Inventarul gropilor din România: aplicaţia Waze permite semnalarea gropilor de pe şosele. Autorităţile promit că vor colecta datele

de Daniel Popescu
Vineri, 15.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze permite acum semnalarea gropilor de pe şosele, iar Primăria Bucureşti susţine că va colecta datele pentru a identifica mai uşor arterele cu probleme.

Waze este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de smartphone de către şoferii din România, datorită configurării unor trasee cât mai libere în contextul traficului aglomerat din Bucureşti şi marile oraşe.

Recent, aplicaţia a fost actualizată pentru a permite semnalarea gropilor din trafic, iar în România şoferii bucureşteni au fost cei mai harnici la acest capitol: există deja câteva sute de gropi semnalate în cadrul aplicaţiei.

În plus, Primăria Bucureşti a semnat un parteneriat cu Wze România pentru a primi acces la gropile semnalate de şoferii din Bucureşti. Teoretic, acest lucru ar trebui să asigure un timp mai scurt de asfaltare a zonelor cu probleme, însă rămâne de văzut dacă acest lucru va putea fi pus în practică.

Urmareste Automarket
"Datele de trafic şi rapoartele trimise de utilizatori vin în ajutorul autorităţilor, acestea putând reacţiona mai rapid la problemele din trafic, fie că vorbim de astuparea unor gropi sau devierea traficului în caz de accident", afirmă Paul Dorneanu, directorul Waze România.

Aplicaţia Waze a fost cumpărată de Google şi este disponibilă pe smartphone-uri cu sistem de operare Android, pe telefoanele iPhone produse de Apple şi pentru cele care utilizează sistemul de operare Windows Phone.

Via Gadget

Comentarii (1)

  • ce naiba sa semnalizezi in bucuresti, ca numeri pe degete strazile fara gropi...
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru