Trafic

Joi, 19 Noiembrie 2020 | General

Orașul olandez Utrecht testează noi soluții pentru reducerea accidentelor: marcaje cu iluzii optice pentru reducerea vitezei

Autoritățile din orașul olandez Utrecht testează o serie de marcaje rutiere care generează iluzii optice, cu scopul ca șoferii să creadă că banda de circulație se îngustează, pentru a-i determina astfel să încetinească.
Luni, 09 Noiembrie 2020 | General

Orașul Manchester introduce intersecții cu semafoare controlate prin inteligență artificială: bicicliștii și pietoni, favorizați în detrimentul mașinilor

Semafoarele din mai multe intersecții din Manchester sunt controlate de inteligența artificială. Principalele scopuri sunt fluidizarea traficulului și favorizarea bicicliștilor și pietonilor pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Luni, 03 Februarie 2020 | Intern

București, al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa în 2019: timpul pierdut în trafic a crescut

București a fost pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe din Europa în 2019, potrivit unui studiu TomTom ce a inclus 416 orașe din 57 de țări. În Capitală, timpul petrecut în trafic este, în medie, cu 52% mai mare decât în condițiile în care traficul ar fi fluent.
Marti, 27 August 2019 | Intern

Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul Capitalei va fi interzis

Primăria Capitalei propune ca 22 septembrie să devină ziua fără autoturisme, în care traficul auto să fie interzis pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, cu excepția serviciilor de urgență.
Miercuri, 29 Mai 2019 | General

O nouă tehnologie pentru fluidizarea traficului: pietonii primesc verde când sistemul anticipează că vor să traverseze strada

Cercetătorii austrieci au dezvoltat un semafor capabil să anticipeze momentul în care pietonii vor să traverseze strada pentru a le acorda verde, ceea ce ar putea conduce la fluidizarea traficului.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Intern

Ce îi deranjează pe șoferii români în trafic: nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului

Șoferii români sunt deranjați că ceilalți participanți la trafic nu semnalizează schimbarea direcției de mers, conduc cu viteza excesivă și utilizează telefonul mobil, potrivit unui studiu.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Volkswagen dezvoltă un sistem inteligent de management pentru traficul urban: primele teste vor avea loc la Barcelona

Volkswagen va testa la Barcelona un sistem inteligent de management al traficului urban prin ajustarea rapidă a flotelor de taxi-uri și autobuze la cererea existentă și scurtarea timpului de așteptare pentru pasageri.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Intern

Comportamentul românilor în trafic: 13% dintre șoferi nu poartă centura de siguranță, iar 9% au condus după ce au consumat alcool

13% dintre șoferii din România au recunoscut că nu poartă aproape niciodată centura de siguranță, în timp ce 9% au admis că au condus ocazional sub influența băuturilor alcoolice, potrivit unui studiu realizat de Poliția Română.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Siguranta

Volvo are o nouă strategie privind siguranța mașinilor: “Vrem să trecem de la protecția pasagerilor la prevenirea și evitarea accidentelor”

Noua strategie Volvo privind siguranța mașinilor în trafic are la bază ideea suedezilor de a trece de la protecția pasagerilor la o mai mare atenție acordată prevenirii și evitării accidentelor, potrivit oficialilor companiei.
Duminica, 21 Octombrie 2018 | Mediu

Franța propune introducerea unei taxe urbane pentru descongestionarea traficului: 5 euro pentru fiecare intrare în Paris

Marile orașe franceze vor putea introduce o taxă de până la 5 euro pentru fiecare intrare în localitate pentru a descongestiona traficul și pentru a reduce poluarea.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Industrie

Studiu Mercedes: “Transportatorii pierd 37 de zile pe an din cauza traficului intens”

Un studiu realizat de divizia de vehicule comerciale Mercedes-Benz arată că transportatorii pierd mai mult de o lună pe an din timpul efectiv de lucru, ca urmare a traficului intens. Mai exact, șoferii din această industrie stau până la 37 de zile în trafic, în fiecare an, se arată într-un sondaj făcut în Marea Britanie.
Marti, 04 Septembrie 2018 | Intern

București, în fața unei decizii istorice: mașinile și motociclete ar putea fi interzise pe străzi pe 22 septembrie. Propunerea va fi supusă votului în această săptămână

Toate mașinile, motocicletele, chiar și scuterele, ar putea fi interzise pe străzile din București pe data de 22 septembrie, se arată într-o propunere a Primăriei Capitalei. Viceprimarul și 3 consilieri au venit cu ideea, iar propunerea va fi supusă votului în această săptămână, pe 6 septembrie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 03 Septembrie 2018 | Siguranta

Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.
Vineri, 23 Februarie 2018 | Intern

Proiect: Primăria București vrea să introducă aproape 60 de intersecții în sistemul de management al traficului

Primăria Capitalei va introduce 58 de intersecţii semaforizate din Bucureşti în sistemul de management al traficului, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Luni, 05 Februarie 2018 | Intern

Strategie de mobilitate urbană: serviciile de car sharing ar putea reduce traficul din București cu 25%

Serviciile de car sharing ar reduce traficul din București cu 25%, condiţia fiind ca autorităţile locale să includă acest tip de servicii în strategii integrate de mobilitate urbană, pe modelul metropolelor europene, potrivit unui studiu citat de agenția Agerpres.
Luni, 20 Noiembrie 2017 | Intern

Orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa: 9 zile pe an pierd șoferii blocați în ambuteiajele din București

Nouă zile pe an este timpul pe care îl petrec şoferii blocaţi în traficul din Bucureşti, cel mai aglomerat oraş din Europa din cauza infrastucturii deficitare şi a numărului uriaş de maşini, potrivit agenţiei spaniole EFE.
Marti, 13 Iunie 2017 | Intern

Proiect pilot: polițiștii din trafic vor fi dotați cu camere video care vor putea fi utilizate ca probe în instanță

32 de polițiști vor fi dotați cu camere video care vor înregistra conversațiile cu șoferii în cadrul unui proiect pilot care ar putea fi extins la nivelul tuturor agenților de circulație. Probele obținute vor putea fi utilizate în instanță.
Vineri, 27 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

Legi bizare: într-un stat american vei putea trece cu mașina pe culoarea roșie a semaforului

Statul american Ohio va introduce o lege prin care un șofer va putea trece pe roșu dacă crede că semaforul este defect. Poliția anticipează deja că șoferii vor profita de lege pentru a nu mai aștepta la semafor.
Luni, 17 Octombrie 2016 | Masini electrice si hibride

Măsura care te poate convinge să-ţi cumperi o maşină electrică: prioritate în intersecţii în faţa maşinilor poluante

Marea Britanie vrea să introducă principiul priorităţii pentru maşini electrice în intersecţii în defavoarea maşinilor diesel sau pe benzină, pentru a promova cumpărarea de vehicule ecologice.
Marti, 23 August 2016 | Tehnologie

Adio, contestații! Dubaiul înlocuiește polițiștii cu camere inteligente care recunosc principalele contravenții din trafic

Pentru a elimina posibilitatea șoferilor de a contesta procesele verbale, Poliția din Dubai instalează 70 de camere inteligente care recunosc nu doar depășirile de viteză, ci și alte încălcări ale Codului Rutier, precum șofatul pe banda de urgență sau nerespectarea marcajelor.

Tag-uri similare

BMW, Renault, Nissan, Kia, China, Romania, accident, Marea Britanie, emisii, SUA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru