RCA

Miercuri, 16 Decembrie 2015 | Intern

Bucureştiul va fi paralizat joi de protestul a 10.000 de şoferi care cer scăderea tarifelor RCA

10.000 de autobuze, autocare, taxi-uri şi camioane vor bloca joi centrul Bucureştiului pentru a protesta împotriva tarifelor mari solicitate pentru asigurările RCA.
Joi, 03 Decembrie 2015 | Intern

RCA-ul, cu 50% mai scump din cauza nerespectării sistemului bonus/malus. Cine "umflă" preţurile, asiguratorii sau brokerii?

O cercetare de piaţă a evidenţiat faptul că românii plătesc cu până la 50% mai mult pe asigurările de tip RCA din cauza nerespectării sistemului bonus/malus, însă autorităţile nu-şi dau încă seama dacă preţurile sunt "umflate" de asiguratori sau brokeri.
Miercuri, 02 Decembrie 2015 | Intern

Avertisment dur: "RCA-ul pentru un Logan va ajunge la 1.000 de euro. Piaţa este în colaps!"

Valorea unei poliţe RCA ar putea ajunge la 1.000 de euro pentru un Logan, ceea ce ar avea ca efect intrarea în colaps a întregii pieţe de asigurări auto obligatorii, avertizează reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.
Marti, 17 Noiembrie 2015 | Intern

Mai multi bani pentru RCA: valoarea poliţelor a crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului

În primele nouă luni ale anului, valoarea primelor RCA subscrise de şoferii din România a crescut cu 20%, semn al creşterii preţurilor şi a numărului de înmatriculări auto.
Joi, 12 Noiembrie 2015 | Intern

Lunea este ziua cu cele mai multe accidente auto, dar duminica se înregistrează jumătate dintre vătămările corporale în trafic

În zilele de luni se petrec cele mai multe accidente auto, însă aproape jumătate dintre vătămările corporale în trafic au loc duminica, potrivit datelor furnizate de compania de asigurări Allianz-Tiriac.
Joi, 05 Noiembrie 2015 | Intern

Un sfert dintre maşinile din România nu au asigurare RCA şi ITP valabil

Un şofer din patru nu respectă legile în vigoare, întrucât nu deţine o asigurare RCA şi nu are ITP-ul valabil, deşi ambele sunt obligatorii. Pe piaţa RCA activează însă doar şapte companii care au acţionează sub impulsuri oligopoliste.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Intern

Brokerii de asigurări: anul 2016 va aduce polițe RCA mai scumpe

Falimentul Astra Asigurări și situația financiară problematică a alte două societăți ar putea să ducă la creșterea semnificativă a tarifelor RCA în 2016.
Luni, 21 Septembrie 2015 | Intern

Societățile de asigurări: Polițele RCA se vor scumpi din 2016

Anul 2016 va aduce majorarea tarifelor RCA cu până la 15%, spun asiguratorii. Situația este cauzată atât de falimentul Astra, cât și de noile reglementări europene în domeniu.
Vineri, 14 Noiembrie 2014 | Intern

Schimbări la RCA în 2015: comisionul de intermediere va fi menţionat obligatoriu pe poliţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară a schimbat anumite norme referitoare la poliţele RCA. Printre schimbări se numără şi obligativitatea prezentării comisionului de intermediere, atât procentual, cât şi în valoare absolută.
Miercuri, 03 Septembrie 2014 | Intern

Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu 10-15% până la sfârşitul anului

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, anunţă o nouă posibilă scumpire a poliţelor RCA. Aceasta este cauzată de numărul mare de daune de pe şoselele din România, ale căror costuri vor fi acoperite prin poliţe mai scumpe, titrează Digi 24.
Marti, 29 Iulie 2014 | Tehnologie

Maşinile autonome vor scădea numărul accidentelor, iar primele de asigurare se vor ieftini cu 80%

Cum sună un RCA mai ieftin cu 80%? Un broker de asigurări din SUA spune că acest lucru este foarte probabil în cazul maşinilor autonome, care vor elimina aproape complet accidentele.
Joi, 19 Septembrie 2013 | Intern

Euroins va putea să încheie noi poliţe RCA

La aproape o lună de la suspendarea temporară a dreptului de a emite poliţe RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a permis celor de la Euroins să emită noi poliţe de asigurare tip RCA. ASF va monitoriza activitatea companiei în următoarele 60 de zile.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 21 Iunie 2013 | Intern

Asiguratorii care nu achită despăgubirile ar putea fi eliminaţi de pe piaţă

Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorităţii de Supraveghere a Asigurărilor, a declarat că este luată în calcul eliminarea de pe piaţă a societăţilor RCA care nu achită despăgubirile.
Miercuri, 29 Mai 2013 | Intern

Asiguratorii vor să schimbe sistemul de RCA: Asigurare pentru fiecare şofer, nu pentru maşină

Societăţile de asigurare de top din România vor să schimbe sistemul de asigurări civile obligatorii auto, informează Capital. Noul sistem prevede asigurarea şoferului, nu a maşinii.
Miercuri, 03 Octombrie 2012 | Intern

Schimbări importante în zona RCA: daunele îi vor fi plătite şoferului păgubit de propriul asigurator

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a anunţat astăzi că la finalul anului va intra în vigoare o lege conform căruia un şofer a cărui maşină a fost lovită în trafic va fi despăgubit chiar de compania la care are RCA. Timpul necesar plăţii reparaţiei va fi astfel mai scurt cu 30%.
Joi, 03 Martie 2011 | Intern

Şoferiţele vor plăti cu 20% mai mult pentru poliţa RCA

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că reducerea acordată persoanelor de sex feminin pentru unele servicii este discriminatorie. De aceea, şoferiţele vor plăti mai mult pentru poliţa RCA, atingând un nivel similar cu cel plătit de bărbaţi.
Miercuri, 15 Decembrie 2010 | Intern

Generali oferă o poliţă Casco specială pentru posesorii de Opel

Posesorii de autovehicule Opel din România eligibile pentru o poliţă Casco vor obţine o reducere de până la 25% dacă semnează un contract de asigurare cu cei de la Generali.
Miercuri, 13 Octombrie 2010 | Intern

Titi Aur a demarat un parteneriat cu Asirom pentru promovarea condusului preventiv

Pilotul de raliuri Titi Aur va promova conduita preventivă la volan cu ajutorul celor de la Asirom. Odată cu noul parteneriat, compania de asigurări a anunţat reduceri de 15% pentru absolvenţii cursului.
Joi, 01 Iulie 2010 | Intern

Cresc impozitele auto şi asigurările RCA şi CASCO

Impozitul pentru toate vehiculele a crescut, cei mai afectaţi fiind însă cei cu motoare mai mari de 2.000 centimetri cubi. Poliţele RCA şi Casco se vor scumpi şi ele, deşi nu au TVA.
Vineri, 16 Aprilie 2010 | Intern

Asiguratorii vor fi obligati sa raspunda la reclamatii in 30 de zile

Societatile de asigurare din Romania si brokerii care le reprezinta vor fi obligati sa raspunda la reclamatiile primite in termen de 30 de zile, indiferent daca raspunsul este favorabil sau nu.

Tag-uri similare

accident, RCA, accidente, asigurari, soferi, asigurare RCA, asigurare, polita RCA, despagubire RCA, despagubire
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru