Feedback

Polite RCA

Luni, 06 Iulie | Intern

Proiect: Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România vrea să înființeze un comparator RCA online pentru piața locală

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va începe un proiect de implementare a unui comparator online pentru primele RCA, potrivit unui anunț al organizației. Prin noul instrument, asiguraţii vor putea obţine informaţii online privind preţul poliţelor RCA de la toate companiile ce activează pe această piață.
Miercuri, 04 Septembrie 2019 | Intern

Proiect de modificare a decontării directe la RCA: șoferii vor avea termen limită pentru prezentarea decontului reparației, altfel riscă să piardă suma primită

Beneficiarii decontării directe a poliților de asigurare RCA vor avea la dispoziție un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul reparației vehiculului, altfel riscă să returneze suma primită prin decontare directă, se arată într-un proiect legislativ. În plus, reparația va trebui efectuată într-un service autorizat.
Joi, 08 August 2019 | Intern

Transportatorii cer Guvernului să mențină legislaţia actuală RCA: se tem de creşterea tarifelor și amenință cu proteste la nivel national

Transportatorii români au cerut Guvernului să mențină legislația actuală RCA. Aceștia susțin că, în caz contrar, tarifele ar putea să crească de peste 5 ori, scenariu în care ar începe proteste la nivel național.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare

Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.
Miercuri, 22 Mai 2019 | Intern

ASF susține că numărul polițelor RCA a crescut ușor în primul trimestru: “Nu se constată creşteri ale preţurilor ce ar putea crea îngrijorări”

Numărul polițelor RCA a crescut cu 5% în primul trimestru din 2019, la 5.78 milioane, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu. În această perioadă, ASF nu a remarcat creșteri ale prețurilor RCA “care să creeze îngrijorări”.
Vineri, 09 Iunie 2017 | Intern

Tarifele RCA s-ar putea modifica: șoferii care au multe amenzi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie

Companiile de asigurări vor să colaboreze cu Poliția pentru a impune tarife mai mari pentru RCA în cazul șoferilor care primesc multe amenzi.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Intern

Noutăți pentru asigurările RCA: proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care repară mașinile

Noua lege RCA prevede că proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care vor efectua reparațiile mașinilor, iar obținerea numerelor de înmatriculare va fi condiționată de existența unei polițe valide.
Marti, 16 Mai 2017 | Intern

Noua lege RCA a fost adoptată: tarifele maxime vor fi înlocuite cu prețuri de referință

Parlamentul a aprobat noua lege RCA care prevede înlocuirea tarifelor maxime cu prețuri de referință stabilite de ASF, în timp ce daunele pentru vătămări corporale au fost limitate.
Luni, 15 Mai 2017 | Intern

Noile tarife de referință pentru RCA, aproape similare cu cele actuale: companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari

Companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari pentru polițele RCA comparativ cu viitoarele tarife de referință care vor intra în vigoare din 19 mai și care vor fi asemănătoare cu cele actuale.
Miercuri, 10 Mai 2017 | Intern

Soluție de compromis pentru RCA: dacă plafonarea prețurilor nu va fi prelungită, din 19 mai vor exista tarife orientative

Perioada de plafonare a prețurilor pentru asigurările RCA expiră în 18 mai. În cazul în care autoritățile nu vor prelungi termenul, din 19 mai vor exista tarife orientative pentru fiecare segment auto.
Vineri, 05 Mai 2017 | Intern

Tarifele maxime pentru RCA ar putea rămâne valabile încă 3 luni, până în 18 august

Tarifele RCA au fost plafonate în noiembrie pentru o perioadă de 6 luni, însă aceasta ar putea fi extinsă cu încă 3 luni până în 18 august, întrucât noua lege a asigurărilor obligatorii pentru mașini nu este finalizată.
Luni, 13 Martie 2017 | Intern

Piața asigurărilor RCA: doar 5 companii din 8 achită daunele în termenul legal de 10 zile

Doar 5 companii dintre cele 8 care activează pe piața RCA achită daunele în termenul legal de 10 zile. Omniasig plătește în 3 zile, în timp ce la polul opus este City Insurance, care achită banii în 70 de zile.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 09 Februarie 2017 | Siguranta

Viitoarele mașini autonome inventează "asigurarea 2 în 1", care acoperă atât daunele cauzate de șofer, cât și cele produse de mașină

Cine acoperă daunele cauzate de un eventual accident cauzat de viitoarele mașini care se pot conduce singure? Autoritățile britanice ne oferă un posibil răspuns, fără a anunța însă dacă actualele polițe se scumpesc sau nu pentru șoferi.
Miercuri, 30 Martie 2016 | Intern

Să se modifice, dar să nu se schimbe nimic: posibilitatea plăţii lunare a RCA-ului a fost eliminată din noua lege a asigurărilor

Poliţele RCA vor putea fi încheiate tot pe 6 sau 12 luni, după ce companiile de asigurări au convins autorităţile să renunţe la posibilitatea plăţii lunare a primelor.
Marti, 23 Februarie 2016 | Intern

Proiect radical pentru asigurările RCA: franşiză, decontare directă şi contract cu plata în rate lunare

În curând ai putea fi nevoit să plăteşti o franşiză pentru asigurarea RCA, să-ţi primeşti banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care ai încheiat poliţa, dar şi să plăteşti valoarea primei în rate lunare, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 19 Februarie 2016 | Intern

România, din nou pe primul loc: suntem ţara din regiune cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA

România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%.
Duminica, 07 Februarie 2016 | Intern

Asigurările RCA s-ar putea încheia şi pentru o lună, pentru a fi mai uşor de plătit

Asigurările de tip RCA vor putea fi încheiate şi pe o perioadă de numai 30 de zile la solicitarea ASF, potrivit unui proiect pentru modificarea legislaţiei asigurărilor auto obligatorii.
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 | Intern

Companiile de asigurări nu vor decontare directă pentru RCA: "Preţul poliţelor ar urma să crească"

Ideea ca un şofer să fie despăgubit pe propria poliţa RCA nu este pe placul companiilor de asigurări, care susţin că preţurile ar creşte şi că societăţile serioase ar avea de suferit.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Una caldă, una rece: tarifele RCA vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii

Companiile de asigurări care activează pe piaţa RCA susţin ca tarifele pentru poliţe vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii, după aplicarea noilor reguli care prevăd corelarea cu daunele.
Marti, 29 Decembrie 2015 | Intern

RCA ieftin pentru şoferii care acceptă să fie monitorizaţi prin GPS de compania de asigurări

Monitorizare prin GPS, cazier pentru şoferi şi acces la camerele video pentru roviniete sunt măsurile prin care companiile de asigurări promit reducerea preţurilor la poliţele RCA.

Tag-uri similare

RCA, polite RCA, Euroins, RCA euroins, polite RCA Euroins
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru