Italdesign prezintă un concept al unui vehicul autonom care se transformă și într-o cameră

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Studioul de design italian a prezentat în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show din Las Vegas conceptul Climb-E. Acesta este un vehciul autonom care se poate transforma într-o cameră în plus pentru casă.

Compania Italdesign a dezvăluit un concept neobișnuit în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Conceptul este botezat Climb-E și este, în esență, un vehicul complet autonom care poate fi adaptat și sub forma unei camere de locuit. Acest vehicul a fost creat în colaborare cu firma de lifturi Schindler și cu studenți ai Universității Politehnice de la Torino.

Pe lângă faptul că Italdesign Climb-E poate fi transformat într-o cameră, acesta a fost construit special pentru a încape în lifturile din clădirile de tip zgârie-nori. Astfel, în viitor, mai multe astfel de clădiri moderne vor putea încorpora un astfel de vehicul care să fie folosit și pe post de lift.

Designul lui Climb-E amintește de o capsulă pătrățoasă futuristă, iar roțile sunt ascunse și ele în cutii sub forma acestui patrulater. Datorită acestui aspect este creat un spațiu mare la interior, care cuprinde două canapele și o zonă centrală ce poate fi configurată în funcție de mediul în care se află conceptul.

Interiorul lui Climb-E poate fi configurat în mai multe feluri: ca un mic birou, o mică bucătărie, un centru spa sau chiar sub forma unui cabinet medical.

De asemenea, geamurile conțin o funcție pentru reglarea luminozității, astfel încât acestea pot fi transparente sau complet fumurii.

În timpul rulării pe șosea, Climb-E se conduce complet autonom și redă informații pasagerilor prin intermediul unor ecrane digitale. De asemenea, conceptul poate proiecta mesaje și pe șosea, care sunt vizibile pentru pietoni.

Bineînțeles, propulsorul este unul electric și este ascuns în podeaua vehiculului, care poate fi separată de către habitaclu. Italdesign nu a dezvăluit nicio informație despre propulsor sau baterii.

Compania italiană nu a oferit nici informații cu privire la o eventuală lansare a unui astfel de produs. Cu toate acestea, Italdesign a precizat că deține câteva brevete pentru un astfel de vehicul și este posibil ca acesta să fie lansat într-un viitor mai îndepărtat.

via Italdesign

Comentarii (1)

  • Fascinantă imaginația de care au dat dovadă.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru