Chinezii de la Baidu prezintă Apollo RT6, un taxi autonom cu volan detașabil

de Tiberiu Safta
Marti, 26.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Baidu a publicat imagini oficiale cu Apollo RT6, un monovolum cu rol de taxi autonom. Mașina conține 8 senzori Lidar și este capabilă de conducere autonomă de nivel 4, iar volanul său este detașabil.

Baidu, o companie importantă din China, a publicat o serie de imagini oficiale cu noul lor model Apollo RT6. Acesta este un monovolum de dimensiuni compacte, care a fost conceput special pentru a fi un taxi autonom.

Compania spune despre Apollo RT6 că este echipat cu nu mai puțin de 8 senzori Lidar, 18 radare și 12 camere pentru a ajuta modelul să circule complet autonom. Toate sistemele radar, camerele și toți senzorii sunt integrați în plafon, iar asta îi permite lui Apollo RT6 o conducere autonomă de nivel 4.

Mașina va putea fi condusă de către șofer, în schimb, mulțumită unui volan detașabil. Interiorul lui Apollo RT6 este conceput în forma unei săli de așteptare, iar scaunele din față pot fi transformate în mese și în zone de depozitare. Baidu nu a oferit detalii despre propulsorul modelului.

Noul Apollo RT6 va face parte din flota serviciului de ride-hailing Apollo Go începând de anul viitor. Baidu precizează că noul model reprezintă a șasea generație a unui taxi autonom, iar modelul va fi construit cu ajutorul celor de la Geely.

Serviciul Apollo Go funcționează în 10 orașe mari din China, inclusiv în Shanghai.

via Baidu

Comentarii (1)

  • Posibil să aibă un chinez mic sub bord care să conducă și unul tot mic în portbagaj pe care să dea vina în caz de accident (pentru diviziunea muncii). Asta în cazul în care nu vrem să vedem progresul care vine dinspre China, că atâtea radare și sisteme Lidar (este echivalentul radarului pentru domeniul luminii vizibile) nu cred că au montat nici pe F35.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru