Volvo S90, prima mașină din lume cu rulare semi-autonomă oferită standard: se va conduce singură pe autostradă

de Bogdan Mirică
Joi, 07.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că noul S90 va fi disponibil pe piața din Statele Unite alături de un sistem de rulare semi-autonom. Acesta va fi instalat în standard, pe fiecare exemplar vândut peste Ocean.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că Volvo vrea să revină în forță în segmentul premium. Noul S90, prezentat la finalul anului trecut, va reprezenta vârful de lance al ofensivei, alături de popularul XC90.

Așteptat să debuteze în showroom-uri în această primăvară, noul Volvo S90 va oferi, printre multe noutăți tehnologice, și posibilitatea unei rulări semi-autonome. Semn că Volvo s-a dedicat trendului mașinilor care se pot conduce singure și țintește în continuare la promisiunea sa: nici un om nu va mai muri într-un accident de circulație, la volanul unui Volvo începând cu anul 2020.

Noul S90 contribuie substanțial la aceste promisiuni, urmând să fie prima mașină care oferă în standard opțiunea unei rulări autonome pe piața din Statele Unite. Fiecare exemplar S90 vândut dincolo de Ocean va fi echipat cu a doua generație a sistemului Pilot Assist, care îi va permite mașinii să se conducă singură, pe autostradă, până la o viteză maximă de 130 de km/h.

Urmareste Automarket
Modelul va fi oferit cu trei motorizări pe benzină, dintre care o unitate de 2.0 litri-bi-turbo, regăsită sub indicativul T6. Va exista și un motor de 2.0 litri turbo pe versiunea T5 și un hibrid alimentat la priză sub indicativul T8 Twin Engine, la fel cum se întâmplă și în cazul lui XC90. Transmisia va fi asigurată de o cutie manuală cu șase rapoarte, sau de una automată cu opt, iar tracțiunea integrală va fi și ea disponibilă.

Comentarii (1)

  • Chinezu'
    Buna miscare, tocmai dupa ce Tesla pune restrictii la folosirea pilotului automat adaptiv . BRAVO VOLVO!
    Ar fi bine sa-l lanseze si pe batranul continent, sa nu trebuiasca sa ne uitam cu jint peste ocean; doar acolo clientii preimesc 1000 dolari despagubire de la VW, semiautonome de la chinezi(Volvo), iar noi... tot asteptam.....
    Va doresc Un An Nou cu drumuri bune !
    23 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru