O mașină care se conduce singură a parcurs 2400 de kilometri prin Mexic

de Bogdan Mirică
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenți germani a demonstrat că mașinile autonome se pot conduce singure chiar și pe șosele nemarcate sau aflate în construcție.

Ultimele luni au consemnat lansarea mai multor sisteme de rulare autonomă, fie în traficul aglomerat al unui oraș, fie pe auostradă. Cele mai recente exemple sunt oferite de Tesla Model S și modul său autonom de rulare denumit Autopilot, dar și de conceptul Nissan Leaf Piloted Driving 1.0, lansat în Japonia.

Aceste eforturi extrem de mediatizate nici măcar nu se apropie de performanța unui grup de studenți germani, care au călătorit până în Mexic pentru a proba funcțiile unei mașini autonome create de ei. Proiectul, denumit AutoNOMOS și inițiat de studenții universității din Berlin, a presupus și o colaborare cu o instituție de învățământ din Nevada.

Esential 2400 de kilometri a parcurs mașina autonomă.
4 state mexicane a traversat mașina care se conduce singură.
Mașina autonomă a parcurs o serie de teste scurte în Germania, Statele Unite și Elveția, pregătindu-se astfel de un traseu extrem de lung și presărat cu obstacole.
Mereu cu un șofer în spatele volanului, pentru a interveni în situații de urgență, mașina autonomă a reușit să parcurgă un traseu care s-a desfășurat pe autostrada Nogales-Guadalajara, pe șoselele aride ale deșertului Sonoran, prin regiunile tropicale din Sinaloa și prin munții către Jalisco.

În total, mașina autonomă a parcurs 2400 de kilometri, traversând patru state mexicane. Este un record pentru cel mai lung traseu parcurs de o mașină autonomă în Mexic.

Un traseu dificil, care a presupus șosele în construcție, fără marcaje și cu multe acostamente periculoase. Chiar și așa, mașina a recunoscut aceste probleme și a evitat eventualele accidente. Cercetătorii au afirmat că mașina autonomă nu a avut erori pe parcursul celor 2400 de kilometri. 

via geekwire

Comentarii (2)

  • JonDoe
    muhahahaha,
    4 1
  • @presa auto in general
    De unde stiti voi cati mii de kilometri au facut constructorii cu masini camuflate pana sa anunte tehnologiile ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru