Ministrul Transporturilor: Vor fi construite 3 pasaje rutiere pe DN1, la Sinaia și Azuga

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vor fi construite 3 pasaje rutiere pe Drumul Național 1, la Sinaia și Azuga. Acestea au rolul de la fluidiza traficul pe traseul București - Sinaia.

În lipsa mai multor kilometri de autostradă, Drumul Național 1 este cel mai circulat drum din România. Traficul este unul infernal în fiecare zi, mai ales în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, acolo unde se formează cozi kilometrice, în special iarna.

Pentru a fluidiza traficul pe traseul București - Sinaia, ministrul Transporturilor anunță acum că în zonă vor fi construite 3 pasaje rutiere, scriu cei de la Profit.

În acest sens, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat deja protocoale de colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

"Aceste pasaje, așteptate atât de oamenii din zonă, cât și de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul București - Sinaia," a declarat Sorin Grindeanu.

Pasajele respective vor fi situate la intersecția DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) și la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

via Profit.ro

Comentarii (8)

  • Octavian
    Mda, si pana vor fi gata se va sugruma in plus traficul pe perioada santierelor.
    Sa accelereze cu A1 Sibiu-Pitesti. Odata terminata va prelua si o parte din traficul de pe Valea Prahovei.
    5 2
  • @Octavian cred ca cine vrea sa ajunga la Sibiu dinspre Bucuresti o ia oricum deja de ani buni prin Pitesti. Tot traficul de pe dn1 e format din cei care vor sa ajunga in Brasov sau in vreo statiune din imprejurimi. Asa ca nu cred ca va prelua din trafic mai nimic o autostrada Sibiu - Pitesti. Crezi ca ar prefera cineva sa faca 430 km in 4 ore Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Brasov in loc de 170 km in 3 ore pe dn1? :))
    9 1
  • https://www.stiripesurse.ro/pnl-da-de-toti-peretii-cu-drula-de-la-usr-ai-furat-patru-ani-de-dezvoltare_2498475.html
    1 7
  • Mda... acest tic l-am mai “auzit”
    2 3
  • https://www.stiripesurse.ro/catalin-drula-emil-boc_2456340.html
    0 3
  • Andrei
    Sa spuna am facut, nu vom face. Promisiunile nu au valoare. In alta ordine de idei, cat timp coada e din Predeal pana dupa Sinaia, acele pasaje vor fi 0 (zero) barat.
    9 0
  • Singura soluție este autostrada și nu este nimic nou. Fără mișto urcatul și coborâtul acelor pasarele este pentru unii sport extrem. Urmează garduri care sa “oblige” pietonii sa folosească păsărelele, dar traficul tot bara la bara va fi. Ne învârtim in jurul cozi, pardon corupției și furam tot. Încă nu îmi este clar dacă am scăpat de comunism și practicile sale sau a fost doar așa o chestie de conjunctura. Între noi, Polonia, Ungaria, Germania de Est șamd. (am “scăpat” de comunism cam in același timp), distanță este colosala și din păcate doare dar noi toți suntem răspunzători intr-un fel sau altul chiar dacă reușim cumva sa ne liniștim conștiința. Alții au avut mai mult de suferit și totuși au avut puterea și bunul simț sa schimbe lucrurile. Ne minunam toți când vedem ordinea, curățenia și organizarea din alte tari (știu cau au și ei bubele lor), dar nu facem destul pentru a schimba cu adevărat mentalitatea. Și ca sa revin la subiectul preferat Electricele nu o sa schimbe nimic ;)
    8 1
  • Mircea Badea
    adica nu-s in stare sa le faca subterane? sau se surpa romaneste daca le fac asa?
    romanii si voturile lor...protestele si mai praf..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru