Trafic

Vineri, 23 Februarie 2018 | Intern

Proiect: Primăria București vrea să introducă aproape 60 de intersecții în sistemul de management al traficului

Primăria Capitalei va introduce 58 de intersecţii semaforizate din Bucureşti în sistemul de management al traficului, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Luni, 05 Februarie 2018 | Intern

Strategie de mobilitate urbană: serviciile de car sharing ar putea reduce traficul din București cu 25%

Serviciile de car sharing ar reduce traficul din București cu 25%, condiţia fiind ca autorităţile locale să includă acest tip de servicii în strategii integrate de mobilitate urbană, pe modelul metropolelor europene, potrivit unui studiu citat de agenția Agerpres.
Luni, 20 Noiembrie 2017 | Intern

Orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa: 9 zile pe an pierd șoferii blocați în ambuteiajele din București

Nouă zile pe an este timpul pe care îl petrec şoferii blocaţi în traficul din Bucureşti, cel mai aglomerat oraş din Europa din cauza infrastucturii deficitare şi a numărului uriaş de maşini, potrivit agenţiei spaniole EFE.
Marti, 13 Iunie 2017 | Intern

Proiect pilot: polițiștii din trafic vor fi dotați cu camere video care vor putea fi utilizate ca probe în instanță

32 de polițiști vor fi dotați cu camere video care vor înregistra conversațiile cu șoferii în cadrul unui proiect pilot care ar putea fi extins la nivelul tuturor agenților de circulație. Probele obținute vor putea fi utilizate în instanță.
Vineri, 27 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

Legi bizare: într-un stat american vei putea trece cu mașina pe culoarea roșie a semaforului

Statul american Ohio va introduce o lege prin care un șofer va putea trece pe roșu dacă crede că semaforul este defect. Poliția anticipează deja că șoferii vor profita de lege pentru a nu mai aștepta la semafor.
Luni, 17 Octombrie 2016 | Masini electrice si hibride

Măsura care te poate convinge să-ţi cumperi o maşină electrică: prioritate în intersecţii în faţa maşinilor poluante

Marea Britanie vrea să introducă principiul priorităţii pentru maşini electrice în intersecţii în defavoarea maşinilor diesel sau pe benzină, pentru a promova cumpărarea de vehicule ecologice.
Marti, 23 August 2016 | Tehnologie

Adio, contestații! Dubaiul înlocuiește polițiștii cu camere inteligente care recunosc principalele contravenții din trafic

Pentru a elimina posibilitatea șoferilor de a contesta procesele verbale, Poliția din Dubai instalează 70 de camere inteligente care recunosc nu doar depășirile de viteză, ci și alte încălcări ale Codului Rutier, precum șofatul pe banda de urgență sau nerespectarea marcajelor.
Sambata, 20 August 2016 | Intern

Ne civilizăm? 12 bulevarde din Bucureşti vor avea bandă unică pentru transportul în comun

Autorităţile vor să implementeze o bandă unică pentru transportul în comun pe 12 bulevarde din Bucureşti, pentru a verifica dacă viteza de deplasare a autobuzelor va fi mai mare.
Vineri, 15 Iulie 2016 | General

Agresivitatea nu este o invenție românească: 6 milioane de șoferi americani au lovit dinadins o altă mașină în trafic în ultimul an

Dacă aveați impresia că românii sunt șoferi care caută cearta, aflați că 80% dintre șoferii americani au experimentat o formă de agresivitate în trafic în ultimele 12 luni. Cele mai grave dintre acestea sunt confruntarea fizică a altor șoferi și lovirea dinadins a altor mașini.
Luni, 11 Iulie 2016 | Masini autonome

Adio, semafoare! Mașinile autonome vor face inutilă așteptarea la semafor în intersecție

Mașinile autonome ale viiitorului nu vor putea să treacă pe roșu din simplul motiv că semafoarele nu vor mai exista odată cu explozia acestui tip de automobil. După 150 de ani, tehnologia care organizează intersecțiile de azi va dispărea.
Vineri, 15 Aprilie 2016 | Intern

Inventarul gropilor din România: aplicaţia Waze permite semnalarea gropilor de pe şosele. Autorităţile promit că vor colecta datele

Aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze permite acum semnalarea gropilor de pe şosele, iar Primăria Bucureşti susţine că va colecta datele pentru a identifica mai uşor arterele cu probleme.
Joi, 31 Martie 2016 | Masini autonome

Traficul viitorului: maşinile autonome vor duce la eliminarea semafoarelor, dar ce facem cu pietonii?

Maşinile autonome vor comunica între ele pentru a elimina necesitatea semafoarelor în intersecţii, însă acest lucru presupune că pietonii nu vor mai traversa şoselele.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 29 Martie 2016 | Intern

Scăpăm de poliţiştii ascunşi în tufişuri? Amenzile pentru viteză ar putea fi acordate doar dacă şoferii sunt informaţi că există radare

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca amenzile pentru viteză excesivă să fie acordate doar în cazul în care şoferii sunt informaţi că traversează o zonă monitorizată cu radare.
Miercuri, 17 Februarie 2016 | Intern

Pleci în Bulgaria? Circulaţia pe Podul Giurgiu, restricţionată două luni pentru reparaţii

Pregăteşte-te să ieşi mai greu din ţară dacă te îndrepţi spre Bulgaria: circulaţia va fi restricţionată pe o singură bandă pe podul Giugiu timp de peste două luni, pentru lucrări de reparaţii.
Joi, 21 Ianuarie 2016 | Intern

Propunere aberantă pentru Codul Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi agresiv

Un grup de parlamentari are propuneri aberante pentru schimbarea Codului Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi excesiv. În schimb, bicicliştii care nu au sonerie ar urma să fie amendaţi cu 1.000 lei.
Joi, 14 Ianuarie 2016 | Intern

Parcarea în Bucureşti va deveni un lux: 5 lei ora sau blocarea roţilor

Autorităţile vor să perceapă taxe pentru orice maşină care parchează pe străzile din Bucureşti, iar tarifele cresc radical în funcţie de timpul de staţionare: de la 5 lei pentru o oră până la aproape 20 de lei pentru două ore şi jumătate.
Luni, 28 Decembrie 2015 | Intern

Cum să pleci mai repede din ţară: aplicaţia care îţi spune cât de aglomerate sunt punctele vamale

Te pregăteşti pentru o călătorie în afara ţării şi nu ştii cât vei aştepta la trecerea graniţei? Poliţia de Frontieră a lansat o aplicaţie care îţi spune timpii de aşteptare de la punctele vamale.
Marti, 08 Decembrie 2015 | General

Boala fără leac: agresivitatea la volan se transmite şi celorlalţi şoferi

Un studiu realizat inclusiv în România a demonstrat ceea ce bănuiam cu toţii: peste jumătate dintre şoferi devin agresivi în trafic dacă sunt provocaţi sau iritaţi de alţi şoferi.
Vineri, 27 Noiembrie 2015 | Intern

Mai repede la munte: traficul pe Valea Prahovei va fi fluidizat prin centuri ocolitoare la Comarnic şi Buşteni

Autorităţile vor construi centuri ocolitoare în localităţile Comarnic şi Buşteni de pe DN1 pentru fluidizarea traficului spre munte. Lucrările vor dura cel puţin şapte luni.
Joi, 26 Noiembrie 2015 | Intern

Traficul rutier în cartierul Drumul Taberei va reveni la normal în decembrie după 4 ani de lucrări la metrou

Veşti bune pentru locuitorii cartierului bucureştean Drumul Taberei: autorităţile promit că traficul rutier va reveni la normal până la sfârşitul anului, întrucât lucrările la metrou sunt aproape de a fi finalizate.

Tag-uri similare

BMW, Renault, Nissan, Kia, Romania, China, accident, Marea Britanie, SUA, emisii
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru