Renault va oferi aplicația Waze pe modelele Austral și Megane electric

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile anunță că aplicația Waze va fi integrată pe toate modelele cu sistemul multimedia Android Automotive. Aceasta va putea fi accesată direct de pe ecranul central al mașinii.

Waze este una dintre cele mai populare aplicații de navigație din lume, fiind utilizată de milioane de șoferi în fiecare zi.

Renault devine acum primul constructor de automobile care integrează aplicația Waze pe toate modelele cu sistem multimedia Android Automotive. Asta înseamnă că o vei putea accesa direct de pe ecranul central al mașinii, nemaifiind nevoie să conectezi telefonul mobil.

Chiar și cu aplicația deschisă, cel de la volan va putea utiliza celelalte funcții ale sistemului multimedia, inclusiv muzica.

Aplicația va putea fi descărcată fie din magazinul Google Play (folosind interfața sistemului multimedia Renault), fie din aplicația mobilă My Renault.

Inițial, Waze va fi pe integrată pe modelele Austral și Megane E-Tech Electric comercializate în Europa.

via Renault

Comentarii (8)

  • Nota 10, excelenta treaba!
    8 3
  • Nu știu ce tot așteaptă Volvo, de nu introduce și Waze pe sistemul lor Android Automotive. Au făcut o obsesie pentru Google Maps, foarte bun dealtfel, dar care nu are unele dintre facilitățile binecunoscute ale Waze.
    3 3
  • Adrian
    @Mana-rece-suflet-cald
    Nu doar Waze, ci si restul aplicatiilor folosibile in masina in stilul Android Auto. Ai crede ca Android Automotive se intelege de minune cu Android Auto. Ei bine nu! E mai usor sa folosesti un iPhone intr-un autoturism Volvo cu Android Automotive (prin Apple CarPlay) decat un telefon Android. Pentru ca nu poti conecta un telefon Android la o masina Volvo. Mare inteligenta. Macar de ar face sistemul Android Automotive mai bogat, cu aplicatii pentru vreme, calendar, navigatie, podcasturi, audiobook-uri si chiar mesagerie.
    4 2
  • Renault este pe drumul cel bun, mai rămâne viteza de încărcare a bateriei să fie mai mare, atât în DC cât şi AC.
    De exemplu de la 11 kw la 22 kw acasă.
    Iar cea la staţii să fie mai constantă... nu să scadă aşa mult aşa de repede.
    3 4
  • Nu vreau sa conving pe nimeni, dar mi se pare mai ok Google Maps.
    Am foarte multe puncte de interes salvate de mulți ani, unele direct din link-uri, văd programul de funcționare magazine, restaurante, poze, meniuri etc.
    Când primesc o locație, google map se deschide automat.
    5 1
  • @Dutz, Nu e rău Google Maps, dar nu are unele funcții mult apreciate ale Waze (Poliție, evenimente, etc). Sau, poate nu le-am descoperit eu. În schimb, din Google Maps, de pe telefon, pot trimite la navigația mașinii (Here), locațiile, care se vor deschide automat în navigație când pornești motorul. Ce mă mai deranjează la Google Maps, este că nu pot folosi vocea de la Waze, mult mai rafinată, mai dulce, mai cursivă. Românca de la Google Maps are o voce oribilă, parcă se răstește la utilizator.
    2 2
  • Adrian
    Eu folosesc Waze doar interurban, pentru politie si accidente, blocaje. In oras e groaznic modul in care e obsedat sa nu stai pe loc, te baga prin scarile de bloc si curtile oamenilor, ca sa faci acelasi timp cu Google Maps care te duce pe drumuri mai principale.
    1 0
  • Nu ma bazez pe ce spune Waze ca si Poliție, mai ales ca sunt echipaje mobile.
    Eram in mașină cu un prieten care a servit-o… Poliția apărea pe o alta strada, a fost oprit si sancționat… a întrebat polițistul cum de nu este pe strada respectiva si a răspuns ca se vor duce acolo când pe Waze vor apărea in locația unde sunt acum… :))
    Depășesc viteza legală cu maxim 20-30 km/h unde consider ca este ok si dacă am condițiile necesare (drum liber, fără locuințe aproape de sosea etc.). Nu spun ca este ok si nu recomand, eu îmi asum consecințele si dacă sunt sancționat plătesc fără comentarii. Folosesc in continuare detectorul radar, am un model cu încărcare solară de mulți ani si merge foarte bine.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru