VIDEO: S-a dat startul lucrărilor la centura de 6 km care ocolește Comarnic

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
S-a dat startul lucrărilor la Varianta Ocolitoare Comarnic. Aceasta va avea o lungime de 6 kilometri, la profil de drum național cu două benzi.

Cozile care se formează pe Drumul Național 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, sunt deja la ordinea zilei pentru cei care tranzitează această zonă.

Dar, sunt șanse ca traficul să devină ceva mai relaxat în zonă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat la începerea lucrărilor pe Varianta Ocolitoare Comarnic, scriu cei de la Profit.ro. Potrivit ministrului de resort, tronsonul va avea o lungime de 6 kilometri și profil de drum național cu două benzi (una pe sens).

Contractul în valoare de 236 de milioane de lei, fără TVA, are o durată de 24 de luni, dintre care 21 de luni faza de execuție.

Totodată, până la finalul anului va fi desemnat câștigătorul și pentru centura Bușteni-Azuga. Dacă totul decurge conform planului, lucrările pe această porțiune ar putea să înceapă în primăvara anului viitor.

În ceea ce privește viitoarea autostradă Comarnic-Brașov, Sorin Grindeanu a declarat că primul tronson care va fi scos la licitație va fi cel cuprins între Cristian și Codlea.

"[...] S-a ajuns la o variantă care este fezabilă, care are asigurată finanțarea, urmând ca cei care fac acest studiu de fezabilitate, pe parcursul anului viitor să înceapă să finalizeze toate aceste tronsoane," a declarat ministrul.

via Profit.ro

Comentarii (3)

  • Johnny
    O banda pe sens, oare are sens cand vorbim de asa mare trafic?.
    5 1
  • O veste excelenta ! Pasionatii de infrastructura sustin de mai bine de 10 ani solutia rapida si ieftina de descongestionare a DN1: centura Comarnic + centura Busteni. Sa speram ca proiectarea va merge bine, AC va fi emisa rapid, nu vor aparea utilitati neprevazute de mutat, relicve arheologice, expriprierai neprevazute etc si ca la finalul celor 24 de luni (Noiembrie 2025) vom putea circula pe centura Comarnic.
    3 0
  • George Simion
    dau securisti drumul la o centura? au luat vile pe acolo?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru