Decontarea directă va deveni obligatorie: prețul polițelor RCA ar putea crește cu cel puțin 10%

de Paul Cosma
Joi, 21.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile vor introduce în curând obligativitatea decontării directe a polițelor RCA, iar brokerii susțin că prețul acestor asigurări va crește cu cel puțin 10%.

Șoferii își vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliță RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregătește, la inițiativa ASF, o ordonanță de urgență în acest sens, a anunțat Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

El a arătat că această procedură exista și până acum, dar era opțională, însă, odată cu schimbarea legislației, decontarea directă va deveni obligatorie pentru întreaga piață. Astfel, șoferii își vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

"La un preț mediu de peste 400 lei pentru o poliță RCA, obligativitatea decontării directe va aduce un plus la preț mai mare de 40 lei. Decontarea directă obligatorie este singura modalitate care elimină importanța prețului din decizia de cumpărare, se elimină presiunea pe preț, pentru că majoritatea clienților căutau polițe ieftine", susține Viorel Vasile, șeful celui mai mare broker local de asigurare, Safety Broker. 

El arată că propunerea șefului ASF este inteligentă, dar ar trebui însoțită de crearea unui organism de decontare, un fel de “fond de rulment” între asigurătorii RCA.

Via profit.ro

Comentarii (9)

  • Va obliga asiguratorii să ofere calitate.
    5 0
  • Johnny
    Ne mai civilizam si noi cu smecheria macar...lumea este super fericita ca- i va costa mai mult RCA, dar macar avem calitate. Sustin in totalitate calitatea, sa nu intelegeti altceva...lol
    7 0
  • Total de acord cu masura, asa trebuia sa fie de mult. Problema este cresterea pretului politelor. Adica nu me se pare normal sa taxeze in plus pentru oferirea acestui serviciu. De fapt se vede si in diferenta de pret intre firmele asiguratoare, la cele mai serioase taxa pentru decontarea directa este destul de mica, pe cand la cele cu probleme poate sari de 100% din pretul politei.
    3 0
  • Bai reportere unde ai văzut tu decontare directa cu 40 lei ca îmi iau doua imediat
    2 0
  • Nu se gandeste nimeni la cei care platesc si CASCO. Plata serviciului de decontare directa nu inseamna decat bani aruncati pt ei. Diferenta este de cateva sute de lei, nu doar 40 cat sustin cei care "gandesc" aceste reguli
    1 2
  • Johnny
    SS, ai pus punctul pe i, pt o noua problema. E complet aiurea sa fii obligat sa platesti si rca daca ai asigurare cu acoperire mai larga asta e doar la noi. Statul yrebuia sa te oblige din motive lesne de i teles la plata unei asigurari minimale, nu sa- ti bage una suplimentara pe gat.
    0 2
  • @ss... cam același lucru este și la asigurările de imobile... plătești o asigurare facultativa calculata la întreaga valoarea a imobilului apoi mai plătești și pe
    Cea obligatorie la o valoare calculata de 20 mii EUR...adică plătești asigurarea pentru primii 20 mii de doua ori și ești asigurat o singura data
    0 1
  • Oricum dacă îți produce altcineva o dauna in mod normal trebuie sa te îndreptați împotriva celui vinovat nu sa dai fuga la Casco...care evident ca nu e pe persoana fizica
    1 2
  • @dCi vorbești bălării. Polița obligatorie a locuinței îți acopera ceva, pană la o sumă, cealaltă altceva.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru