Masina autonoma

Marti, 27 Octombrie 2015 | Tehnologie

O mașină care se conduce singură a parcurs 2400 de kilometri prin Mexic

Un grup de studenți germani a demonstrat că mașinile autonome se pot conduce singure chiar și pe șosele nemarcate sau aflate în construcție.
Luni, 26 Octombrie 2015 | Tehnologie

Cea mai vândută mașină electrică din lume se conduce singură: schimbă benzile și chiar face depășiri

Nissan Leaf, cel mai popular model electric la nivel mondial, are de astăzi și o versiune autonomă. Ea se află încă în stadiu de concept, dar este capabilă să rezolve cu succes sarcinile șoferului.
Luni, 26 Octombrie 2015 | Modele noi

Tesla a primit aprobarea internațională pentru sistemul său de conducere autonomă. Autopilot a stabilit deja un record în SUA

Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a anunțat că a primit aprobarea guvernamentală pentru activarea sistemului Autopilot de conducere autonomă a lui Model S.
Luni, 05 Octombrie 2015 | Tehnologie

Demonstraţie Volvo: cum preiei şi cum predai controlul unei maşini complet autonome pe şosea

Volvo va pune pe şoselele din Suedia peste doi ani 100 de maşini capabile să se conducă singure pe anumite porţiuni de şosea. Marca suedeză ne demonstrează astăzi modul în care şoferul predă şi preia controlul unei astfel de maşini.
Miercuri, 16 Septembrie 2015 | Tehnologie

Oficial Google: "Nu ne dorim să devenim producători de automobile"

Deși Google dezvoltă tehnologii care ar putea schimba complet mașinile așa cum le știm astăzi, un oficial european al companiei neagă posibilitatea ca gigantul IT să intre în zona producției auto: "Nu putem face asta singuri".
Marti, 18 August 2015 | Modele noi

The Guardian: "Apple caută un loc pentru testarea de mașini autonome"

Apple lucrează la propria sa mașină autonomă, iar compania americană este în cautarea unui loc în care poate testa noile sale tehnologii departe de ochii curioșilor, titrează The Guardian.
Luni, 25 Mai 2015 | Tehnologie

Audi a prezentat un concept cu tehnologie de conducere autonomă bazat pe modelul R8 e-tron

Una din premierele găzduite de expoziţia CES Asia a fost modelul Audi R8 e-tron updatat cu tehnologia ce permite transformarea acestuia în automobil autonom.
Vineri, 22 Mai 2015 | Tehnologie

Bosch: "Maşinile autonome nu sunt create pentru a creşte confortul, ci pentru a evita accidentele"

Unul dintre directorii Bosch spune că scopul maşinilor care se conduc singure este de a evita accidentele produse din eroare umană. "9 din 10 accidente din lume se întâmplă din cauza şoferului", spun germanii.
Marti, 12 Mai 2015 | Tehnologie

Raportul maşinilor autonome testate de Google: 6 ani de teste, 2.7 milioane de kilometri, 11 accidente, toate din vina altor şoferi

Google a răspuns unor critici legate de secretomania care înconjoară proiectul prin care compania americană testează maşini complet autonome pe şoselele americane. Iar statisticile reprezintă veşti bune pentru cei care cred în tehnologiile noi.
Miercuri, 06 Mai 2015 | Tehnologie

Freightliner Inspiration Truck: primul camion autonom din lume cu drept de rulare pe drumurile publice

Freightliner Inspiration Truck este un camion autonom lansat de Daimler în Statele Unite. El a fost deja omologat pentru circulaţia pe drumurile publice din statul american Nevada.
Luni, 06 Aprilie 2015 | Tehnologie

Premieră mondială: o maşină care se conduce singură a traversat America de la vest la est

Un prototip Audi Q5 echipat cu toată tehnologia necesară unei maşini autonome a reuşit să traverseze America de la vest la est. De-a lungul celor aproape 5500 de kilometri, maşina a mers în proporţie de 99% complet autonom.
Joi, 19 Martie 2015 | Tehnologie

Elon Musk, fondatorul Tesla: ”Maşinile autonome vor deveni o normalitate, iar şofatul va fi interzis”

Elon Musk, fondatorul şi preşedintele Tesla, susţine că maşinile autonome vor deveni o normalitate şi vor salva multe vieţi. Tot el susţine că şofatul va fi interzis.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 24 Februarie 2015 | GENEVA 2015

ED Design Torq revoluţionează motorsportul: conceptul fără geamuri care se va conduce singur

Casa italiană ED Design va expune în cadrul salonului Auto de la Geneva conceptul Torq. Acesta este o maşină de curse autonomă, care nu beneficiază de suprafaţă vitrată.
Vineri, 20 Februarie 2015 | Tehnologie

Volvo introduce primele maşini autonome pe drumurile publice: 100 de automobile se vor conduce singure în Suedia

Volvo este tot mai aproape de maşina autonomă de serie. Producătorul suedez va introduce pe străzile din Gotheborg 100 de maşini experiment, capabile să se conducă singure.
Marti, 23 Decembrie 2014 | Modele noi

Prima imagine a mașinii autonome Google în versiune de producție

Google a prezentat astăzi o primă imagine cu versiunea de serie a mașinii sale autonome. Automobilul capabil să se conducă singur a primit o serie de îmbunătățiri pentru a putea fi omologat pentru șosea.
Vineri, 04 Iulie 2014 | Industrie

Mercedes-Benz testează un camion autonom, pe care vor să-l producă în serie din 2025

După maşinile autonome vor veni şi camioanele autonome, spune şeful diviziei de camioane de la Daimler. Nemţii au deja un prototip capabil să se conducă singur pe autostradă, iar versiunea de serie vine în 2025.
Luni, 30 Iunie 2014 | Tehnologie

Şeful Renault-Nissan: „Vom lansa primele maşini care se conduc singure în 2018”

Alianţa Renault-Nissan este încrezătoare în potenţialul maşinilor autonome. Carlos Ghosn, şeful conglomeratului, crede că până în 2018 vom avea deja pe străzi primele maşini care se conduc singure.
Vineri, 07 Martie 2014 | GENEVA 2014

Şeful Nissan: „Vom oferi versiuni autonome pentru fiecare model din gama noastră”

Andy Palmer, şeful Nissan, a reiterat planurile companiei de a lansa un model care se va putea conduce singur până în 2020. Astfel de versiuni autonome vor fi introduse pentru fiecare model existent în gamă.
Luni, 14 Octombrie 2013 | Tehnologie

Maşina care se conduce singură poate deveni realitate? "Da, dar clienţii trebuie să accepte acest tip de vehicul"

Atunci când clienţii vor accepta că maşina autonomă este o nevoie reală, producătorii auto sunt gata să dezvolte astfel de soluţii. Aceasta este opinia directorului TRW, unul dintre cei mai mari furnizori de radare şi camere din domeniul auto.
Miercuri, 18 Septembrie 2013 | Tehnologie

Tesla Motors: "Vom dezvolta o maşină autonomă până în 2016"

Maşina electrică dezirabilă nu este singurul proiect al echipei conduse de Elon Musk. Vizionarul inginer de origine sud-africană are în vedere dezvoltarea unei maşini care se va conduce singură în proporţie de 90%. Ţinta de lansare: 2016.

Tag-uri similare

Toyota, Toyota Prius, Google, masina autonoma, vehicule autonome, masini autonome Google, patent Google, patent masina autonoma
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru