Vi se pare că BMW i8 este o mașină futuristă? Avem un concept care o să vă facă să vă răzgândiți: Rinspeed Etos

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elvețienii de la Rinspeed au prezentat conceptul Etos, bazat pe actualul BMW i8. Prototipul se poate conduce singur și vine cu o mulțime de tehnologii, inclusiv cu o dronă.

Dacă până acum semnau condica de prezență doar la Salonul Auto de la Geneva, elvețienii de la Rinspeed își extind area de adresabilitate cu un alt eveniment de profil diferit: târgul electronicelor de la Las Vegas. Aici, Rinspeed va expune un concept de mașină autonomă, bazat pe actualul BMW i8.

Prototipul se numește Etos și vine cu un design ușor diferit, grație panourilor laterale modificate, spoilerului frontal înlocuit și blocurilor optice redesenate. Aspectul este completat de un acoperiș vitrat, jante de 20 de inch Borbet GTX din aluminiu și de un suport de andocare pentru drone, care dispune de 12.000 de LED-uri capabile să scrie orice mesaj dorește șoferul.

După cum ați intuit, supercarul vine cu o dronă DJI quadcopter, care poate fi trimisă să ridice comenzi sau poate filma parcursul conceptului Etos pentru a-l trimite mai apoi familiei și prietenilor.

Interiorul este și mai futurist, întrucât planșa de bord a primit acum două ecrane de 21,5 inch, curbate.

Mai mult, volanul se poate retrage în interiorul planșei de bord atunci când mașina rulează autonom. La capitolul finisaje de lux notăm pedalele din titanium, inserțiile ceramice, scaunele care au brodate un zgârie nori din San Francisco și un sistem multimedia Harman, care ajunge să îi cunoască obiceiurile și agenda celui de la volan, într-atât de mult încât îi poate anticipa nevoile.

Și pentru că vorbim de un concept elvețian, nu putea lipsi ceasul exclusivist, montat în planșa de bord: un Patravi Traveltek de la Carl F. Bucherer.

Dincolo de acest pachet extrem de atrăgător se află un set de 8 camere exterioare, care monitorizează permanente zona din jurul vehiculului. Așa se face că cel de la volan poate fi avertizat rapid despre pietoni sau alte obstacole. Un sistem de siguranță monitorizează privirea șoferului și poate detecta atenția sau neatenția acestuia la anumite semne sau obstacole.

Comentarii (4)

  • astia de la Rinspeed intodeauna au abordat automobilul intr-un mod usor de caracterizat drept ciudat. Dar cu fiecare an parca, isi depasesc propriile limite

    In fine, nu stiu care este menirea acestei firme dar nu prea am vazut o finalitate a vreunui concept de-al ei.
    6 0
  • Zici ca e Honda/Acura NSX in conceptia noua Citroen...lololol.
    1 3
  • cine a spus ca i8 parer o masina futurista?
    1 3
  • @@AM...aka no-name

    un exemplu de masina futurista prezenta pe sosele? in acceptiunea ta, asa...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru