Noul Renault Trafic SpaceNomad, un camper van echipat cu o celulă solară

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a lansat noul model Trafic SpaceNomad, un camper van care este echipat cu un plafon ce conține o celulă solară pentru alimentarea electrocasnicelor. Noul model este disponibil doar pe piețele din Franța, Belgia și Elveția.

Constructorul francez a prezentat noua versiune a modelului Trafic SpaceNomad, versiunea camper van a modelului comercial. Modelul a fost vândut sub același nume doar pe piața din Elveția, însă acum va fi disponibil și pe piețele din Franța și Belgia.

Noul Trafic SpaceNomad aduce o serie de îmbunătățiri. Cea mai importantă noutate este plafonul retractabil, care conține o celulă solară. Această celulă alimentează o baterie auxiliară, care, la rândul său, oferă curent electric frigiderului, pompei de apă și luminilor. În mod normal, durata de viață a bateriei este de 48 de ore cu o singură încărcare, însă celula solară oferă bateriei o durată extinsă, de până la 72 de ore.

În cabina lui Trafic SpaceNomad găsim o bucătărie de dimensiuni mici, cu un aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă și un frigider cu o capacitate de 49 de litri. Scaunele din față se pot roti 360 de grade, iar scaunele din spate pot fi rabatate pentru a crea un pat.

Mai mult, Renault Trafic SpaceNomad dispune de un spațiu de depozitare cu o capacitate totală de 250 de litri.

Plafonul retractabil conține iluminare LED și porturi USB pentru alimentare. Tot aici avem și un pat în plus, astfel încât cele două paturi ale lui SpaceNomad pot acomoda până la 4 persoane. Modelul este echipat și cu o copertină de 4 metri pătrați, alături de o masă extensibilă și un duș extern.

Noul Renault Trafic SpaceNomad este construit în două faze. Mai întâi este produs modelul de bază, Trafic, la uzina din Sandouville. Apoi, Renault transferă vehiculele către compania Pilote, care le transformă în camper van-uri. Uzina celei din urmă companii se află într-o perioadă de renovare pentru a putea construi 200 de astfel de vehicule în fiecare lună.

Renault Trafic SpaceNomad a fost introdus, pentru prima dată, în 2021, pe piața din Elveția. Prima versiune nu a fost echipată cu panoul solar, însă a fost disponibilă în două variante de caroserie, cu spațiu pentru 4 sau 5 persoane.

Renault nu a oferit detalii despre propulsoarele noii versiuni, însă modelul de anul trecut oferea motoare de 110, 150 și 170 de cai putere.

via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru