Chinezii de la Geely riscă un conflict cu Fiat și lansează modelul Panda Mini

de Tiberiu Safta
Marti, 07.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez Geely a dezvăluit oficial un nou model de oraș electric, botezat Panda Mini. Noua mașină, vândută în China, ar putea cauza un conflict cu Fiat din cauza numelui.

Geely, compania care deține mărcile Volvo, Polestar și Lotus, a lansat un nou model electric de dimensiuni mici pe piața din China. Acesta este botezat Panda Mini și este un model electric de oraș cu 4 locuri. Însă, numele său ar putea fi centrul unui potențial conflict între constructorul chinez și Fiat, care deține drepturile de marcă înregistrată asupra numelui Panda.

Noul model electric are un design minimalist și pătrățos, fiind parcă o reinterpretare modernă a lui Fiat Panda din prima generație, construită între 1980 și 2003. Dimensiunile lui Geely Panda Mini sunt, de asemenea, apropiate de modelul italian original, cu o lungime de 3.06 metri, o lățime de 1.6 metri și o înălțime de 1.52 de metri. Aici mai adăugăm și ampatamentul, care măsoară 2015 milimetri.

Propulsorul electric al lui Geely Panda Mini livrează 41 de cai putere. Modelul electric este disponibil cu două baterii. Acumulatorul mai mic promite o autonomie de 120 de kilometri, în timp ce bateria mai mare promite o autonomie de maxim 200 de kilometri în regim CLTC Indiferent de bateria aleasă, aceasta poate trage un curent de până la 22 de kW.

Habitaclul lui Geely Panda Mini are un aspect minimalist și este digitalizat.

Vorbim aici de un instrumentar digital de 9.2 inch, alături de un ecran central de 8 inch pentru sistemul multimedia. În ciuda dimensiunilor sale foarte mici, noul model poate transporta până la 4 persoane.

În prezent, noul Geely Panda Mini este disponibil exclusiv pe piața din China, cu un preț de achiziție echivalent cu 6000 de euro.

via Autoblog

Comentarii (5)

  • D-aia nu mai poate Geely, de un conflict cu Fiat . Astea-s detalii pt. chinezi. Si pana la urma , daca vorbim din punct de vedere moral , unde este habitaclul ursilor Panda, in China sau in Italia ?...creatura este un adevarat simbol specific chinezesc . Atata timp cat o sa fie vanduta masinuta asta la ei acolo , nu cred sa conteze parerile celor de la Fiat.
    7 3
  • @AM

    ma alatur si eu celor care v-au tot rugat ...expresia asta cu "poate acomoda x persoane" zgarie rau la ureche si nu suna natural, e o preluare fortata din engleza, poate aveti in vedere sa gasiti un inlocuitor, ca nu ducem lipsa de cuvinte in limba romana.

    de ex:
    "masina y poate gazdui x persoane"
    "masina y poate primi x persoane"
    "masina y poate transporta x persoane"
    "in masina y se pot imbarca x persoane"
    "masina y dispune de locuri/spatiu pt x persoane"
    "x persoane pot incapea in masina y"
    "x persoane pot calatori in masina y"
    "x persoane isi pot gasi un loc in masina y"
    "x persoane pot lua loc la bordul masinii y"

    orice, doar sa scapam de "acomodatul" asta.
    10 0
  • tc1900
    chinezii fac pisu pe europa, de americani ce le e frica atat

    noi ne bucuram sa le cumparam produsele la pret redus
    2 1
  • China funcționează atâta timp cât restul planetei cumpara de la ei… deci suntem cam dependenți unii de alți.
    Legat the golf car-ul asta pot sa-i spună cum vor ei, tot golf car carosat este.
    1 0
  • Pokemon
    ce gunoi de vehicul!!!
    Spring e Maybach pe langa asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru