Accidente

Sambata, 06 Iunie 2020 | Intern

Anul 2019 pe drumurile din România: peste 31.000 de accidente cu vătămări corporale și aproape 1.900 de persoane decedate

În România au avut loc în 2019 peste 31.000 de accidente cu vătămări corporale, în creștere cu 3.1% comparativ cu 2018, în timp ce numărul persoanelor decedate a fost de 1.869, în scădere cu 0.2%.
Luni, 26 August 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă

Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora.
Sambata, 20 Aprilie 2019 | Industrie

Studiu european: 54% dintre șoferi spun că neatenția la volan este principala cauză pentru accidentele mortale: 24% dintre ei scriu SMS-uri la volan

Șoferii europeni spun că neatenția la volan este principala cauză pentru producerea accidentelor rutiere mortale. Cei mai mulți conducători auto spun că “stăpânesc arta șofatului” și nu se gândesc la pericole. Aproape toți participanții la trafic sunt de părere că este periculos să scrie SMS-uri la volan, însă 24% dintre ei fac acest lucru.
Luni, 11 Februarie 2019 | Intern

RAR prezintă rezultatul verificărilor în trafic: 3.500 de mașini prezentau pericol iminent de accidente

RAR a anunțat că 3.500 dintre mașinile verificate anul trecut în trafic prezentau pericol iminent de accidente, în timp ce aproximativ 6.700 de mașini aveau probleme cu emisiile.
Marti, 25 Septembrie 2018 | Tehnologie

Ford dezvoltă un sistem care te avertizează în timp real de producerea unui accident: șoferii, anunțați pe ce bandă a drumului va sosi ambulanța

Ford lucrează la un sistem care va permite avertizarea șoferilor de producerea unui accident rutier grav pe o rază de 500 de metri, dar și banda drumului pe care vor sosi serviciile medicale.
Sambata, 31 Martie 2018 | Siguranta

Specialiștii recomandă o viteză de maxim 70 km/h pe șosele fără parapeți între sensuri: "Vitezele mai mari aduc întotdeauna mai multe accidente și victime"

Un studiu realizat de International Transport Forum în 10 țări la nivel mondial arată faptul că numărul de accidente și de victime crește de ficare dată când limitele de viteză legale cresc. Nu există niciun exemplu de scădere a numărului de accidente după o creștere a limitei de viteză.
Luni, 19 Martie 2018 | Intern

Studiu: sub 1% din șoferii implicați în accidente au cerut mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, deși au acest drept prin legea RCA

Numărul dosarelor de daună deschise în 2016 pe baza unei polite RCA a fost de circa 255.000. Cu toate că șoferii păgubiți au dreptul să ceară mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, în urma modificării legii RCA, mai puțin de 1% dintre ei au făcut acest lucru, potrivit unei analize Autonom Services.
Luni, 19 Februarie 2018 | Intern

Raport de la Poliția Română: 90% din drumurile țării au o singură bandă pe sens, fapt ce afectează siguranța în trafic și timpul de călătorie

Circa 90% din drumurile naționale au o singură bandă pe sens, iar acest lucru are impact atât asupra siguranței în trafic, cât și asupra timpului de călătorie, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române.
Marti, 28 Martie 2017 | Intern

România, locul 2 în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cele mai multe victime rutiere la milionul de locuitori în 2016

România a înregistrat anul trecut 97 de victime în accidente rutiere la fiecare un milion de locuitori şi ocupă locul doi în Uniunea Europeană la acest capitol. Doar Bulgaria a înregistrat o statistică mai sumbră.
Joi, 08 Decembrie 2016 | Intern

Bucureştenii n-au scăpare: DN1, DN2 şi DN7, care leagă Capitala de Ungaria şi Moldova, sunt cele mai periculoase drumuri din România

Drumurile naţionale DN1, DN2 şi DN7 sunt cele mai periculoase rute pe şosea din România, iar Valea Oltului este tronsonul cu cele mai multe accidente. Cele 3 drumuri leagă Capitala de Ungaria şi Moldova.
Marti, 01 Noiembrie 2016 | Intern

Tineri şi neliniştiţi: şoferii de până în 25 de ani cu maşini cu motoare de peste 2.0 litri produc cele mai multe accidente, dar au puţine RCA-uri

Şoferii tineri cu maşini cu motoare de peste 2.0 litri sunt principalii vinovaţi de producerea accidentelor în România, cu o frecvenţă a daunei de peste 10%.
Luni, 10 Octombrie 2016 | Intern

Unde nu sunt piste, vai de siguranţă: Bicicliştii au provocat 10% dintre accidentele grave din România în primele 9 luni ale anului

Bicicliştii sunt răspunzători pentru peste 10% dintre accidentele grave petrecute în România în primele 9 luni ale anului, care au avut ca efect 86 de decese şi 550 de răniţi.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 27 Iulie 2016 | Siguranta

Prezenţa copiilor în maşină nu ne face mai prudenţi la volan: 9 părinţi din 10 nu renunţă la comportamentul periculos

Părinţii continuă să efectueze manevre riscante la volan chiar şi atunci când pe bancheta din spate se află copii, potrivit unui studiu realizat în Franţa.
Joi, 07 Iulie 2016 | Intern

Statistica ne confirmă intuiţia: şoferii cu maşini puternice provoacă cele mai multe şi mai mari daune la poliţele RCA

Frecvenţa şi valoarea medie a daunelor pentru asigurările RCA cresc direct proporţional cu puterea maşinilor, potrivit unei analize realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Luni, 06 Iunie 2016 | Intern

Stăm din ce în ce mai prost: numărul accidentelor grave a crescut cu peste 12% în 2015, la aproape 30.000

În România au avut loc aproape 29.000 de accidente pe parcursul anului trecut, în urma cărora au încetat din viaţă aproape 1.900 de persoane, în creştere puternică faţă de 2015.
Marti, 05 Aprilie 2016 | Intern

Şoferii fără RCA au produs 1.600 de accidente în 2015, aproape dublu decât în urmă cu 5 ani

Şoferii care nu deţin o poliţă de asigurare obligatorie au provocat anul trecut aproape 1.600 de accidente, dublu comparativ cu 2010.
Vineri, 01 Aprilie 2016 | Intern

Crudul adevăr: în 2015, România a fost ţara cu cele mai multe decese rutiere din Uniunea Europeană

România a înregistrat anul trecut 95 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori, la egalitate cu Bulgaria, cu care împarte primul loc în topul celor mai periculoase ţări pentru şoferi.
Luni, 07 Decembrie 2015 | Tehnologie

Devine imposibil să fugi de la locul accidentului: o femeie face puşcărie după ce maşina a sunat la poliţie

O femeie a fugit de la locul unui accident, însă a fost arestată după ce maşina pe care o conducea a sunat singură la poliţie şi a raportat evenimentul.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Tehnologie

STUDIU: Mașinile autonome au mai multe accidente la milionul de kilometri decât cele clasice și tot sunt mai sigure

Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a studiat datele de accidente ale mașinilor autonome folosite în SUA până acum și a venit cu o concluzie interesantă: deși este de două ori mai probabil să aibă un accident, sunt mai sigure decât cele cu șofer.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Tehnologie

Mașinile fără șofer primesc o nouă tehnologie inovatoare: vor putea "vedea" ce se ascunde după colț

O companie din Australia a anunțat dezvoltarea unui senzor capabil să detecteze obstacole în condiții de vizibilitate zero. Acesta este gândit special pentru a le permite mașinilor autonome să evite accidentele.

Tag-uri similare

Nissan, Marea Britanie, SUA, Franta, tehnologie, siguranta, studiu, Bugatti Veyron, RCA, accidente
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru