Polite RCA

Miercuri, 08 Septembrie 2021 | Intern

Liderul pieței RCA din România, aproape de faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea decide săptămâna aceasta retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, liderul pieţei RCA din România. Compania care deţine peste 3 milioane de poliţe a avut termen până luni, 6 septembrie, pentru o capitalizare de 150 de milioane de euro.
Joi, 20 Mai 2021 | Intern

Despăgubirile plătite de asigurători pentru RCA au crescut cu 26% în primul trimestru

Despăgubirile plătite de companiile de asigurare în baza poliţelor RCA au urcat cu peste 26% în primul trimestru din 2021, conform informaţiilor făcute publice de către ASF, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR).
Luni, 29 Martie 2021 | Intern

Polițele RCA cu decontare directă vor deveni obligatorii “în câteva săptămâni”

Ordonanţa de Urgenţă privind obligativitatea ca poliţele RCA să fie încheiate cu decontare directă ar putea fi aprobată în câteva săptămâni, odată cu introducerea unor preţuri de referinţă pentru reparaţiile auto, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Intern

Decontarea directă va deveni obligatorie: prețul polițelor RCA ar putea crește cu cel puțin 10%

Autoritățile vor introduce în curând obligativitatea decontării directe a polițelor RCA, iar brokerii susțin că prețul acestor asigurări va crește cu cel puțin 10%.
Luni, 06 Iulie 2020 | Intern

Proiect: Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România vrea să înființeze un comparator RCA online pentru piața locală

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va începe un proiect de implementare a unui comparator online pentru primele RCA, potrivit unui anunț al organizației. Prin noul instrument, asiguraţii vor putea obţine informaţii online privind preţul poliţelor RCA de la toate companiile ce activează pe această piață.
Miercuri, 04 Septembrie 2019 | Intern

Proiect de modificare a decontării directe la RCA: șoferii vor avea termen limită pentru prezentarea decontului reparației, altfel riscă să piardă suma primită

Beneficiarii decontării directe a poliților de asigurare RCA vor avea la dispoziție un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul reparației vehiculului, altfel riscă să returneze suma primită prin decontare directă, se arată într-un proiect legislativ. În plus, reparația va trebui efectuată într-un service autorizat.
Joi, 08 August 2019 | Intern

Transportatorii cer Guvernului să mențină legislaţia actuală RCA: se tem de creşterea tarifelor și amenință cu proteste la nivel national

Transportatorii români au cerut Guvernului să mențină legislația actuală RCA. Aceștia susțin că, în caz contrar, tarifele ar putea să crească de peste 5 ori, scenariu în care ar începe proteste la nivel național.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare

Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.
Miercuri, 22 Mai 2019 | Intern

ASF susține că numărul polițelor RCA a crescut ușor în primul trimestru: “Nu se constată creşteri ale preţurilor ce ar putea crea îngrijorări”

Numărul polițelor RCA a crescut cu 5% în primul trimestru din 2019, la 5.78 milioane, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu. În această perioadă, ASF nu a remarcat creșteri ale prețurilor RCA “care să creeze îngrijorări”.
Vineri, 09 Iunie 2017 | Intern

Tarifele RCA s-ar putea modifica: șoferii care au multe amenzi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie

Companiile de asigurări vor să colaboreze cu Poliția pentru a impune tarife mai mari pentru RCA în cazul șoferilor care primesc multe amenzi.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Intern

Noutăți pentru asigurările RCA: proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care repară mașinile

Noua lege RCA prevede că proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care vor efectua reparațiile mașinilor, iar obținerea numerelor de înmatriculare va fi condiționată de existența unei polițe valide.
Marti, 16 Mai 2017 | Intern

Noua lege RCA a fost adoptată: tarifele maxime vor fi înlocuite cu prețuri de referință

Parlamentul a aprobat noua lege RCA care prevede înlocuirea tarifelor maxime cu prețuri de referință stabilite de ASF, în timp ce daunele pentru vătămări corporale au fost limitate.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 15 Mai 2017 | Intern

Noile tarife de referință pentru RCA, aproape similare cu cele actuale: companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari

Companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari pentru polițele RCA comparativ cu viitoarele tarife de referință care vor intra în vigoare din 19 mai și care vor fi asemănătoare cu cele actuale.
Miercuri, 10 Mai 2017 | Intern

Soluție de compromis pentru RCA: dacă plafonarea prețurilor nu va fi prelungită, din 19 mai vor exista tarife orientative

Perioada de plafonare a prețurilor pentru asigurările RCA expiră în 18 mai. În cazul în care autoritățile nu vor prelungi termenul, din 19 mai vor exista tarife orientative pentru fiecare segment auto.
Vineri, 05 Mai 2017 | Intern

Tarifele maxime pentru RCA ar putea rămâne valabile încă 3 luni, până în 18 august

Tarifele RCA au fost plafonate în noiembrie pentru o perioadă de 6 luni, însă aceasta ar putea fi extinsă cu încă 3 luni până în 18 august, întrucât noua lege a asigurărilor obligatorii pentru mașini nu este finalizată.
Luni, 13 Martie 2017 | Intern

Piața asigurărilor RCA: doar 5 companii din 8 achită daunele în termenul legal de 10 zile

Doar 5 companii dintre cele 8 care activează pe piața RCA achită daunele în termenul legal de 10 zile. Omniasig plătește în 3 zile, în timp ce la polul opus este City Insurance, care achită banii în 70 de zile.
Joi, 09 Februarie 2017 | Siguranta

Viitoarele mașini autonome inventează "asigurarea 2 în 1", care acoperă atât daunele cauzate de șofer, cât și cele produse de mașină

Cine acoperă daunele cauzate de un eventual accident cauzat de viitoarele mașini care se pot conduce singure? Autoritățile britanice ne oferă un posibil răspuns, fără a anunța însă dacă actualele polițe se scumpesc sau nu pentru șoferi.
Miercuri, 30 Martie 2016 | Intern

Să se modifice, dar să nu se schimbe nimic: posibilitatea plăţii lunare a RCA-ului a fost eliminată din noua lege a asigurărilor

Poliţele RCA vor putea fi încheiate tot pe 6 sau 12 luni, după ce companiile de asigurări au convins autorităţile să renunţe la posibilitatea plăţii lunare a primelor.
Marti, 23 Februarie 2016 | Intern

Proiect radical pentru asigurările RCA: franşiză, decontare directă şi contract cu plata în rate lunare

În curând ai putea fi nevoit să plăteşti o franşiză pentru asigurarea RCA, să-ţi primeşti banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care ai încheiat poliţa, dar şi să plăteşti valoarea primei în rate lunare, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 19 Februarie 2016 | Intern

România, din nou pe primul loc: suntem ţara din regiune cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA

România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%.

Tag-uri similare

RCA, polite RCA, Euroins, RCA euroins, polite RCA Euroins
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru