RCA

Joi, 25 Ianuarie 2018 | Intern

Schimbări pe piața RCA: ASF ar pregăti scumpiri ale polițelor pentru șoferii “periculoși”, iar cei prudenți vor beneficia de reduceri mari

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se pregătește să facă o serie de schimbări importante pe piața RCA. Șoferii “periculoși” ar urma să plătească polițe mai scumpe, iar cei prudenți s-ar putea bucura de reduceri mari ale tarifelor.
Marti, 23 Ianuarie 2018 | Intern

Aplicație de la ASF: șoferii pot să verifice online clasa bonus-malus pentru mașinile asigurate prin RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o aplicație online prin care asigurații pot să obțină informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.
Joi, 21 Decembrie 2017 | Intern

Românii se declară fanii decontării directe la RCA: 73% vor alege această opțiune la următoarea poliță

Aproape trei sferturi dintre români sunt tentați să aleagă opțiunea decontării directe la următoarea polița RCA, prin care folosesc propria asigurare pentru a-și repara mașina în caz de accident.
Luni, 02 Octombrie 2017 | Intern

Cum își fac românii RCA: aproape jumătate aleg asigurarea pe 6 luni, iar 16% fac polițe pe o lună

Cei mai mulți români încheie asigurările RCA pe o perioadă de 6 luni, urmați de cei cu polițe pe un an. 16% din români și-au făcut asigurări pe o lună, deși costurile acestora sunt foarte ridicate.
Joi, 27 Iulie 2017 | Intern

Normele de aplicare pentru legea RCA au fost aprobate: șoferul alege service-ul și păstrează clasa bonus la schimbarea mașinii

Șoferul va avea libertatea de a alege service-ul în care își repară mașina și va putea să-și păstreze mai ușor clasa de bonus la schimbarea vehiculului, potrivit noilor norme de aplicare pentru legea RCA.
Miercuri, 05 Iulie 2017 | Intern

Reguli mai dure pentru asigurările RCA: la două accidente provocate, prețul următoarei polițe se dublează

Un șofer care va provoca două accidente în perioada de un an de valabilitate a poliței RCA va plăti un tarif dublu decât cel standard pentru următoarea asigurare, potrivit proiectului de aplicare a normelor pentru noua lege RCA.
Vineri, 09 Iunie 2017 | Intern

Tarifele RCA s-ar putea modifica: șoferii care au multe amenzi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie

Companiile de asigurări vor să colaboreze cu Poliția pentru a impune tarife mai mari pentru RCA în cazul șoferilor care primesc multe amenzi.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost publicate: prețurile scad cu până la 17%

ASF a publicat miercuri noile tarife de referință pentru asigurările RCA care vor intra în vigoare din 19 mai, iar în unele cazuri acestea sunt cu până la 17% mai mici.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Intern

Noutăți pentru asigurările RCA: proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care repară mașinile

Noua lege RCA prevede că proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care vor efectua reparațiile mașinilor, iar obținerea numerelor de înmatriculare va fi condiționată de existența unei polițe valide.
Marti, 16 Mai 2017 | Intern

Noua lege RCA a fost adoptată: tarifele maxime vor fi înlocuite cu prețuri de referință

Parlamentul a aprobat noua lege RCA care prevede înlocuirea tarifelor maxime cu prețuri de referință stabilite de ASF, în timp ce daunele pentru vătămări corporale au fost limitate.
Luni, 15 Mai 2017 | Intern

Noile tarife de referință pentru RCA, aproape similare cu cele actuale: companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari

Companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari pentru polițele RCA comparativ cu viitoarele tarife de referință care vor intra în vigoare din 19 mai și care vor fi asemănătoare cu cele actuale.
Miercuri, 10 Mai 2017 | Intern

Soluție de compromis pentru RCA: dacă plafonarea prețurilor nu va fi prelungită, din 19 mai vor exista tarife orientative

Perioada de plafonare a prețurilor pentru asigurările RCA expiră în 18 mai. În cazul în care autoritățile nu vor prelungi termenul, din 19 mai vor exista tarife orientative pentru fiecare segment auto.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 05 Mai 2017 | Intern

Tarifele maxime pentru RCA ar putea rămâne valabile încă 3 luni, până în 18 august

Tarifele RCA au fost plafonate în noiembrie pentru o perioadă de 6 luni, însă aceasta ar putea fi extinsă cu încă 3 luni până în 18 august, întrucât noua lege a asigurărilor obligatorii pentru mașini nu este finalizată.
Luni, 24 Aprilie 2017 | Intern

Proiect: companiile de asigurări vor fi obligate să acorde asistență pentru șoferi în urma accidentelor

Companiile de asigurări vor fi obligate să acorde asistenta șoferilor implicați în accidente cu privire la completarea formularului de constatare amiabilă sau la pașii necesari pentru repararea mașinii.
Luni, 13 Martie 2017 | Intern

Piața asigurărilor RCA: doar 5 companii din 8 achită daunele în termenul legal de 10 zile

Doar 5 companii dintre cele 8 care activează pe piața RCA achită daunele în termenul legal de 10 zile. Omniasig plătește în 3 zile, în timp ce la polul opus este City Insurance, care achită banii în 70 de zile.
Joi, 02 Februarie 2017 | Intern

Noi schimbari planificate pentru RCA: şoferii cu multe accidente ar putea fi încadraţi într-o categorie specială de asigurări

Şoferii care comit multe accidente ar putea plăti prime RCA semnificativ mai mari dacă vor fi introduşi într-o categorie specială de asigurări, potrivit unei propuneri a Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Miercuri, 14 Decembrie 2016 | Intern

Tarifele RCA vor creşte inclusiv pentru şoferii care nu produc daune: sistemul bonus-malus se schimbă din mai 2017

Sistemul bonus-malus va avea doar 8 clase începând din primăvara anului viitor, ceea ce va avea ca efect o creştere a poliţelor RCA inclusiv pentru şoferii care nu produc daune.
Miercuri, 02 Noiembrie 2016 | Intern

Tarifele maxime pentru RCA intră în vigoare în 12 noiembrie: nicio asigurare RCA nu va fi mai scumpă decât în prezent

Guvernul a adoptat lista tarifelor maxime pentru RCA, care vor fi valabile din 12 noiembrie până în 12 mai 2017. Legea menţionează că nicio poliţă RCA nu va putea fi mai scumpă decât în prezent.
Marti, 01 Noiembrie 2016 | Intern

Tineri şi neliniştiţi: şoferii de până în 25 de ani cu maşini cu motoare de peste 2.0 litri produc cele mai multe accidente, dar au puţine RCA-uri

Şoferii tineri cu maşini cu motoare de peste 2.0 litri sunt principalii vinovaţi de producerea accidentelor în România, cu o frecvenţă a daunei de peste 10%.
Joi, 27 Octombrie 2016 | Intern

Lista completă a tarifelor maxime pentru RCA: preţurile variază între 540 şi 3.000 de lei în funcţie de capacitatea motorului şi vârstă

Şoferii de peste 60 de ani cu maşini cu motoare de cel mult 1.4 litri vor plăti maxim 541 de lei pe an pentru poliţa RCA, în timp ce tinerii de până în 25 de ani cu maşini cu unităţi de peste 2.5 litri vor achita peste 3.000 de lei.

Tag-uri similare

accident, RCA, accidente, asigurari, soferi, asigurare RCA, asigurare, polita RCA, despagubire RCA, despagubire
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru