 Martie 2017 | Modele noi

Nissan Qashqai facelift va oferi o rulare autonomă de nivel 4: se va conduce singur pe autostradă și în traficul aglomerat

Nissan este primul constructor japonez care oferă o mașină capabilă să se conducă singură. Este vorba despre noul Qashqai facelift și funcția sa ProPilot.
Miercuri, 17 August 2016 | Tehnologie

Ford face un anunț istoric: "Prima mașină autonomă de serie fără volan și pedale vine în 2021"

Ford este primul constructor care ne oferă un termen de așteptare până la dezvoltarea primei mașini 100% autonome. Aceasta va fi utilizată de flote precum cele de taximetrie sau de ridesharing și nu va fi disponibilă în prima fază la achiziție pentru persoanele fizice
Miercuri, 08 Iunie 2016 | Tehnologie

Mașinile autonome Volvo vor folosi navigație Tom Tom cu informații în timp real

Tom Tom a reușit să își asigure un contract cu Volvo. Suedezii vor beneficia de un sistem de navigație cu informații în timp real, pe care îl vor instala pe viitoarele lor mașini autonome.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 16 Februarie 2016 | Tehnologie

S-a scris istorie: un Audi A8 a transportat fără șofer un actor pe străzile din Berlin

Audi A adus la Festivalul de Film de la Berlin un A8L echipat cu o tehnologie care îi permite să se conducă singur. Mașina a transportat prin Berlin un actor prezent la festival.
Joi, 07 Ianuarie 2016 | Masini autonome

Volvo S90, prima mașină din lume cu rulare semi-autonomă oferită standard: se va conduce singură pe autostradă

Volvo a anunțat că noul S90 va fi disponibil pe piața din Statele Unite alături de un sistem de rulare semi-autonom. Acesta va fi instalat în standard, pe fiecare exemplar vândut peste Ocean.
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 | Concepte

BMW a găsit o soluție împotriva hoților de oglinzi: i8 Mirrorless Concept. Bonus: primul i8 care se conduce singur

BMW a expus la târgul internațional de electronice CES Las Vegas o alternativă tehnologică avansată la clasicele oglinzi laterale. Tot aici, germanii au prezentat și primul i8 care se conduce singur.
Joi, 17 Decembrie 2015 | Tehnologie

Îngrijorați de inconștiența proprietarilor, Tesla limitează funcția de rulare autonomă a electricului Model S

Americanii de la Tesla sunt îngrijorați de modul inconștient în care proprietarii lui Model S folosesc modul Autopilot de rulare autonomă. Motiv penru care vor încerca să-i limiteze funcțiile.
Miercuri, 16 Decembrie 2015 | Concepte

Vi se pare că BMW i8 este o mașină futuristă? Avem un concept care o să vă facă să vă răzgândiți: Rinspeed Etos

Elvețienii de la Rinspeed au prezentat conceptul Etos, bazat pe actualul BMW i8. Prototipul se poate conduce singur și vine cu o mulțime de tehnologii, inclusiv cu o dronă.
Sambata, 12 Decembrie 2015 | Tehnologie

Previziuni SF: în 10 ani nu veți mai vedea oameni la volan

În următorii 10 ani mașinile care se conduc singure vor căpăta un avânt incredibil. Numărul mașinilor autonome va fi de ordinul zecilor de milioane.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Tehnologie

STUDIU: Mașinile autonome au mai multe accidente la milionul de kilometri decât cele clasice și tot sunt mai sigure

Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a studiat datele de accidente ale mașinilor autonome folosite în SUA până acum și a venit cu o concluzie interesantă: deși este de două ori mai probabil să aibă un accident, sunt mai sigure decât cele cu șofer.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Tehnologie

Mașinile fără șofer primesc o nouă tehnologie inovatoare: vor putea "vedea" ce se ascunde după colț

O companie din Australia a anunțat dezvoltarea unui senzor capabil să detecteze obstacole în condiții de vizibilitate zero. Acesta este gândit special pentru a le permite mașinilor autonome să evite accidentele.

Tag-uri similare

Toyota, Toyota Prius, Google, masina autonoma, vehicule autonome, masini autonome Google, patent Google, patent masina autonoma
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru