Proiect: Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România vrea să înființeze un comparator RCA online pentru piața locală

de Paul Cosma
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va începe un proiect de implementare a unui comparator online pentru primele RCA, potrivit unui anunț al organizației. Prin noul instrument, asiguraţii vor putea obţine informaţii online privind preţul poliţelor RCA de la toate companiile ce activează pe această piață.

Asigurătorii din România vor să vină în sprijinul șoferilor cu un instrument care să conțină toate ofertele companiilor ce activează pe piața RCA.

“Am pornit de la constatarea că, în prezent, la stabilirea primei de asigurare RCA, riscurile luate în considerare pot fi destul de segmentate, iar informaţiile publice nu sunt întotdeauna disponibile în mod transparent pentru un potenţial asigurat. Astfel, diferenţele de primă pot fi înţelese mai greu, uneori, nu numai de la o persoană la alta, ci şi în cazul în care o persoană deţine mai multe autovehicule cu caracteristici diferite. Un comparator de asigurări RCA reprezintă o soluţie pentru o mai uşoară, corectă şi completă informare a consumatorilor de asigurări RCA," a declarat preşedintele BAAR, Mădălin Roşu.

Stabilirea preţului poliţei RCA depinde de mai mulți factori, dintre care BAAR aminteşte clasa de bonus/malus (istoricul daunalităţii) în care se încadrează persoana respectivă, vârsta acesteia, capacitatea cilindrică a vehiculului.

Toţi aceşti parametri vor fi luaţi în calcul la implementarea proiectului, astfel încât, prima de asigurare afişată prin intermediul comparatorului RCA să fie aceea la care persoana interesată ar putea încheia poliţa RCA cu un anumit asigurător.

Pentru a respecta legislaţia GDPR în vigoare, în cadrul comparatorului RCA, datele de identificare ale persoanei vor fi protejate printr-un sistem criptat, care asigură confidenţialitatea informaţiilor.

BAAR precizează că această iniţiativă nu intră în contradicţie cu principiile Directivei Europene privind distribuţia in asigurări aşa cum acestea sunt transpuse în legislaţia românească, comparatorul RCA neavând scop comercial, ci doar de informare, oferind posibilitatea consumatorilor de a "compara produse de asigurare RCA disponibile pe piaţă".

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) are ca membri toate societăţile de asigurare autorizate să ofere polițe RCA pe piața locală .

Via Agerpres

Comentarii (1)

  • @scamel
    Iti dai seana ca va cost 8.2 trilioane de Euro (din care 90% se vor duce in buzunarul cuiva) si va functiona 5 minute de la lansare.

    Nu mai bine faceti si voi ceva util gen tarife in functie de istoricul soferului? Poate scapam si de criminali pe sosele, sau macar ii reducem.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru