Proiect: 22 septembrie ar putea deveni ziua fără autoturisme: traficul auto în centrul Capitalei va fi interzis

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei propune ca 22 septembrie să devină ziua fără autoturisme, în care traficul auto să fie interzis pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, cu excepția serviciilor de urgență.

Consiliul General al Municipiului București va dezbate un proiect prin care autoritățile locale intenționează să interzică circulația mașinilor în centrul Bucureștiului în 22 septembrie.

Zona specială în care va fi interzisă circulația ruterieră este delimitată de Bulevardul Decebal (de la strada Dristorului până la Piaţa Albă Iulia), Bulevardul Unirii (de la Piaţa Albă Iulia până la Piaţa Constituţiei), fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

Restricția ar urma să fie valabilă doar în ziua de duminică, 22 septembrie, în intervalul 09:00 - 17:00, iar aceasta ar urma să se aplice pentru orice fel de vehicul motorizat, inclusiv pentru mașinile electrice.

Ca de obicei, excepție de la această regulă vor face mașinile serviciilor de urgență, cum ar fi ambulanţele, vehiculele SMURD, pompieri, poliţie, Jandarmerie sau poliţie locală.

În schimb, circulația mijloacelor de transport alternativ, cum ar fi bicicletele sau trotinetele, va fi permisă, cu condiția de a respecta o limită de viteză de 30 km/h.

Proiectul a apărut ca parte a inițiativei europene "Săptămâna Europeană a Mobilităţii" 2019, care are loc în perioada 16-22 septembrie, tema ediției din acest an fiind "Mersul pe jos şi cu bicicleta".

La ediția precedenta din 2017 s-au înscris 2.526 de orașe din Europa.

Via Mediafax

Comentarii (3)

  • Ar fi fost buna o harta sa vedem si noi zonele mai exact.
    In principiu mi se pare o ideie interesanta, dar ramane de vazut cum va fi aplicarea.
    6 7
  • Rudolf D.
    Ce scop are aceasta initiativa? Denumita "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Ce mobilitate?! Intoarcerea la nivelul anilor 1800 (bicicleta) sau mai rau, in epoca de piatra (mersul pe jos). Sa nu ma intelegeti gresit, ador bicicleta si sunt un incercat montagnard, insa intr-un oras ca Bucurestiul, unde infrastructura velo este la pamant, aceasta actiune este o tampenie. Nu ar trebui sa se inceapa cu construirea intai a pistelor, cu regandirea transportului si facilizarea miscarii sanatoase? Cu pompierisme din astea gen da-te tu sa trec eu nu se va ajunge nicaieri. Sper sa ploua si sa fie frig pe 22 sa-si ia astia injuraturi de la bucurestenii obligati sa circule pe jos. Poate o sa-i afecteze pe bastanii cuibariti in banchetele calde si moi ale SUV-urilor lor hibride ecologice cu motor de 4 litri.
    4 4
  • O măsură ineptă și absurdă, în contextul anulării Via Sport (una din puținele inițiative bune ale opărescului). Închiderea Kiseleff și încurajarea practicării sporturilor avea o logică, pe când actuala nu va avea nici un rezultat în afara înjurăturilor deplin meritate.
    În rest, gând la gând cu Rudolf: piste ioc, trotuare ocupate de mașini (că parcări nu știm să facem), mașinile ratb tot prinse în aglomerație sau tramvaie clătinându-se prin infrastructura praf.
    Și cică încurajează mobilitatea punând taxă și blocând o zi centrul.
    Sper să încurajeze mobilitatea spre secția de votare, la anul.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru