Euroins va putea să încheie noi poliţe RCA

de Sebastian Toma
Joi, 19.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La aproape o lună de la suspendarea temporară a dreptului de a emite poliţe RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a permis celor de la Euroins să emită noi poliţe de asigurare tip RCA. ASF va monitoriza activitatea companiei în următoarele 60 de zile.

Esential 21% este cota de piaţă Euroins pe piaţa de asigurări RCA din România.
Societatea Euroins va putea emite din nou poliţe RCA, informează Agerpres. Suspendarea temporară a practicării asigurării RCA a fost ridicată de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma şedinţei de miercuri. Respectiva comisie a luat această decizie după ce Euroins Asigurare-Reasigurare SA a prezentat documentele solicitate de Autoritatea de Supraghere Financiară privind soluţionarea aspectelor care au dus la decizia de interzicere temporară a practicării asigurării RCA, aplicată la finele lunii trecute. Cei de la Euroins nu au încheiat socotelile cu ASF, aceştia urmând să fie monitorizaţi atent de un reprezentant al autorităţii respective, pentru o perioadă de până la 60 de zile.

Euroins va avea obligaţia de a revizui dosarele de daună RCA aflate în rezerva de daună la data de 31 august 2013, în termen de două luni de la data primirii deciziei ASF.

Totodată, societatea de asigurare-reasigurare Euroins va trebui să revizuiască procedura de soluţionare a petiţiilor, astfel încât să corecteze toate inconsecvenţele, neclarităţile sau neconformităţile faţă de prevederile normelor ASF, sarcină pe care trebuie să o realizeze în termen de o lună de la primirea deciziei ASF. În plus, Euroins va face obiectul unei monitorizări a modului de înregistrare şi gestiune în sistemul informatic al informaţiilor privind dosarele de daună RCA.

Urmareste Automarket
În perioada mai-iunie 2013, cei de la ASF au efectuat un control la sediul societăţii Euroins, în urma verificărilor fiind constate mai multe nereguli. Potrivit celor de la ASF, reglementările şi instrucţiunile de constatare şi lichidare a daunelor nu erau adecvate, iar cuantumul despăgubirii fusese diminuat în mod nejustificat faţă de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună, iar plata unor dosare de daună către păgubiţi a fost făcută cu întârziere faţă de termenele prevăzute de normele legale.
Totodată, cei de la ASF au identificat dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire şi la motivaţia respingerii.

Via Agerpres

Comentarii (7)

  • Avocatii celor prejudiciati de neplat daunelor si executorii judecatoresti, isi freaca mainile de bucurie de bucurie!
    2 0
  • razorsbk
    mare greseala, sa ai norocul sa te loveasca un asigurat euroins si sa nu ai casco, stai 5 ani cu masina in service. La fel si cu astra carpatica si care or mai fi.
    4 0
  • Eram sigur ca se rezolva. Bine, nu eram asa sigur si la inceput, cand am citit ca Euroins a fost sanctionat si eu facusem cu 3 luni inainte RCA la ei prin romasig.ro eram de fapt panicat. Mi s-a explicat cu frumosu' ca nu am niciun prejudiciu si apoi m-am calmat. Sa vedem daca va avea in continuare cele mai mici preturi. Cred ca se va scumpi putin, noile implementari presupun ca au costuri mai mari. Sa vedem...
    1 1
  • CE BOTURI OR FI PUS NISTE SEFI BUGETARI, BINE PLASATI!
    4 0
  • antonny
    ce spuneam acum o luna ......
    0 0
  • fraier e ala care isi mai face rca la ei.
    3 0
  • serban
    lovit in trafic. mers la politie. primesc asigurarea de la cel vinovat ca sa mi repar masina si... surpriza. euroins!! zic hai ca nu e asa rau. doar am tot citit articole ca cel de mai sus...
    si ce sa vezi. sediul din oras nu mai este acela. la nr de pe asigurare nu raspunde nimeni de 3 zile. la nr cu 0800 care teoretic sunt pe toata tara nici atat..
    cum imi repar eu masina acum?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru