Trafic

Joi, 12 Ianuarie 2023 | Intern

STUDIU: Șoferii au pierdut 91 de ore în traficul din București, în 2022

Potrivit unui studiu nou, Bucureștiul a fost al 19-lea cel mai aglomerat oraș din lume în 2022. În total, șoferii au pierdut 91 de ore în traficul din capitală și s-a revenit, astfel, la nivelul de trafic înregistrat înainte de pandemie.
Sambata, 26 Noiembrie 2022 | Intern

STUDIU: Cele mai multe accidente grave au loc vinerea pe șoselele din România

Conform unui studiu publicat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, vinerea este cea mai neagră zi pe șoselele din țara noastră.
Marti, 20 Septembrie 2022 | Modele noi

Renault Trafic primește o versiune electrică. Noul Van E-Tech are autonomie de 240 de kilometri

Renault a lansat o versiune cu zero emisii pentru modelul Trafic, numită Van E-Tech. Noul model este disponibil în mai multe configurații ale caroseriei și promite o autonomie de 240 de kilometri.
Marti, 06 Septembrie 2022 | Intern

Cele mai congestionate orașe din lume: București este pe locul 4, după Mumbai

Potrivit unui studiu, Bucureștiul este al patrulea cel mai congestionat oraș din lume. Pe prima poziție regăsim Istanbulul, Bogota este pe doi, iar Mumbai completează podiumul.
Miercuri, 03 August 2022 | Intern

Ministrul Transporturilor: Vor fi construite 3 pasaje rutiere pe DN1, la Sinaia și Azuga

Potrivit lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vor fi construite 3 pasaje rutiere pe Drumul Național 1, la Sinaia și Azuga. Acestea au rolul de la fluidiza traficul pe traseul București - Sinaia.
Vineri, 01 Iulie 2022 | Modele noi

Noul Renault Trafic SpaceNomad, un camper van echipat cu o celulă solară

Renault a lansat noul model Trafic SpaceNomad, un camper van care este echipat cu un plafon ce conține o celulă solară pentru alimentarea electrocasnicelor. Noul model este disponibil doar pe piețele din Franța, Belgia și Elveția.
Luni, 30 Mai 2022 | Intern

Autostrada Soarelui, închisă pe timpul nopții, pe sensul către Constanța

Autostrada Soarelui va fi închisă pe timpul nopții, pe sensul către Constanța, pentru o perioadă de 7 zile, anunță centrul INFOTRAFIC. Circulația va fi deviată pe categorii de vehicule.
Joi, 19 Noiembrie 2020 | General

Orașul olandez Utrecht testează noi soluții pentru reducerea accidentelor: marcaje cu iluzii optice pentru reducerea vitezei

Autoritățile din orașul olandez Utrecht testează o serie de marcaje rutiere care generează iluzii optice, cu scopul ca șoferii să creadă că banda de circulație se îngustează, pentru a-i determina astfel să încetinească.
Luni, 09 Noiembrie 2020 | General

Orașul Manchester introduce intersecții cu semafoare controlate prin inteligență artificială: bicicliștii și pietoni, favorizați în detrimentul mașinilor

Semafoarele din mai multe intersecții din Manchester sunt controlate de inteligența artificială. Principalele scopuri sunt fluidizarea traficulului și favorizarea bicicliștilor și pietonilor pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Luni, 03 Februarie 2020 | Intern

București, al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa în 2019: timpul pierdut în trafic a crescut

București a fost pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe din Europa în 2019, potrivit unui studiu TomTom ce a inclus 416 orașe din 57 de țări. În Capitală, timpul petrecut în trafic este, în medie, cu 52% mai mare decât în condițiile în care traficul ar fi fluent.
Marti, 27 August 2019 | Intern

Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul Capitalei va fi interzis

Primăria Capitalei propune ca 22 septembrie să devină ziua fără autoturisme, în care traficul auto să fie interzis pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, cu excepția serviciilor de urgență.
Miercuri, 29 Mai 2019 | General

O nouă tehnologie pentru fluidizarea traficului: pietonii primesc verde când sistemul anticipează că vor să traverseze strada

Cercetătorii austrieci au dezvoltat un semafor capabil să anticipeze momentul în care pietonii vor să traverseze strada pentru a le acorda verde, ceea ce ar putea conduce la fluidizarea traficului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 20 Decembrie 2018 | Intern

Ce îi deranjează pe șoferii români în trafic: nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului

Șoferii români sunt deranjați că ceilalți participanți la trafic nu semnalizează schimbarea direcției de mers, conduc cu viteza excesivă și utilizează telefonul mobil, potrivit unui studiu.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Volkswagen dezvoltă un sistem inteligent de management pentru traficul urban: primele teste vor avea loc la Barcelona

Volkswagen va testa la Barcelona un sistem inteligent de management al traficului urban prin ajustarea rapidă a flotelor de taxi-uri și autobuze la cererea existentă și scurtarea timpului de așteptare pentru pasageri.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Intern

Comportamentul românilor în trafic: 13% dintre șoferi nu poartă centura de siguranță, iar 9% au condus după ce au consumat alcool

13% dintre șoferii din România au recunoscut că nu poartă aproape niciodată centura de siguranță, în timp ce 9% au admis că au condus ocazional sub influența băuturilor alcoolice, potrivit unui studiu realizat de Poliția Română.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Siguranta

Volvo are o nouă strategie privind siguranța mașinilor: “Vrem să trecem de la protecția pasagerilor la prevenirea și evitarea accidentelor”

Noua strategie Volvo privind siguranța mașinilor în trafic are la bază ideea suedezilor de a trece de la protecția pasagerilor la o mai mare atenție acordată prevenirii și evitării accidentelor, potrivit oficialilor companiei.
Duminica, 21 Octombrie 2018 | Mediu

Franța propune introducerea unei taxe urbane pentru descongestionarea traficului: 5 euro pentru fiecare intrare în Paris

Marile orașe franceze vor putea introduce o taxă de până la 5 euro pentru fiecare intrare în localitate pentru a descongestiona traficul și pentru a reduce poluarea.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Industrie

Studiu Mercedes: “Transportatorii pierd 37 de zile pe an din cauza traficului intens”

Un studiu realizat de divizia de vehicule comerciale Mercedes-Benz arată că transportatorii pierd mai mult de o lună pe an din timpul efectiv de lucru, ca urmare a traficului intens. Mai exact, șoferii din această industrie stau până la 37 de zile în trafic, în fiecare an, se arată într-un sondaj făcut în Marea Britanie.
Marti, 04 Septembrie 2018 | Intern

București, în fața unei decizii istorice: mașinile și motociclete ar putea fi interzise pe străzi pe 22 septembrie. Propunerea va fi supusă votului în această săptămână

Toate mașinile, motocicletele, chiar și scuterele, ar putea fi interzise pe străzile din București pe data de 22 septembrie, se arată într-o propunere a Primăriei Capitalei. Viceprimarul și 3 consilieri au venit cu ideea, iar propunerea va fi supusă votului în această săptămână, pe 6 septembrie.
Luni, 03 Septembrie 2018 | Siguranta

Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.

Tag-uri similare

BMW, Renault, Nissan, Kia, Romania, China, accident, Marea Britanie, SUA, emisii
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru