RCA

Sambata, 25 Martie 2023 | Economic

Brokerii de asigurări se opun plafonării prețurilor RCA

Ieșirea iminentă de pe piața asigurărilor RCA a celor de la Euroins cauzează încă o criză puternică în segment, una dintre soluțiile propuse de ASF fiind plafonarea prețurilor pentru o perioadă. Brokerii de asigurări se opun.
Sambata, 28 Mai 2022 | Industrie

Constatarea amiabilă va putea fi completată electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus modificări legislative cu privire la asigurările RCA, inclusiv eliminarea nevoii de a completa faimoasa constatare amiabilă în format fizic.
Luni, 21 Februarie 2022 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA: primele cresc pentru toate categoriile de șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurările RCA. Prețurile urmează să fie plafonate, pe o perioadă de 6 luni, dar la nivelul noilor tarife de referință (mai mare).
Miercuri, 08 Septembrie 2021 | Intern

Liderul pieței RCA din România, aproape de faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea decide săptămâna aceasta retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, liderul pieţei RCA din România. Compania care deţine peste 3 milioane de poliţe a avut termen până luni, 6 septembrie, pentru o capitalizare de 150 de milioane de euro.
Miercuri, 30 Iunie 2021 | Intern

Un start-up din Cluj a lansat o aplicație care gestionează costurile și obligațiile auto

Un start-up din Cluj a lansat o aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto, care digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism și permite administrarea, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.
Luni, 29 Martie 2021 | Intern

Polițele RCA cu decontare directă vor deveni obligatorii “în câteva săptămâni”

Ordonanţa de Urgenţă privind obligativitatea ca poliţele RCA să fie încheiate cu decontare directă ar putea fi aprobată în câteva săptămâni, odată cu introducerea unor preţuri de referinţă pentru reparaţiile auto, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Miercuri, 03 Februarie 2021 | Intern

Consiliul Concurenţei: “Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie”

Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie, potrivit declarațiilor făcute de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Intern

Decontarea directă va deveni obligatorie: prețul polițelor RCA ar putea crește cu cel puțin 10%

Autoritățile vor introduce în curând obligativitatea decontării directe a polițelor RCA, iar brokerii susțin că prețul acestor asigurări va crește cu cel puțin 10%.
Vineri, 27 Noiembrie 2020 | Intern

Proiect: șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor

Șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor, potrivit unui proiect. În prezent, în astfel de situații, creșterea este de 20%.
Joi, 27 August 2020 | Industrie

Oficial: asigurarea RCA devine valabilă și în format electronic, iar șoferii nu mai riscă amenzi pentru lipsa copiei tipărite

Șoferii vor putea prezenta la control și varianta electronică a poliței de asigurare RCA, potrivit unui proiect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară care va fi publicat în Monitorul Oficial. Poliția Română a confirmat “vestea bună”, după ce transmisese pe Facebook că legea actuală obligă șoferii să aibă polița în format tipărit.
Miercuri, 19 August 2020 | Intern

Asigurările RCA s-ar putea scumpi: autoritățile relaxează condițiile impuse companiilor de asigurări pentru stabilirea prețurilor

Ministerul Finanțelor intenționează să relaxeze condițiile impuse companiilor de asigurări pentru stabilirea prețurilor la polițele RCA, ceea ce ar putea avea ca efect o creștere a primelor de asigurare.
Joi, 13 August 2020 | Intern

Proiect: șoferii vor putea prezenta poliției și varianta electronică a asigurărilor RCA

Șoferii vor putea prezenta la control și varianta electronică a poliței de asigurare RCA, potrivit unui proiect aflat în dezbatere. În prezent, legislația nu este clară, iar polițiștii pot da amenzi de 2.000 de lei pentru cei care nu au asigurarea RCA în format tipărit.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 06 Iulie 2020 | Intern

Proiect: Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România vrea să înființeze un comparator RCA online pentru piața locală

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va începe un proiect de implementare a unui comparator online pentru primele RCA, potrivit unui anunț al organizației. Prin noul instrument, asiguraţii vor putea obţine informaţii online privind preţul poliţelor RCA de la toate companiile ce activează pe această piață.
Vineri, 05 Iunie 2020 | Intern

Noi propuneri pentru asigurările RCA: decontarea directă ar putea deveni obligatorie

Autoritățile analizează posibilitatea ca serviciul de decontare directă pentru asigurările RCA să devină obligatoriu. În plus, companiile de asigurări care nu plătesc la timp daunele ar putea avea suspendată licența în mod automat.
Vineri, 22 Mai 2020 | Intern

Proiect de lege pentru asigurările RCA: daunele ar putea fi plătite direct păgubitului, care va repara mașina la orice service

Daunele acordate de companiile de asigurări pentru polițele RCA ar putea fi plătite direct persoanei păgubite, care va putea apoi să își repare mașina la orice service, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 10 Aprilie 2020 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost publicate: primele cresc cu aproximativ 5%

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA sunt cu circa 5% mai mari decât cele stabilite în luna octombrie, potrivit datelor oficiale publicare de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Joi, 13 Februarie 2020 | Intern

Numărul șoferilor fără RCA, în continuă creștere: 9.000 de amenzi în 2019

Poliția Rutieră a aplicat anul trecut aproape 9.000 de amenzi șoferilor care au fost surprinși în trafic fără RCA. Numărul șoferilor fără asigurarea obligatorie continuă să crească anual, de la 7.000 de amenzi în 2016.
Marti, 12 Noiembrie 2019 | Intern

Piața asigurărilor RCA: peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie, în scădere cu peste 6%

Companiile de asigurări RCA au avizat peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie 2019, în scădere cu peste 6%, iar 68% dintre acestea au fost realizate de Euroins și City Insurance.
Miercuri, 06 Noiembrie 2019 | Intern

Proiect: Șoferii vor primi la cerere mașină de schimb în cel mult o zi atunci când lăsa mașina în service pe asigurarea RCA

Șoferii vor putea primi la cerere în cel mult o zi lucrătoare o mașină de schimb în locul mașinii avariate pe care o lăsa la reparat în service pe asigurarea RCA, potrivit unui proiect legislativ.
Vineri, 25 Octombrie 2019 | Intern

ASF admite că șoferii aleg asigurările RCA în funcție de preț: "Prețul este factor determinant pentru peste jumătate dintre șoferi"

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) admit că peste jumătate dintre șoferi aleg polița de asigurare RCA în funcție de preț, deși au la dispoziție opțiunea de decontare directă pentru a stabili compania care ar plăti despăgubirile.

Tag-uri similare

accident, RCA, accidente, asigurari, soferi, asigurare RCA, asigurare, polita RCA, despagubire RCA, despagubire
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru