Mașinile fără șofer primesc o nouă tehnologie inovatoare: vor putea "vedea" ce se ascunde după colț

de Sebastian Toma, laurafm
Luni, 02.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie din Australia a anunțat dezvoltarea unui senzor capabil să detecteze obstacole în condiții de vizibilitate zero. Acesta este gândit special pentru a le permite mașinilor autonome să evite accidentele.

Esential 90 de miliarde dolari este valoarea anuală estimată a industriei mașinilor autonome și a tehnologiilor dedicate acestora până în anul 2030.
Mașinile autonome și vehiculele cu tehnologii de conducere autonomă se apropie din ce în ce mai tare de consumatorul de rând, care își permite doar o mașină de volum. Pentru ca aceste mașini să câștige încrederea autorităților și a consumatorilor, ele trebuie să fie echipate cu mai multe sisteme care să asigure singuranța ocupanților și a celor din jurul în orice situație imaginabilă. În acest sens, o companie din Australia, numită Cohda Wireless, a anunțat lansarea unui senzor special care asigură vizibilitate de 360 de grade pentru acest tip de vehicule în orice situație meteo. În timp ce un șofer uman nu poate să vadă la distanță pe timp de ceață, furtună sau zăpadă puternică, senzorul celor de la Cohda promite să asigure acest lucru fără niciun fel de problemă.

Partea cea mai interesantă la sistemul V2X-Radar este capacitatea de a ”vedea” obstacolele ascunse după colțuri. Acest aspect poate că nu sună neapărat revoluționar, dar acest cuvânt i se potrivește de minune, fiindcă mașinile echipate cu el vor ști că ar putea să existe un pericol după colț și să-l evite încă înainte de eventuala întâșnire între vehicul și potențialul pericol.

Și prin pericol ne referim la un alt automobil sau vehicul care se deplasează înspre mașina autonomă echipată cu senzorul V2X-Radar, un biciclist sau chiar un copil care se joacă în stradă și nu poate fi văzut decât în ultimul moment.

Urmareste Automarket
Senzorul va putea fi montat și pe autovehiculele care nu sunt autonome, dar care prezintă tehnologii de asistență a șoferului în vederea evitării accidentelor. Industria mașinilor autonome va valora 90 de miliarde de dolari pe an până în 2030, iar companiile care investesc acum în dezvoltarea de tehnologii pentru acestea, alături de cei care au făcut deja asta, vor fi în avangarda acestei ofensive la momentul în care vehiculele autonome vor atinge volume de vânzări importante.

Via SBS.com.au | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru