Mașinile autonome Volvo vor folosi navigație Tom Tom cu informații în timp real

de Bogdan Mirică
Miercuri, 08.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tom Tom a reușit să își asigure un contract cu Volvo. Suedezii vor beneficia de un sistem de navigație cu informații în timp real, pe care îl vor instala pe viitoarele lor mașini autonome.

Pentru a folosi cum se cuvine ecranul generos pe care îl instalează în noua sa generație de mașini, Volvo a apelat la ajutorul unui furnizor important de hărți. Tom Tom a încheiat un contract cu Volvo pentru a livra un sistem de navigație în timp real, capabil să folosească informații din trafic.

Potrivit Reuters, în cursa de convingere a celor de la Volvo au fost înscrise nume mari, cum sunt Google Maps și Here Maps. Acesta din urmă chiar avea în spate alte trei nume cu greutate din segmentul premium: Audi, Mercedes și BMW. Cu toate acestea, Volvo a ales Tom Tom, decizia fiind considerată una isorică pentru furnizorul de navigație, care se străduiește să recupereze teren.

Urmareste Automarket
Recunoscut mai mult pentru sistemele sale de navigație portabile, Tom Tom a reușit să își asigure mai multe contracte cu producători auto, printre ei numărându-se și Volkswagen.
În plus, Tom Tom va derula parteneriate cu Uber și Apple.

Sistemele lor de navigație cu informații în timp real vor fi foarte utile pentru mașinile autonome. Volvo aruncă deja pe străzile din Suedia și Marea Britanie 100 de exemplare autonome ale SUV-ului XC90. Responsabilitatea celor de la Tom Tom va fi foarte mare, întrucât Volvo se va baza pe sistemul lor de navigație atunci când va lansa primul automobil autonom, adică în anul 2021.

Comentarii (3)

  • arogantul
    NU NU nu NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    habar nu au ce eroare au facut
    hartile TOM tom sunt VAAARZA pt drumurile mici, drumurile secundare, si mai ales intersectii, cel putin hartile pt franta, deci o tara mare din europa de vest nu un rahat din est gen slovenia sau bulgaria, ei bine hartile pt franta cred ca nu au mai fost actualizate de ani de zile, si nu vorbesc doar de sensuri giratorii din mijlocul campului ci chiar de intersectii mari din centrul unor orase de peste 200 000 de locuitori. pe langa hartile tomtom, ce au deja cei de la volvo pe actualul V40, de exemplu, , este absolut sublim,
    de ce renunta la ceva bun?
    pe vechiul meu S40 din 2008, fara navigatie, am folosit TOMTOM, asa am descoperit cat de proaste si neupdatate sunt pt franta, anul trecut pe V40 nevestii, cu navigatie integrata, au harti mult mai bune.
    3 4
  • @arogantul
    Poate ar fi bine să faci și un update la hărțile de tomtom. Îl consider cel mai bun sistem de navigație după ce am comparat cu garmin și mio. Și asta în Europa de vest unde definești destinația pe baza codului poștal și numărul străzii. Mi se pare tomtom mult mai clar decât navigația de pe Volvo nou. Cred ca știu bine ce fac cei de la Volvo.
    3 2
  • arogantul
    @ asta fara nick
    tu chiar iti inchipui ca nu as fi facut update de harti?
    amice, esti dobitoc
    da, sistemul de afisaj este printre cele mai bune, instructiunile vocale la fel, DAR hartile in sine sunt depasite, poate nu o fi asa pt toate tarile, dar pt franta asa stau lucrurile
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru